Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τολμήστε! Αναδρομική φορολόγηση 26% στα εμβάσματα εξωτερικού

syntagma2011


Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις με μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα. Αντίθετα, καθε νέο μέτρο οφείλει να λειτουργεί με στόχο την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, την ανταμοιβή των κοινωνικά υπεύθυνων και την μεταφορά των βαρών σε όσους έμπρακτα έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Τολμήστε λοιπόν και εφαρμόστε την αναδρομική φορολόγηση στο ισοζύγιο εμβασμάτων εξωτερικού σε επίπεδο φυσικών προσώπων και -υπό όρους- σε επίπεδο εταιρειών, ύψους 26%. Με πρώτο χρονικό ορίζοντα από το 2009 εώς σήμερα.

Δίνοντας μία εύλογη περίοδο 60 ημερών σε όσους θέλουν να αμβλύνουν το ισοζύγιο τους επαναπατρίζοντας τα χρήματα τους.

Δεν υπάρχει κανενα νομικό κώλυμα για αυτό το μέτρο, ακόμα και ως προς την αναδρομική ισχύ. Άλλωστε, ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια που συνιστούσαν αύξηση φόρων επί του ακινήτου, ύψους 650%, ήταν η επιτομή της αναδρομικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος θα εξασφαλίσει άμεση ρευστότητα ύψους τουλάχιστον 30 δις και οι επενδυτές ισχυρότατα κίνητρα για να φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα. Ειδικά εαν το αρνητικό ισοζύγιο (το καθαρό υπόλοιπο εισαγωγής κεφαλαίων) συνοδευτεί με ισόποσο αφορολόγητο.
Φανταστείτε λ.χ. κολοσσοί όπως η Google, να απολαμβάνουν αφορολόγητο για τις καθαρές εισπράξεις που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα σε περίπτωση μεταφοράς της έδρας τους εδώ.

Ποιός θα αντιδράσει;
Οι εταίροι που δέχθηκαν παρανοϊκούς φόρους λενινιστικού τύπου όπως ο ΕΝΦΙΑ;

Ή μήπως η Ξαφά, ο Πανταλάκης, ο Γεωργιάδης;

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που ο Ντάισεμπλουμ μιλά για «μοντέλο Κύπρου», το δημόσιο θα εισπράττει από τους πανικόβλητους ανεύθυνους που θα σπεύδουν να τον ακούσουν. Αντίθετα, οι καταθέτες εσωτερικού θα έχουν όλα τα προνόμια του αφορολόγητου επιχειρείν ακόμα και με σύσταση ατομικής επιχείρησης πάνω στο ΑΦΜ τους.

Εννοείται ότι ο επαναπατρισμός αναφέρεται σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν νόμιμα και όχι σε ξέπλυμα με την προκάλυψη επανεισδοχής κεφαλαίων.

Το μέτρο θα είναι συνεχές ώστε καθε έμβασμα εξωτερικου θα υπόκειται σε άμεση παρακράτηση του 26%.

Ήλθε ο καιρός η Ελλάδα να επιβραβεύσει όσους την εμπιστεύονται. Βασική αρχή της ανάπτυξης.

Τολμήστε.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]