Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα και το άγριο Ισλάμ

Η γειτονική χώρα δεν έχει Ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Από την αρχή της επέκτασης προς τη Δύση έως και σήμερα, η Τουρκία στις συνειδήσεις των λαών, των φυλών και των θρησκευτικών μειονοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ασίας είναι ταυτισμένη με τις έννοιες της γενοκτονίας, της εθνοκάθαρσης, της επιβολής διά του ξίφους, της πολιτισμικής υποχώρησης.

Αυτή η μάστιγα κατά καιρούς αλλάζει καθεστώτα, πολιτειακές δομές, τεχνικές συγκρότησης και ενοποίησης της κοινωνίας (μόνο η βία δεν αλλάζει). Τα καθεστώτα περνούν πάνω από τη συλλογική ψυχή της χώρας και απορρίπτονται σαν το δέρμα των όφεων. Παρά τις μεταμορφώσεις της, όμως, η Τουρκία παραμένει η ίδια ως πνεύμα: αίμα, φόνος, επιβολή, συντριβή του αδυνάτου.

Τούτη τη νοοτροπία τη βλέπουμε και στις οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών μας, όποτε προβάλλεται ένα νέο αποτρόπαιο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους, της διαβόητης ISIS. Η τρομοκρατική οργάνωση που έχει λάβει διαστάσεις παγκόσμιας απειλής έχει πολλές σχέσεις με τη χώρα που κυβερνά ο θρησκόληπτος Ερντογάν.

Προ ημερών κυκλοφόρησε σ' ολόκληρο τον κόσμο βίντεο που έδειχνε τζιχαντιστή στρατιώτη ενδεδυμένο με την αμφίεση της ISIS να επιβαίνει σε τραμ στην Κωνσταντινούπολη. Καλά πληροφορημένες πηγές στα περισσότερα δυτικά κράτη μιλούν για στρατηγεία του Ισλαμικού Κράτους και για γραφεία στρατολόγησης τέτοιων δολοφόνων που λειτουργούν κανονικά στην Τουρκία.

Σοκ προκάλεσε και μια δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα «Taraf». Οπως έγραψε η «δημοκρατία», επρόκειτο για επιστολή που έστειλε Τουρκάλα νοσοκόμα στην κυβέρνηση της χώρας της εκφράζοντας την οργή της για το γεγονός ότι πρέπει να θεραπεύει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι παρουσιάζονται σαν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης: «Τους θεραπεύουμε και εκείνοι μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους» αναφέρει στην επιστολή της.

Είναι προφανές ότι το ξεδόντιασμα του ισλαμικού τέρατος πρέπει να ξεκινήσει από την Τουρκία. Μια καλή ιδέα θα ήταν η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ, που θα εξετάσουν τον βαθμό της εμπλοκής της κυβέρνησης Ερντογάν με την ισλαμική τρομοκρατία.

Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]