Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας, χθες Κυριακή, ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Νατάνζ. Το περιστατικό αναφέρθηκε και από το διεθνές πρακτορείο Associated Press,αλλά και το Reuters, επικαλούμενα δηλώσεις των φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ισραηλινό drone καταρρίφθηκε από πύραυλο κοντά στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης. Λεπτομέρειες του περιστατικού δεν έχουν γίνει γνωστές.

Με τη σειρά του, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Ραμαζάν Σαρίφ, δήλωσε σε μια εκπομπή της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης ότι το ισραηλινό drone ανήκε στην «νέα γενιά» των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το κύριο μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και του εξοπλισμού, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιβιώσει της κατάρριψης, και θα μελετηθεί από τους ιρανούς επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια Aladdin Boroujerdi, δήλωσε ότι, το drone πιθανότατα απογειώθηκε από το έδαφος ενός από τα κράτη που συνορεύουν με το Ιράν! Από την άλλη πλευρά η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Το περιστατικό με το ισραηλινό drone έρχεται εν μέσω συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» (ΗΠΑ, Κίνα, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία) για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος της ιρανικής Δημοκρατίας Χασάν Rouhani έχει ζητήσει και στο παρελθόν περισσότερες παραχωρήσεις από τη διεθνή κοινότητα, σε αντάλλαγμα να θέσει όριο στον εμπλουτισμό ουρανίου από την Τεχεράνη, καθώς και την κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]