Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μολδαβία είναι έτοιμη να «αποκρούσει τις επιθέσεις οποιουδήποτε επιτιθέμενου εχθρού»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Η Μολδαβία είναι έτοιμη να «αποκρούσει τις επιθέσεις οποιουδήποτε επιτιθέμενου εχθρού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Μολδαβίας, και αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι «επικίνδυνα και τρομακτικά» τα γεγονότα στην Ουκρανία κατά τους τελευταίους μήνες, γεγονός που υποχρεώνει την Μολδαβία να ετοιμάσει στρατό, που θα αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματίες.

«Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την ανάγκη για έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό, για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική απειλή. Η παρούσα κατάσταση μας αναγκάζει να υποβάλουμε νέες απαιτήσεις για την εκπαίδευση όλων των μονάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, την Τετάρτη το πρωί σε τελετή στο Υπουργείο Άμυνας με την ευκαιρία της 3ης Σεπτεμβρίου, που αποτελεί την 23η επέτειο από την ίδρυση του μολδαβικού Στρατού.

Ο ίδιος κάλεσε για τη συνέχιση της διαδικασίας της επαγγελματοποίησης του στρατού, και το μετασχηματισμό του σε «μία σύγχρονη δύναμη αποτροπής παρέα με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του κράτους».

«Με την ιδιότητά μου ως Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεχίσω να στηρίζω τις προσπάθειες για τη μετατροπή του Εθνικού Στρατού, σε μια δομή ικανή να εκτελεί το καθήκον της εθνικής άμυνας. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, προκειμένου να εκτελεστεί ένα ποιοτικό άλμα προς την επαγγελματοποίηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεχή επένδυση στην εκπαίδευση, και στον σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και στον τομέα της κοινωνικής προστασίας των στρατιωτικών», είπε ο Τιμόφτι.

«Η Μολδαβία χρειάζεται μια πραγματικά αποτελεσματική στρατιωτική δομή. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με την παρουσία Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και επιχειρήσεις( Υπερνειστερία). Το κλειδί για μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση μάχης, όμως, εξαρτάται από εσάς και απαιτεί περισσότερη πειθαρχία», είπε ο αρχηγός του κράτους, που υπόσχεται να συμβάλει πλήρως στη χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμού του στρατού.

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]