Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περιμένοντας τους δικούς μας βαρβάρους...

Το κακό με τα ψέματα είναι πως δημιουργούν πάντα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις για εκείνους στους οποίους απευθύνονται. Το καλό με τα ψέματα, όμως, είναι ότι «έχουν κοντά ποδάρια», αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται και τότε δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε εκείνους που με περίσσια ελαφρότητα τα εξήγγειλαν.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι ψεύτες κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, είθισται μετά τις καλύτερες «εμπνεύσεις» τους να καταλαμβάνουν την εξουσία και, φυσικά, να διατηρούν άθικτη την αλυσίδα της πολιτικής (πρωτίστως) διαφθοράς που καταδυναστεύει επί δεκαετίες την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα τα όσα τραγικά βιώνουμε σήμερα και όσα τραγικότερα θα κληθούμε το επόμενο διάστημα να ζήσουμε προκειμένου οι ψεύτες και οι κλέφτες να διαιωνίζουν την μιαρή παρουσία τους εις βάρος σχεδόν όλων των πολιτών.

Από σήμερα ξεκινάει ένα εσωτερικό θέατρο σκιών, στο οποίο θα κληθούν να χορέψουν από τσάμικο έως πεντοζάλη κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Κυβέρνηση η οποία ενδέχεται να «μετασχηματισθεί», ενδέχεται επίσης να δεχθεί πρόσμικτα πολιτικά στοιχεία (Ποταμίσια κ.λ.π.) για να στερεωθούν ακόμη περισσότερο οι κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας.

Παράδοξο της κυβέρνησης: Ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει επιτροπή στην Ελληνική Βουλή για το παράνομο χρέος, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει συμφωνία στις Βρυξέλλες για την αποπληρωμή του!!! Αυτή η απόλυτη αντίθεση στην πολιτική γραμμή πλεύσης (ανώτατων στελεχών) της παρούσας κυβέρνησης, αναμένεται να "εξατμιστεί" κατά την ψηφοφορία που θα γίνει στην Ελληνική Βουλή, μέσω της οποίας θα νομιμοποιηθεί και το τρίτο "πρώτη φορά αριστερά" μνημόνιο.

Από σήμερα η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει αντιπολίτευση, πλην κάποιων ελαχίστων μεμονωμένων κραυγαζόντων πολιτικών, κι έτσι δημιουργεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Να μην υπάρχει, δηλαδή, αντιπολίτευση σε κυβέρνηση που αναδείχθηκε μέσα από εκλογές και όχι μετά από πραξικόπημα, αφού η κυβέρνηση κατόρθωσε να ικανοποιήσει όλες τις πολιτικές θέσεις της αντιπολίτευσης.

Κι ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι "έσονται εις σάρκαν μίαν", από σήμερα, διαπιστώνεται πως υπάρχει και ένα δεύτερο παράδοξο. Η κυβέρνηση δεν είναι καν κυβέρνηση ελληνική, αλλά είναι μία κυβέρνηση που έχει παραδοθεί πλήρως στις βουλές του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και του ιερατείου των Βρυξελλών. Λειτουργεί και νομοθετεί μόνο με την άδεια και με υποδείξεις (sic) των Βρυξελλών.
Με απλά λόγια, κυβέρνηση έχουμε, αλλά κυβέρνηση ελληνική δεν έχουμε...!

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν, μετά την πλήρη υποταγή του Αλέξη Τσίπρα στα διεθνή αρπακτικά;

Δυστυχώς, μόνο χειρότερες ημέρες έρχονται, μέσα από την «παράταση του προγράμματος» που ο Αλέξης και η παρέα του χαμογελαστά αποδέχθηκαν. Και ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε όλοι μας πως πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για "κόκκινες γραμμές" και να καταλάβουμε πως φοράμε πια "κόκκινες αλυσίδες"...

Δυστυχώς, για όσα μας συμβούν, από τώρα και στο εξής, είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Γιατί ποτέ δεν λειτουργήσαμε με την λογική, αλλά πάντα λειτουργούσαμε με βάση τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα που –σχεδόν πάντα- ήταν κατά των συμφερόντων της ίδιας μας της πατρίδας.

Περιμένοντας τους βάρβαρους να έρθουν -για μία ακόμη φορά- και να ισοπεδώσουν ό,τι βρούνε στο πέρασμά τους... οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της χώρας μας και όλοι μαζί να κραυγάσουμε:
Heil Alexis! Οι πάντα ηλίθιοι σε χαιρετούν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


  1. — Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

    Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

    — Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
    Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
    Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
    Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


    —Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
    και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
    στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
    Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
    τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
    για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
    τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


    — Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
    σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
    γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
    και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
    γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
    μ’ ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
    και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους.


    —Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
    να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
    κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.

    — Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
    κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
    Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
    κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

    Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
    Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
    και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

    __

    Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.
    Κ.Καβάφης

    Ο Κωνσταντίνος Καβάφης με το ποίημα αυτό, μας δίνει τροφή για σκέψη έως να βρούμε τί θα γίνει χωρίς βάρβαρους.........................................................
    Μιάς και οι βάρβαροι κρύφτικαν πίσω απο φτιασίδια και κλεμένα μαλάματα,πίσω απο μεταξωτές κουρτίνες ,και παντώντας σε δρυϊνα πατώματα ψηλά κοιτούν κάτω τους άθλιους να χωρεύουν όχι πιά με Μούσες αλλά με αισχρά και βρώμικα τρωκτικά .
    Οι βάρβαροι ήταν μία κάποια λύση όσο τα μαλαμάτα ήταν του χεριού μας,τώρα τα χέρια μας είναι αδειανά ο πολιτισμός το στολίδι μας έφυγε μαζί με τους Βάρβαρους που έγιναν και εφέντες μας .
    Το μεγάλο ερώτημα είναι ,ανέβηκαν αυτοί ψηλά ή πέσαμε εμείς τόσο χαμηλά ;

    Πέτρος Τσακμακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]