Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο βυζαντινό ναό στην Κωνσταντινούπολη

Αλλά στην Ελλάδα απαιτούν να αναγείρουν και τα γκρεμισμένα τεμένη!
Αυτή είναι η ελληνοτουρκική φιλία, όπως την προωθούν Σαμαράς και Βενιζέλος...!

Σε καταγγελίες για εκτεταμένη κλοπή αρχαιοτήτων, βεβήλωση τάφου και μετατροπή του σε κοινό σκουπιδότοπο, προχώρησε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», με αφορμή τις εικόνες ντροπής που παρουσιάζει η «Κρύπτη της Σηλυβρίας».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτονται ευθύνες στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, που έχουν αφήσει τον τάφο στην τύχη του.
Η βυζαντινή κρύπτη και ο γύρω χώρος της έχουν καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από δεκάδες άστεγους και ύποπτα στοιχεία, γράφει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ με τον εύγλωττο τίτλο «Βυζαντινός βασιλικός τάφος κατάντησε σκουπιδότοπος».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κλέφτες πήραν ακόμη και την πόρτα που έβαλε ο δήμος για να εμποδίσει την είσοδο στην κρύπτη. Σημειώνει επίσης ότι ο τάφος βρίσκεται στη λεγόμενη νεκρόπολη του Θεοδοσίου Β’ και ότι στην περιοχή βρίσκονται και άλλες αρχαιότητες τις οποίες λυμαίνονται αρχαιοκάπηλοι κλπ.

Η κρύπτη, η οποία πιστεύεται ότι είναι εποχής του 4ου μ.Χ. αιώνα επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, ανακαλύφθηκε το 1988 από τον τούρκο καθηγητή Ουμίτ Σερντιρόγλου, αναστηλώθηκε από το Δημαρχείο και έγιναν πρόχειρες εργασίες συντήρησης των νωπογραφιών και μωσαϊκών στους τοίχους της. Πολύ γρήγορα όμως κίνησαν το ενδιαφέρον αρχαιοκαπήλων και κοινών κλεπτών οι οποίοι ξήλωσαν τις τοπογραφίες και απέσπασαν λίθους και πλάκες από το δάπεδο. Ευτυχώς το 1993 ανακαλύφθηκαν μερικές από αυτές και παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει, τέλος, να τονίσουμε πως η Τουρκία απαιτεί την ανέγερση όλων των "οθωμανικών μνημείων" που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν διστάζουν επίσημοι τούρκοι αξιωματούχοι να προκαλούν (χωρίς κανένα στοιχείο, φυσικά) ισχυριζόμενοι πως ορθόδοξοι ναοί έγιναν πάνω σε ισλαμικά τεμένη...

Την ίδια στιγμή, για άγνωστους λόγους, η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί(;) να κατανοήσει πως η ελληνοτουρκική φιλία, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι γείτονες, είναι για τα... σκουπίδια.
Εμείς, τείνουμε να συμφωνήσουμε με τους Τούρκους, προσθέτοντας πως για τα σκουπίδια εκτός από την Ελληνοτουρκική φιλία, είναι και οι... ελληνόφωνοι πολιτικοί που "κυβερνούν" την Ελλάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]