Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν μας τα λέει καλά η Μέρκελ, ακόμη και τώρα


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Προφανώς η πιο συγκρατημένη ως προς την αισιοδοξία της μετά την κατά κοινή ομολογία θετική λήξη της Συνόδου Κορυφής ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος. Η κυρία Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε είπε ότι το ζήτημα του χρέους είναι στα θέματα που «δεν συζητήσαμε σήμερα». Αυτό που συζητήθηκε ωστόσο ήταν η χρηματοδότηση.

Η καγκελάριος Μέρκελ σημείωσε ότι «Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση». «Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, μιλάμε για τη χρηματοδότηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα δέχτηκε ότι αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα».

«Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπληρωμή του χρέους» σημείωσε.

Με αυτόν τον τρόπο η καγκελάριος σηματοδοτεί το νέο πλαίσιο στο οποίο θα υπάρξουν οι όποιες συγκρούσεις το επόμενο διάστημα. Πάντως το επόμενο βήμα θα είναι σύμφωνα με την ίδια η αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια.

Το πράγμα παραμένει κάπως μπλεγμένο ωστόσο, αφού το σημαντικότερο επιχείρημα του Τσίπρα για να καταθέσει στη Βουλή μέτρα που ξεφεύγουν από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα ήταν η συμφωνία για απομείωση του χρέους. Κάτι που η γερμανίδα ομόλογός του βάζει προς το παρόν στην άκρη.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]