Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ιδέες έχουν συνέπειες

Του Ιφικράτη Αμυρά

Σχετικώς με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό ζήτημα, αρκετοί Έλληνες δεν έχουν κατανοήσει αυτό που είχε γράψει ο αμερικανός διανοούμενος Richard Weaver, “ideas have consequences” (οι ιδέες έχουν συνέπειες).

Όταν επί μία20ετία στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων αρκετοί προδότες πολιτικοί εκστομίζουν την επωδό «έχουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, το Μακεδονία είναι γεωγραφικός και όχι εθνικός προσδιορισμός», τότε είναι απολύτως λογικό μία μέρα οι Σλάβοι Σκοπιανοί να αποθρασυνθούν.
Σήμερα απαιτούν από την Ελληνική πλευρά να μην… καπηλεύεται την ιστορία της Μακεδονίας!
Τραγική συνέπεια εγκληματικών ιδεών.
Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν το και βόδι.

Όταν δεν διεκδικείς εσύ το μονοπώλιο του ονόματος Μακεδονίας, το διεκδικεί ο Σκοπιανός. Οι προδότες πολιτικοί που μιλάνε για διπλή ονομασία, ή για βόρεια και νότια Μακεδονία, αποσιωπούν το γεγονός ότι οι Σλάβοι Σκοπιανοί, δεν θέλουν την άνω Μακεδονία. Θέλουν όλη τη Μακεδονία δική τους! Μέχρι και την Λάρισα!!! Ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος των Σκοπίων θα οδηγήσει σε εθνολογικό προσδιορισμό, με αποτέλεσμα οι Μακεδόνας να μην θεωρούνται Έλληνες.

Όσοι προδότες πολιτικοί αποδέχονται τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, έστω και ως σύνθετη ονομασία, νομιμοποιούν αλυτρωτικές βλέψεις των Σλάβων Σκοπιανών εις βάρος της Ελλάδας.

Οι Έλληνες πατριώτες πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν στον λαό τα εξής ζητήματα. Οι Σκοπιανοί κατέχουν εδάφη της Μακεδονίας, επομένως υπάρχουν τέσσερις επιλογές:
Είτε θα ελευθερώσουμε αυτά τα εδάφη με ηρωικούς αγώνες όπως έγινε το 1912
Είτε οι Σκοπιανοί θα τερματίσουν αυτοβούλως μια για πάντα την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας (άρα και του εθνολογικού χαρακτηρισμού των εδαφών)
Είτε θα ενσωματωθούν στην Ελλάδας ως ο 52ος νομός της χώρας και θα αποτελούν μέρος της ελληνικής επικράτειας, αφού θέλουν τόσο πολύ να αυτό-αποκαλούνται «Μακεδόνες»
Είτε θα υποκινήσουμε αποσχιστικές τάσεις Αλβανών και άλλων μειονοτήτων μέσα στα Σκόπια και θα διαλυθεί το ψευδοκράτος εις τα εξ ων συνετέθη.

Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει αμοιβαία υποχώρηση. Ό,τι χάνεις, το κερδίζει ο αντίπαλος. Ένα βήμα πίσω δικό σου, σημαίνει ένα βήμα εμπρός του εχθρού.
Στο Κυπριακό επί δεκαετίες η ελληνόφωνη προδοτική πολιτική αλητεία μιλούσε όχι για εισβολή και κατοχή του βόρειου εδάφους της Κύπρου, αλλά για πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων! Αυτό δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Τα περί «ισότιμων κοινοτήτων» δεν προέκυψαν ως κεραυνός εν αιθρία.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συνέντευξη που είχα πάρει πριν από καιρό από τον διπλωμάτη Θέμο Στοφορόπουλο. Μου είχε πει ότι εδώ και πολλά χρόνια η διπλωματική γραμμή της Αθήνας ήταν να διαγράψει το ζήτημα της κατοχής και να προβάλλει στο εξωτερικό μία εικόνα διμερών προβλημάτων μεταξύ ισότιμων κοινοτήτων. Οι ιδέες έχουν συνέπειες. Τραγικές…

Το χειρότερο έγκλημα που διαπράττουν αυτή τη στιγμή οι προδότες πολιτικοί σε Αθήνα και Λευκωσία, οι οποίοι μιλούν για διζωνική ομοσπονδία, είναι ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν την προδοσία τους με κραυγές αντιπερισπασμού περί «ενότητας» της Κύπρου. Προσέξτε, δεν ζητούν ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ζητούν ένωση με το κατεχόμενο κομμάτι, αφ’ ενός αναγνωρίζοντας νομιμότητα στην τουρκική εισβολή και κατοχή, αφ ετέρου μετατρέποντας την Τουρκία σε επικυρίαρχο όλης της Κύπρου.
Η στοιχειώδης γνώση της διπλωματικής ιστορίας διδάσκει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η απαίτηση της Τουρκίας για έλεγχο και του ελεύθερου εδάφους της Κύπρου. Δια του διαρκούς εποικισμού, δια της διαρκούς ενσωματώσεως των Κυπριακών διοικητικών δομών στην Τουρκία, δια της εμπλοκής στα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου όπου θα απαιτείται συναίνεση της τουρκικής πλευράς και δια της αποκοπής της Κύπρου από την Ελλάδα, επίκειται ολοκληρωτική κατοχή της Κύπρου.

Η Ελληνική πατριωτική προπαγάνδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα περί «ενότητας» του Αναστασιάδη και των λοιπών προδοτών. Όταν ο Αναστασιάδης μιλά για «ενωμένη Κύπρο» εννοεί ενότητα με την Τουρκία, όχι με την Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή, οι έλληνες πατριώτες πολιτικοί πρέπει να μετατοπίσουν την ιδεολογική γραμμή των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Να μιλούν για απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκικό ζυγό και ταυτόχρονη ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η Κύπρος ως ανήκουσα στο Ελληνικό Έθνος, ουδέποτε θα επιτρέψουμε να ενωθεί με την Τουρκία.

Για να αλλάξει γραμμή η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να κάνουμε βαθιά τομή στις ιδέες που περιβάλλουν τον λαό. Η Ελληνική Ιδεόσφαιρα έχει ανάγκη ριζοσπαστικών ανακατατάξεων. Για να ενσταλλάξουμε στον λαό την Πίστη στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, πρέπει να μιλάμε ανοικτά για εδαφικό διαμελισμό των εχθρών της Ελλάδας, με ή χωρίς ειρηνικά μέσα.

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Kyrie Amyra, prosgeiw8eite, an rwthsete toys misoys ellhnes 8a sas poyn pws kalws briskontai oi ekatommyria la8roepoikoi sthn xwra kai prepei na paroyn paso ellhniko gia na pshfizoyn epi pleon an 8eloyn na parameinoyn edw.
    Kai milame twra gia balkania mesa sthn enwsh poy soylatsaroyme, agorazoyme, paizoyme kai kanoyme kai... doylitses.
    Alla kyriws prepei na legontai kai den ta fwtizei kanenas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]