Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταλιμπάν: Διπλωματική εκπροσώπηση μέσω γραφείου σε Τουρκία;

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο λαός μας και δεν έχει άδικο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην Τουρκία, παρά τις διαψεύσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, περί του ανοίγματος γραφείου διπλωματικής αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στη χώρα, όπως αποκάλυψαν πακιστανικά ΜΜΕ.
 
«Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Καμία τέτοια αντιπροσωπεία δεν υπάρχει στην Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αν και πρόκειται για μια είδηση που δεν ακούγεται για πρώτη φορά…

Ωστόσο τα πακιστανικά ΜΜΕ, καλά πληροφορημένα, επιμένουν, ότι ως μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με τους Ταλιμπάν, έχουν ήδη διπλωματική εκπροσώπηση στην Τουρκία και ότι ο Μουτασίμ μουλά Χαν, υπαρχηγός του ηγέτη των Ταλιμπάν μουλά Ομάρ, έχει ήδη συναντηθεί με τον αξιωματικό πληροφοριών της πακιστανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, πριν προχωρήσουν στο άνοιγμα του εν λόγω γραφείου, προφανώς σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.

«Πριν την κίνηση αυτή ο επικεφαλής αξιωματικός πληροφοριών του Πακιστάν στην Άγκυρα συναντήθηκε με τον Μουτασίμ μουλά, δεύτερο τη τάξει μετά τον μουλά Ομάρ, τον Ιανουάριο, στην Άγκυρα, στην οποία συζητήθηκε η ειρηνευτική διαδικασία και η μετά ΝΑΤΟ εποχή στο Αφγανιστάν», αναφέρουν τα πακιστανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, πιθανόν να υπάρξει και συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, στο «Πολιτικό Γραφείο του ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν» στην Άγκυρα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]