Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποια συμφέροντα εμπλέκουν την Ρωσία στο Ουκρανικό ως αφορμή;


Οσο περνάει ο καιρός στο Ουκρανικό ζήτημα και οι πληροφορίες μπορούν να ξεχωρίσουν από την προπαγάνδα των πρώτων μηνών, διαφαίνεται ότι υπάρχουν δόλια συμφέροντα πίσω από την επιμονή να εμπλέξουν τη Ρωσία στο Ουκρανικό πρόβλημα.

Από τις πρώτες μέρες που οι ΝΑΖΙ έκαιγαν το Κίεβο για να πάρουν την εξουσία της χώρας, τα δυτικά ΜΜΕ προέβαλλαν αυτήν την υποκινούμενη «εξέγερση», δήθεν του Ουκρανικού λαού ως επανάσταση κατά της Ρωσικής κυριαρχίας, ώστε να ξυπνήσουν τα Ψυχροπολεμικά ανακλαστικά της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ηταν μάλιστα τόσο έντονη η προπαγάνδα που τις πρώτες μέρες παρουσίαζαν τους ΝΑΖΙ ώς αγωνιστές της δημοκρατίας και την εκλεγμένη Κυβέρνηση ως αυταρχική.

Εφτασαν μάλιστα να παρουσιάζουν την Τιμοσενκο, που ήταν στην Φυλακή για μαυρες βαλίτσες και διαφθορά ως πολιτική κρατούμενη! Οι στόχοι τους ήταν οι εξής:

Να αποκρύψουν ότι χρηματοδότησαν την πρώτη ΝΑΖΙστική κυβέρνηση στο κόσμο από τις 2 Σεπτεμβρίου 1945

Να δικαιολογήσουν το πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία της Ουκρανίας ως «απελευθέρωση» από την Ρωσία

Να δικαιολογήσουν τα δάνεια του ΔΝΤ που δόθηκαν στο Κιεβο κατά παράβαση του καταστατικού του Οργανισμού, να μην δίνονται δάνεια που δεν μπορούν να επιστραφούν, λόγω δήθεν του «Ρωσικού» κινδύνου (αντίθετα στην Ελλάδα απαιτούν να πληρώσει και το τελευταίο σεντ)

Αρχισαν πογκρόμ κατά Ρωσόφωνων και Ρωσων (έφτασαν σε σημείο να καίνε ζωντανούς αμάχους) ώστε να προκαλέσουν και να σύρουν τελικά την Ρωσία να εμπλακεί, ώστε να αποδείξουν ότι η παρέμβαση της Δύσης υπερ του Κιέβου ήταν «αυτοάμυνα» απέναντι στον ψυχροπολεμικό «κομμουνιστικό» κίνδυνο. Τελικά ο Πούτιν δεν έπεσε στην παγίδα τους.

Οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας πρέπει να απεμπλακούν από το Ουκρανικό ζήτημα, καθως είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι προκλήθηκε απο επιχειρηματικά και διαπλεκόμενα lobby κι όχι λόγω των αντικειμενικών γεγονότων που αφορούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκης Ενωσης και Οικονομίας.

Η Ρωσία είναι από τους καλύτερους πελάτες της Ευρωπαϊκης Βιομηχανίας, αλλά κι από τους κυριότερους ενεργειακούς τροφοδότες των χωρών της ΕΕ, κάτι που κάποιοι δεν του βλέπουν με καλό μάτι. Αλλωστε το εμπάργκο τελικά έβλαψε την ΕΕ, και την Ελλάδα περισσότερο, παρά την Ρωσία που βρήκε άλλες πηγές προϊόντων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]