Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέσα στις ΗΠΑ θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές

Οι αμερικανοί τρέμουν μην επαναληφθεί η 11η Σεπτεμβρίου

Ο εφιάλτης μίας νέας 11ης Σεπτεμβρίου πλανιέται πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σπέρνοντας τον τρόμο, σε ηγεσία και πολίτες.

Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν οι τζιχαντιστές, τον «ασύμμετρο» πόλεμό τους, στο… έδαφος του εχθρού, χτυπώντας μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετωπίζεται πια, πολύ σοβαρά, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στην Ουάσιγκτον, μετά τις ευθείες απειλές τους, ότι… θα μεταφέρουν τον αγώνα τους «στις πόλεις των απίστων».
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, στο ερώτημα, αν η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστές, είναι συγκρίσιμη με εκείνη που εκδηλώθηκε με την πρωτοφανή επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο κ. Χέιγκελ υπογράμμισε πως πρόκειται για κάτι περισσότερο «από μία απλή τρομοκρατική ομάδα», που «ξεπερνά όσα γνωρίζουμε».

Πιο σαφής ο επικεφαλής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Ντέμπσι, τόνισε πως υπάρχει ανησυχία να «επιστρέψουν οι ευρωπαίοι ή και οι αμερικανοί τζιχαντιστές, που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά τις συγκρούσεις στο Ιράκ ή την Συρία».

Ο μεγάλος αριθμός δυτικών υπηκόων (από Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες), που έχουν στρατολογηθεί στην πιο ακραία και φανατική εκδοχή του ισλαμικού Κινήματος, κατά κανόνα, μάλιστα, νέα παιδιά, φοιτητές κυρίως, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που, όμως, συναγωνίζονται σε αγριότητα και επίδειξη μίσους, εναντίον των «αλλόδοξων», αν δεν ξεπερνούν κιόλας, τους αραβικής καταγωγής «συντρόφους» τους, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στην Ουάσιγκτον, αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυξάνοντας το «επίπεδο συναγερμού», στον υπέρτατο βαθμό.
Η περίπτωση του Βρετανού υπηκόου, που ανέλαβε την εκτέλεση, με αποκεφαλισμό, του ατυχούς αμερικανού δημοσιογράφου, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και αυξάνει την ανησυχία.

Γι αυτό τον λόγο άλλωστε, και, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εξακολουθεί να δείχνει απρόθυμος –συνεχίζει άλλωστε τις διακοπές του- να προχωρήσει σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, εν τούτοις αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αποκλείουν κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης εναντίον των ακραίων τζιχαντιστών, ιδιαίτερα μετά τις ευθείες απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ.

Ο προβληματισμός εντείνεται, καθώς, παρά τους πυκνούς βομβαρδισμούς, η επιρροή των τζιχαντιστών δεν μειώνεται. Αντίθετα, οι τελευταίοι διευρύνουν τα ερείσματά τους. Τελευταία επιτυχία τους η Λιβύη, όπου φαίνεται πως ύστερα από πολύμηνες και πολύνεκρες μάχες, το «ισλαμικό χαλιφάτο» επιβάλει την εξουσία του, κυριαρχώντας πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Πηγή εφημ. «KontraNews»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η διαφήμηση που έγραφε «Yield Sneakers Bacon” ενός εστιατορίου στο Βερμόντ αφαιρέθηκε μετά από διαμαρτηρία μιας γυναίκας προσδιορίζοντας τον εαυτό της ως μουσουλμάνα, και δημοσιεύτηκε σε μια online κοινότητα φόρουμ δηλώνοντας ότι ήταν προσωπικά προσβεβλημένη από την διαφήμηση σύμφωνα με το WPTZ News. WPTZ έγραψε ότι η γυναίκα που παραπονέθηκε σε απευθείας σύνδεση ονομάσε το σύμβολο “μη ευαίσθητο σε εκείνους που δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας.”
    Σάββατο πρωί το εστιατόριο δημοσίευσε στο Facebook “Είμαστε εδώ για να σερβίρουμε στους ανθρώπους ΠΡΩΙΝΟ όχι πολιτική. Εμείς αφαιρέσαμε την επιγραφή που βρισκόταν σε δημόσια περιουσία ως μια χειρονομία σεβασμού προς πολυποίκιλη κοινότητα μας. Υπήρξαν επίσης ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με την ασφάλεια (η υπογράμμιση δική μου). Η κατάργηση αυτή δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση. Θα εξακολουθούμε να αγαπούμε το μπέικον. Εξακολουθούμε να αγαπάμε τα αυγά. Παρακαλούμε να έχουμε την πολιτική συζήτηση αλλού. “
    Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων WPTZ είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα που δημοσιεύτηκε το σχόλιο και προληπτικά κατέβασε την πινακίδα
    Ένας εκπρόσωπος εστιατόριο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

    breitbart.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μουσουλμάνοι θα βγάλουν τις διαφημίσεις για μοσχαρίσιο ή βοδινό αν προσβληθεί ένας ινδουιστής;

      Διαγραφή
  2. Είναι πια γνωστό σε όλους ότι η 9/11 ήταν εσωτερική υπόθεση και δεν είχε σχέση με μουσουλμάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Λευκο Οικο, το Πενταγωνο και τους Σιωνιστες τραπεζιτες των ΗΠΑ πρεπει να ανατιναξουν και αποκεφαλισουν οι τζιχαντιστες, ο απλος κοσμος δεν τους φταιει σε τιποτα, αφου η πλειοψηφια των πολιτων εκει οπως και παντου ειναι ερμαιο των σκοτεινων συμφεροντων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι πως ζητάς να ανατινάξουν τους χρηματοδότες τους.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]