Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός θα τους σταματήσει;

Του Λεωνίδα Αποσκίτη

Η κατάσταση στον πλανήτη είναι εξαιρετική ασταθής και ομιχλώδης. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα δείτε έναν κόσμο που φλέγεται. Από την Ουκρανία μέχρι την Συρία, από την Αίγυπτο μέχρι την Ταϊλάνδη, από τη Λιβύη μέχρι τη Βοσνία, από την Τουρκία μέχρι τη Βενεζουέλα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών (δεξιών και αριστερών), ο εμφύλιος πόλεμος, η βία, και οι εσωτερικές διαμάχες πυροδοτούν όχι μόνο την αποδιοργάνωση, αλλά την διάλυση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολοένα και περισσότερο, η ενιαία δομή των κρατών, μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το Χάος ξεσπά ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές και οι κυβερνήσεις είναι λιγότερο ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ένας ακαδημαϊκός όρισε ως... «εποχή της εντροπίας», ένας ακυβέρνητος κόσμος χωρίς τάξη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) της CIA προέβλεψε πριν από 10 χρόνια ότι το έτος 2020 θα έχει αναδυθεί ένα νέο Χαλιφάτο στην παγκόσμια σκηνή...

Σήμερα, αφού αρχικά έδειχναν όλοι ότι αιφνιδιάστηκαν με την ISIS, ξαφνικά μιλάνε για 100.000 μαχητές από το πουθενά.

Η αμερικανική CIA προβλέπει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή ένωση κινδυνεύει να καταρρεύσει πριν το 2020. Οι οικονομίες των μεγάλων αναπτυσσόμενων χωρών όπως η Ινδία και η Βραζιλία μπορεί να ξεπεράσουν τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Λόγω του αυξανόμενου μεγέθους των πληθυσμών τους, το επίπεδο διαβίωσής τους δεν χρειάζεται να πλησιάσει τα δυτικά επίπεδα για να γίνουν σημαντικές οικονομικές δυνάμεις.

Η αναμενόμενη επόμενη τεχνολογική επανάσταση θα περιλαμβάνει την νανοτεχνολογία, την βιο-πληροφορία και την τεχνολογία των υλικών, στην έρευνα των οποίων επενδύουν σοβαρά οι χώρες αυτές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει ακόμα μια πολύ σοβαρή δημογραφική κρίση με εξοντωτικές οικονομικές συνέπειες.

Η έκθεση χαρτογραφεί επίσης την πτώση της Αμερικής από την θέση της μόνης υπερδύναμης. Σήμερα, Βετεράνοι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, άκρως ανήσυχοι για το τι μπορεί να αποφασίσει το ΝΑΤΟ και με ποιες εκρηκτικές συνέπειες, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ!
«Στο, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, διάβημά τους αυτό προς ξένο ηγέτη, έδωσαν τη μορφή δημόσιου υπομνήματος , με το οποίο ξεσκεπάζουν τα προπαγανδιστικά ψεύδη περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υπενθυμίζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της προηγούμενης παρόμοιας επιχείρησης διεθνούς εξαπάτησης σε βάρος του Ιράκ και προειδοποιούν για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την παγκόσμια ειρήνη η λήψη παρακινδυνευμένων και προκλητικών αποφάσεων, που θίγουν ρωσικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας».

«Θα πρέπει να θυμόμαστε –σημειώνουν με νόημα- πως ΚΑΙ η Ρωσία είναι σε θέση να προκαλέσει «Σόκ και Δέος». Επισημαίνουν ότι, στις 28 Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ομπάμα επιχείρησε με δηλώσεις του να χαμηλώσει την έξαψη της ρητορείας των κορυφαίων διπλωματών του και των ενσωματωμένων ΜΜΕ, περιγράφοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ως «απλή συνέχεια του ότι συνέβαινε επί μήνες …δεν υπάρχει πράγματι αλλαγή». Αλλά ο Ομπάμα έχει –γράφουν- ασθενή έλεγχο επάνω σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική στην κυβέρνησή του, οι οποίοι « δεν έχουν δυστυχώς αίσθηση της ιστορίας, ξέρουν ελάχιστα τι είναι πόλεμος και υποκαθιστούν την πολιτική με υβρεολόγιο κατά της Ρωσίας…»

Τονίζουν ότι «με την αυξανόμενη προβολή και προφανώς την στήριξη στάσεων σε πληροφορίες τις οποίες κρίνουμε αφερέγγυες, νομίζουμε ότι έχει σημαντικά αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι εχθροπραξίες πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αλλά εξαρτάται από τον βαθμό του φρόνιμου σκεπτικισμού που εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα φέρετε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.»
Για τις περίεργες θολές φωτογραφίες του ΝΑΤΟ που προβλήθηκαν ως τρανή απόδειξη της ρωσικής εισβολής, οι Αμερικανοί βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών παραπέμπουν στο προηγούμενο των εικόνων που παρουσίασε στον ΟΗΕ στις 5-2-2003 ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σαν τεκμήρια σε βάρος του Ιράκ, «που επίσης δεν αποδείκνυαν τίποτα».

