Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απώλεσαν και το τελευταίο «φύλλο συκής»

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα, τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα το βράδυ της Δευτέρας 22/6/2015, όταν εμφανίσθηκε περιχαρής ο νεαρός «αριστερός» πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από τον κ. Γιούνκερ, και προχωρώντας σε δηλώσεις ουσιαστικά να αποδέχεται πως έχει συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των «δανειστών», υποχωρώντας ακόμη και από την «απειλή» του δημοψηφίσματος, το οποίο προέβαλλε ως τελευταία λύση (με βάση την οποία θα αποφάσιζε ο λαός) τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όσο και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απολέσει πλέον το ηθικό έρεισμα ύπαρξής της. Κατέρρευσε παταγωδώς ο μύθος των διαπραγματεύσεων και μαζί με αυτή την τραγική κατάρρευση (των διαπραγματεύσεων που ίσως δεν έγιναν ποτέ) επέρχεται και το οριστικό τέλος του οποιουδήποτε λόγου ύπαρξης και συνέχισης λειτουργίας της «για πρώτη φορά αριστερά» παράδοσης της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, άμα της επιστροφής του στην Ελλάδα οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα και να προκηρύξει εκλογές, από τις οποίες θα απέχει ο ίδιος και το κόμμα του, ως ελάχιστη ένδειξη της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς του.

Επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αυξάνεται κατακόρυφα εάν αναλογιστούμε το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη μέσω της εμφάνισης των γνωστών του «αναρχικών» (διασυνδέσεις που ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πανούσης) και κάποιων «βολικών» επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας (ή και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας).

Οι πρώτες εντυπώσεις, μετά τις αποκαλυπτικές εξελίξεις των Βρυξελλών- που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως επικρατεί πανικός. Και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για μία κυβέρνηση. Εάν δίπλα στον πανικό τοποθετήσουμε και την ανησυχία των κυβερνώντων, αφού όλες οι πολιτικές προεκλογικές αλλά και «ιδεολογικές» δεσμεύσεις – υποσχέσεις έχουν πάψει να υφίστανται, τότε το «κλίμα» γίνεται εκρηκτικό, αφού ούτε ως «σχήμα λόγου» δεν πληρούν τις έστω και τυπικές προϋποθέσεις συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας.

Χωρίς να επιχειρήσουμε να γίνουμε μάντεις κακών και χωρίς να επιθυμούμε την οποιαδήποτε πόλωση στην κοινωνία, δυστυχώς, διαβλέπουμε την σαλαμοποίηση των επονείδιστων επιβαλλόμενων φορολογικών μέτρων, την εκμετάλλευση της «θερινής ραστώνης» των πολιτών και την ταυτόχρονη επιχείρηση δημιουργίας συνδέσμων με άλλα κόμματα, προσωπικότητες των οποίων πιθανότατα θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία «ολοκληρωτική κυβέρνηση» που θα εγγυηθεί την συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» (με απώτερο στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερο χρονική επιμήκυνση) υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, στα εθνικά θέματα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει να εγκαταλείπει τη μία μετά την άλλη τις «κόκκινες γραμμές» (τις οποίες επικαλέστηκαν και τελικά ψηφίστηκαν από τον λαό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ), αφού έχουν ξεχαστεί η Θράκη και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η Κύπρος χρησιμοποιείται ως σχήμα ρητορικού πολιτικού λόγου, τα Σκόπια και η Αλβανία είτε μας χλευάζουν είτε μας απειλούν, ενώ θέματα όπως της λαθρομετανάστευσης (η Ελλάδα θυμίζει κατάστημα που μόλις άνοιξε και διαφημίζει την ύπαρξη του με το σλόγκαν "ανοίξαμε και σας περιμένουμε") και της Παιδείας (με λίαν πρόσφατη την ανακοίνωση Κουράκη για εισαγωγή στην εκπαίδευση τις σχέσεις των ομοφυλοφίλων!!!) φαίνεται πως θεωρούνται «ληγμένα», αν και έχουν αναγνωριστεί και χαρακτηριστεί ως λίαν ευαίσθητα και ως χρήζοντα ιδιαίτερης προσοχής από τους κυβερνώντες (από τις εξελίξεις αλλά και εκ του αποτελέσματος αντιλαμβανόμαστε και την κυβερνητική «οπτική γωνία» αντιμετώπισής τους).

Όλα αυτά, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ελπίζει να τα αντιπαρέλθει μέσω ενός ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος επενδυτικής στήριξης, το οποίο θα συνοδεύει από 1ης Ιουλίου μία ομάδα ευρωπαίων ειδικών που θα φροντίσει για την πληρέστερη και συντομότερη απορρόφησή του. Όσο για το χρέος της χώρας, δεν υπάρχει κανένα νεότερο, ενώ ως καλύτερη εξέλιξη μπορεί να αναφερθεί μόνο εκείνη της χρονικής επιμήκυνσης αποπληρωμής του…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]