Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε απόψε το διάταγμα που προβλέπει τη διάλυση του κοινοβουλίου, όπως ανέφερε ο ίδιος σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Αποφάσισα να τερματίσω πρόωρα την εξουσία του κοινοβουλίου» έγραψε ο Ποροσένκο.

Η Ουκρανία θα διεξάγει βουλευτικές εκλογές την 26η Οκτωβρίου μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ανέφερε λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν την 26η Οκτωβρίου» έγραψε ο Σβιάτοσλαβ Τσεχόλκο στο Twitter.

Ανησυχία Ποροσένκο για τις ενέργειες της Μόσχας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εμφανίστηκε τη Δευτέρα "πολύ ανήσυχος" μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι σχεδιάζει να στείλει άλλο ένα κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στις ανατολικές επαρχίες της χώρας του, αλλά και από την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων.

"Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από ρωσικά τεθωρακισμένα και από την πρόθεση της Ρωσίας να στείλει ένα αποκαλούμενο 'ανθρωπιστικό' κομβόι στην Ουκρανία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ποροσένκο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι ενόψει της συνόδου που θα διεξαχθεί την Τρίτη, παρόντος και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]