Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μπόχα των ΜΚΟ έπνιξε τη χώρα

Όλες σχεδόν οι κυβερνή­σεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική τους και αυτές υπηρετούν όποια κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Βρώμικη, εξαιρετικά βρώμικη η ιστορία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες σε πλήρη αντίθεση με την ονομασία τους χρηματοδοτούνται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά από τις... κυβερνήσεις! Οι πρώτες βαριές υποψίες γεννιούνται όταν καθίσει κανείς και σκεφθεί: γιατί μια κυβέρνηση να ονομάζει «μη κυβερνητική» μια οργάνωση που υπάρχει μόνο και μόνο επειδή τη χρηματοδοτεί η κυβέρνηση; Δεν μπορεί, σίγουρα κάτι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση αυτή! Ετσι είναι πραγματικά. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αυτή που πρώτη συνέλαβε την ιδέα των κατ' όνομα «μη κυβερνητικών οργανώσεων». Η Ουάσιγκτον πρώτη χρηματοδότησε ΜΚΟ για να υλοποιήσουν πολιτικές αποστολές που τους ανέθεσε, και στη συνέχεια φυσικά αντέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις την αμερικανική.

Διπλά αμαρτωλή η ιστορία των ΜΚΟ. Η μία, η δευτερεύουσα πτυχή, είναι αυτή για την οποία συζητούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα: οι... «αρπαχτές» των «κολλητών» της εκάστοτε κυβέρνησης μέσω του στησίματος αμέτρητων ΜΚΟ και της χρηματοδότησής τους από το κράτος. Υπαρκτή πλευρά.

Επιφανειακή προσέγγιση. Φαντάζε­ται κανείς στα σοβαρά ότι η αμερικανική κυβέρνηση εφηύρε και χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια δολάρια τις ΜΚΟ μόνο για να τσεπώνουν τα λεφτά κάποιες μυριάδες παράσιτα; Θα ήταν αφελέστατο και λανθασμένο να νομίσει κάποιος ότι αυτός είναι ο κύριος ρόλος των ΜΚΟ. Οχι. Αλλος είναι ο λόγος που δημιούργησε τις ΜΚΟ η αμερικανική κυβέρνηση. Καθαρά πολιτικός. Οι ΜΚΟ αφενός προωθούν -κάποιες από αυτές, όχι όλες, εννοείται- την πολιτική των ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη χώρα που δρουν και αφετέρου χρησιμεύουν ως κάλυμμα πρακτόρων της αμερικανικής κυβέρνησης! Γι' αυτό ξοδεύει ο Λευκός Οίκος δισεκατομμύρια δολάρια και δεν τον νοιάζει αν τμήμα τους ροκανίζεται από παράσιτα!

Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ όργανα των κυβερνήσεων φυσικά. Ούτε είναι βεβαίως «άνθρωποι των Αμερικανών» όλοι αυτοί που δραστηριοποιούνται στις ΜΚΟ. Θα ήταν ηλίθιος κανείς αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο. Η συντριπτική πλειονότητα έχει ιδεαλιστικά κίνητρα ανιδιοτελούς προσφοράς. Ελάχιστοι κινούνται από ιδιοτέλεια οικονομικού χαρακτήρα και ακόμη πιο λίγοι είναι οι πράκτορες που χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που τους χρηματοδοτεί. Οι ΜΚΟ όμως είναι αποτελεσματικό πολιτικό όπλο.

Ας θυμηθούμε τον ρόλο που έπαιξαν πολλές ΜΚΟ στην ανατροπή του Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία, στις πολύχρωμες «επαναστάσεις» σε χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αλλά και πολύ πιο κοντά μας, μέσω ΜΚΟ δεν προσπάθησαν οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι να περάσουν την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους προ δεκαετίας, το 2004; «Εκαψαν» πολλούς ανθρώπους τους στις ΜΚΟ στην Κύπρο οι Αμερικανοί, καθώς ο κυπριακός ελληνισμός είπε τότε το ανεπανάληπτο «Οχι» με ποσοστό 76%.

Ολες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την πολιτική τους. Οι ΜΚΟ υπηρετούν όποια κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί. Εμείς χαιρόμαστε πάντως πάρα πολύ που η ανάγκη των Σαμαρά και Βενιζέλου να καταπνίξουν τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για να επιβιώσουν πολιτικά, οδηγεί στην αποκάλυψη κάποιων παρασίτων που δρουν στις ΜΚΟ και έτσι τις απομυθοποιούν εντελώς στα μάτια του λαού. Είναι αναγκαίο οι Ελληνες να γνωρίζουν την πραγματική φύση των ΜΚΟ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]