Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Δεν υπάρχει σχέδιο χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Τα δημοσιεύματα επί των σχεδίων του Βερολίνου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας διέψευσε το Βερολίνο, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως αποσαφήνισε, δεν υπάρχει καμία καινούρια προσέγγιση του Βερολίνου επί του ελληνικού θέματος.

Παράλληλα, ο Γερμανός εκπρόσωπος διαμήνυσε πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενταθούν, ενώ συμπλήρωσε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να συνοδεύεται από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μερκελ δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Υπέρ του Grexit το 51% των Γερμανών

Υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσονται για πρώτη φορά με μικρή πλειοψηφία (51%) οι Γερμανοί, ενόσω η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταλήγουν σε συμφωνία, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο το οποίο επικαλείται σήμερα το δημόσιο κανάλι ZDF.

Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς το κόμμα της αυξάνει το ποσοστό του μεταξύ των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία, περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ε.Ε. προς την Ελλάδα.

Μόνο το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έναντι 55% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι Γερμανοί δεν φαίνεται ωστόσο να θεωρούν πως η Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής, καθώς το συντηρητικό κόμμα του οποίου ηγείται, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 41% των προτιμήσεων ψήφου.

Την ίδια ώρα, οι συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία ένα ενδεχόμενο Grexit προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Έτσι, το 65% ανάμεσά τους δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]