Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Επιστρέφει η μαντίλα σε κορίτσια κάτω των 10 ετών!

Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία, επιτρέποντας έτσι στα κορίτσια από την πέμπτη δημοτικού (δηλαδή από τα 10 τους χρόνια) και μετά να καλύπτουν το κεφάλι τους.

Η κυβέρνηση, που έχει τις ρίζες της στο πολιτικό Ισλάμ, έχει ήδη άρει την απαγόρευση της χρήσης θρησκευτικών συμβόλων για τις φοιτήτριες πανεπιστημίου και τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο.

«Οι μαθήτριές μας αδημονούσαν» για την άρση της απαγόρευσης, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Μπουλέντ Αρίντς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ύστερα από τη σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Από την πέμπτη δημοτικού, η κάθε μαθήτρια μπορεί να ασκεί το δικαίωμα αυτό», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Νάμπι Αβτσί, σύμφωνα με το CNN Türk.

Σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, τα κορίτσια πρέπει να αρχίσουν να καλύπτουν το κεφάλι τους όταν μπουν στην εφηβεία.

Η κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση της χρήσης χιτζάμπ στον δημόσιο τομέα και στα κρατικά πανεπιστήμια το 2013 ύστερα από χρόνια πιέσεων από τους υποστηρικτές της. Η απαγόρευση εθεωρείτο παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, ακόμη κι από Τούρκους οπαδούς του κοσμικού κράτους.

Το νέο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αναθεώρησης του εκπαιδευτικού συστήματος που περιλαμβάνει τον σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των θρησκευτικών σχολείων στη χώρα την τελευταία πενταετία.

Σχόλιο ιστολογίου: Μάταια προσπαθεί ο νεότευκτος τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να πείσει πως έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Δύση. Είναι προφανές πως η επιθυμία του είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε καθαρά ισλαμιστική χώρα και ο ίδιος να έχει τον ρόλο του σουλτάνου... Εξάλλου, οι σχέσεις της Άγκυρας με του ισλαμιστές - τζιχαντιστές, προδίδουν τις πραγματικές βλέψεις του Ερντογάν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]