Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουτιά στο Χρηματιστήριο από το φιάσκο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ!

Βουτιά στο Χρηματιστήριο από το φιάσκο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ !

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός

Αν τα λόγια μπορούν να κρύψουν πολλά ψέμματα , οι κινήσεις του σώματος και ένα βλέμμα μπορούν να πουν πολλές αλήθειες.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του κ.Μουρούτη και κ.Λαζαρίδη είχαν επενδύσει πολλά στην επικοινωνιακή εικόνα του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Ηθελαν, με την δύναμη της εικόνας, να στείλουν στο εσωτερικό το μήνυμα ότι ο Σαμαράς και η Κυβέρνηση του είναι οι μόνοι ικανοί συνομιλητές στο εξωτερικό. Περίμεναν επίσης, ότι η Γερμανική Κυβέρνηση θα δείξει την συμπαράσταση της στην συγκυβέρνηση λόγω “καλής διαγωγης” και του “πλεονάσματος” που παρουσιάζει η Ελληνική Οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Στο μεν ζήτημα της “καλής διαγωγής” από την πρώτη στιγμή όλες οι Γερμανικές πηγές προκατέβαλαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα αντάλλαγμα στην Ελλάδα ή στήριξη στην υπάκουη Κυβέρνηση. Είναι κοινός τόπος σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία, ότι η υπακοή είναι σε όλους αρεστή αλλά όχι και ο υπάκουος, ούτε ποτέ κέρδισε κάποιος τον σεβασμό, όντας ενδοτικός. Αντίθετα ο σεβασμός κερδίζεται από ανάστημα του ανδρός, ακόμη αν είναι ο πιο απείθαρχος !

Στο δεύτερο ζήτημα του πλεονάσματος, μπορεί να είναι άριστο επιχείρημα για Πρωτοσέλιδο ή για τους τηλεοπτικούς καυγάδες, αλλά οι μεθοδικοί και ρεαλιστές Γερμανοί δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι υπάρχει χρέος στο 175% και πλεόνασμα βασισμένο μόνο σε τεχνητές παραμορφώσεις των δεικτών (πχ υπερφορολόγιση, ΕΝΦΙΑ)

Η γλώσσα του σώματος λοιπόν του κ.Σαμαρά έδειξε έναν άνθρωπο κουρασμένο και απογοητεύμενο. Για παράδειγμα στη δυσκολία να απαντήσει σε μια ερώτηση, τον έσωσε απαντώντας η ίδια η Μέρκελ αντ’αυτού.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έπεσε λόγω της απαισιοδοξίας και της έλλειψης πλεον εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ενώ και η Μέρκελ αρκέστηκε απλά να χαϊδέψει λιγο στην πλάτη τον αποχωρούντα Πρωθυπουργό ξεκινώντας τον λόγο της λέγοντας ένα αδιάφορο «Ευχαριστώ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δείχνει θετικά δείγματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη. Θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού, πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα»

Οι Γερμανοί ήδη ξέρουν ποιος είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και πλεον προσπαθούν να προσαρμόσουν τα επόμενα βήματα τους σε αυτά τα νέα δεδομένα και ο Σαμάρας μάλλον από σήμερα θα κάνει το ίδιο

ΤΟ ΧΩΝΙ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]