Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Λευκός Οίκος και τα σενάρια για τη Ρωσία και την Ελλάδα

Στην χθεσινή ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Κάσιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του την Κυριακή μίλησε για σενάριο η Ρωσία να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας και να της προσφέρει βοήθεια.

 «Οι δύο χώρες στις οποίες αναφέρεστε, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, δεν είναι ακριβώς οι χώρες των οποίων οι οικονομίες λειτουργούν τώρα στα υψηλότατα επίπεδα. Έτσι, νομίζω ότι η αιτία για ανησυχία που εκφράζεται εδώ γι `αυτό το ζήτημα προς την κυβέρνηση, θα πρέπει τουλάχιστον να μετριαστεί».

Επαναλαμβάνοντας την γνωστή αμερικανική θέση, ο Τζος Ερνεστ είπε οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα και τους εταίρους της για να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουμε, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει με επιτυχία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, ενώ θα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να τεθούν ξανά τα δημόσια οικονομικά της σε βιώσιμη τροχιά».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, κυρίως μέσω του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, συνεχίζουν να έχουν εμπλοκή με όλους τους εταίρους, αλλά τελικά «ελπίζουμε όπως η Ελλάδα κι οι εταίροι της θα αδράξουν την ευκαιρία, τώρα που είμαστε τόσο κοντά στην προθεσμία, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων όσοι κάθονται γύρω από το τραπέζι».

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]