Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Β. Πούτιν

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο πριν από λίγο, το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε σχετικά με τις προσπάθειες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση στην περιοχή, αναφέρει το Reuters.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ βρίσκεται τώρα στο Newport (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου θα συμμετάσχει στην διήμερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία είναι αφιερωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Rasmussen επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι, ρωσικά στρατεύματα συμμετέχουν ήδη στην σύγκρουση στην Ουκρανία. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές αλλαγές της καταστάσεως ασφαλείας», τόνισε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σχέδιο για την επίτευξη της ειρήνης στα ανατολικά της Ουκρανίας, το οποίο περιλαμβάνει επτά προαπαιτούμενα από τις δύο πλευρές. Μεταξύ αυτών, τα αντιμαχόμενα μέρη θα ανταλλάξουν αιχμαλώτους, θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, καθώς και άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παροχή βοήθειας στο Donbass.

Έχουμε λοιπόν μια θετική εξέλιξη στην σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές από αυτές τις κινήσεις και από τις δύο πλευρές, είχαν συζητηθεί τον Ιούνιο στην Φιλανδία σε μυστική συνάντηση Ρώσων και αμερικανών εμπειρογνωμόνων. Ας ελπίσουμε να επιτευχθεί ειρήνη το ταχύτερο δυνατό για τον πολύπαθο λαό, της ανατολικής και της δυτικής Ουκρανίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]