Οι θολές φωτογραφίες και κραυγές για ρωσική εισβολή, όπως λένε, ακολούθησαν τις τελευταίες ήττες των στρατευμάτων του Κιέβου στις επαρχίες που έχουν εξεγερθεί. Ρωσική βοήθεια στους αντάρτες πιθανολογούν να υπήρχε υπό μορφή αρίστων πληροφοριών θεάτρου επιχειρήσεων, αλλά «δεν υπάρχουν στοιχεία για υποστήριξη με τανκς και πυροβολικό, μέχρι σήμερα. Οι Ομοσπονδιακοί Αυτονομιστές επικρατούν γιατί έχουν καλύτερη ηγεσία και εκπληκτική επιτυχία στο να καθηλώνουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.» «Ταυτόχρονα όμως, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως αν οι ομοσπονδιακοί τα χρειαστούν, τα ρωσικά τάνκς θα έρθουν.» Η επιστολή, που υπογράφεται από την διοικούσα επιτροπή της Ένωσης Βετεράνων Μυστικών Υπηρεσιών, καταλήγοντας, προτείνει την μη-συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Δεδομένου ότι το τάϊμινγκ είναι κρίσιμο στην πολιτική, παρατηρούμε ότι η συγκυρία ορισμένων πολύ πρόσφατων γεγονότων, όπως η εξαφάνιση αεροσκαφών και η ISIS, είναι πολύ ύποπτη.

Η είδηση για την «εξαφάνιση» 11 αεροσκαφών από το διεθνές αεροδρόμιο της Τριπόλεως, που κατέλαβαν οι ισλαμιστές, δημιουργεί επίσης πολλά ερωτηματικά, μετά τα όσα ζήσαμε με τα εξαφανισμένα και καταρριφθέντα αεροπλάνα. Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες που ελέγχουν συνεχώς τον εναέριο χώρο της Λιβύης με δορυφόρους και drones, δεν πήραν είδηση για το πού πήγαν 11 μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη. Γιατί; Σε μερικές ημέρες έχουμε την 13η επέτειο της 11/9. Λέει αυτό τίποτα; Μπορεί, ισχυρίζεται ο καθηγητής εγκληματολογίας του κρατικού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Dr. Jason Kissner [global research newsletter, 05/09/2014], …να συμβεί ένα σημαντικό γεγονός τις επόμενες ημέρες. Σίγουρα κάποια κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. θέλουν πολύ πιο επιθετική δράση κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και κατά των ενοχλητικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή.

Το ανησυχητικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα συνεχιστεί η σημερινή προβοκάτσια που είναι συνέχεια της «εξαφάνισης» των 4 αεροπλάνων στις 11 του Σεπτέμβρη του 2001; Θα επιτραπεί στις δυνάμεις του συνωμοτισμού και του κυνισμού να επιβάλλουν το δικό τους Ράϊχσταγκ και την πολιτική τους σε όλο τον κόσμο;

Ordo ab chao: τρεις λατινικές λέξεις που βγαίνουν από την χεγκελιανή σχολή σκέψης και σημαίνουν την εδραίωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα ξεπηδήσει μέσα από την αταξία. Λέξεις-κλειδιά και σύμβολα μιας θρησκείας του μηδενός, που διευθύνεται σήμερα από επικυρίαρχους που κύριο μέλημά τους έχουν την επιτάχυνση της διαδικασίας αποσύνθεσης της όποιας δημοκρατικής κοινωνίας των πολιτών έχει απομείνει από τις κοινωνικο-πολιτικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Έχει γίνει σήμερα πεντακάθαρο, και είναι σαφής η διατύπωσή του μέσα στο Σχέδιο για έναν «Νέο Αμερικανικό Αιώνα» των Χριστιανοσιωνιστών της Ουάσιγκτον, ότι η 11η Σεπτέμβρη ήταν απαραίτητο να συμβεί και να «δημιουργηθεί τεχνητά» για να υπάρξει «μια επιτάχυνση» στον δρόμο για την εφαρμογή των σχεδίων τους. Το βιβλίο του Σέρβου στοχαστή Στάνκο Τσέροβιτς, «Πώς αδυνατίζουν οι Σκιές», είναι προφητικότατο. Ξεκινάει με την 11/9 και καταλήγει στα οντολογικά θεμέλια της σημερινής μάχης, λέγοντας ότι «ο κόσμος έχει αφήσει την τύχη του στους εξολοθρευτές του και δεν αντιλαμβάνεται ότι η ψυχή του πάει να αφανιστεί». Σύμφωνα με το «όραμα» που έχουν για τον κόσμο τα μέλη της ελίτ-σέχτας που κυβερνά, είναι πεπεισμένοι ότι όλοι εμείς πρέπει να απαντήσουμε στο τραγικό δίλημμα: ή να μεταλλαχθούμε ή να εξαλειφθούμε.

Τώρα που τα «πρότζεκτ» τους έχουν βαλτώσει σε πολλά μέτωπα, ή έχουν εκτραπεί, μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι μέσα στα σχέδιά τους είναι η αδίστακτη χρήση βίας προς κάθε κατεύθυνση. Βομβάρδισαν το Βελιγράδι, την Βαγδάτη, την Τρίπολη, την Βεγγάζη, δεν θα διστάσουν να κάνουν το ίδιο και στο Κάϊρο, αν χρειασθεί, την Μαδρίτη, ακόμα και στην Νέα Υόρκη (το έκαναν άλλωστε στις 11/9).

Ας ελπίσουμε ότι οι αφυπνισμένοι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και η πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία, που δεν είναι εντελώς υπόδουλη στους Επικυρίαρχους, μπορούν να σταματήσουν αυτό το εφιαλτικό σενάριο που επεξεργάζονται οι ηλίθιοι και οι ημιπαράφρονες γύρω από τον Λευκό Οίκο...

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]