Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο» της ΕΥΠ

Συνδικαλιστικές ίντριγκες, συνεχείς διαρροές μυστικών και… πολιτική αδράνεια αντιμετώπισης της κατάστασης

Του Δρος Ζόργκε

Σοβαρά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της ΕΥΠ εγείρει ο συνδικαλιστικός πόλεμος που εξακολουθεί να μαίνεται στη νευραλγική αυτή Εθνική Υπηρεσία. Είναι ένας πόλεμος που διαρκεί τουλάχιστον μία επταετία και που γεννά, βεβαίως, ερωτηματικά για το πώς οι συναρμόδιοι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης δεν έχει παρέμβει για να εκκαθαρίσουν μία όζουσα κατάσταση και να προστατεύσουν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία με την εθνική αποστολή, από εσωτερικές συνωμοσίες, ίντριγκες για τις καρέκλες και συντροφικά μαχαιρώματα που κάθε άλλο παρά διευκολύνουν τη λειτουργία της.
Είναι δε ενδεικτικό της αδράνειας των πολιτικών προϊσταμένων της Υπηρεσίας ότι παρά την ομολογία του πρώην αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις «περί εκμετάλλευσης δυσαρεστημένων υπαλλήλων της ΕΥΠ, προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, επιρρεπών σε διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία», όχι έρευνα δεν έχει διαταχθεί, αλλά όλοι «ποιούνται την νήσσαν», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…
Απλώς υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και η τουρκική ηγεσία τόλμησε και διέταξε εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα περί κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες…

Κομματικός πόλεμος
Ο εσωτερικός πόλεμος, με την ανοχή των κατά καιρούς πολιτικών προϊσταμένων έχει έντονο κομματικό χαρακτήρα, καθώς η ισοπεδωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε πολλούς τομείς, δεν άφησε αλώβητη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ξεκίνησε λοιπόν, ο συνδικαλιστικός πόλεμος ως εσωκομματική διαμάχη μεταξύ εκπροσώπων του κόμματος, που κυβέρνησε περισσότερο από κάθε άλλο μέχρι σήμερα τη χώρα, του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα:
Μέχρι το 2009, οι δύο σύλλογοι εργαζομένων, βρισκόταν, επί 13 συναπτά έτη, κάτω από τη σκέπη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΕΥΠ (ΠΟΣΕΥΠ), με πρόεδρο τον δραστήριο «εκσυγχρονιστή», Κ.Α. και ένα Διοικητικό Συμβούλιο, γενικός γραμματέας του οποίου ήταν ο στενός φίλος του πρώτου και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, ο Θ.Σ.

«Πουλώντας» τους συναδέλφους
Πρόσωπο αμφιλεγόμενο, ο Θ.Σ., με εμπάθειες και προκαταλήψεις, με ελάχιστες τυπικές, αλλά και ουσιαστικές γνώσεις, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ από οποιοδήποτε πόστο και με μόνες περγαμηνές την κομματική του ταυτότητα και διαδρομή, αποφάσισε κάποια στιγμή, επί διοικήσεως της Υπηρεσίας από τον πρέσβη κ. Ι. Κοραντή, ότι είχε έρθει η ώρα του να παρουσιάσει μία νέα συνδικαλιστική πρόταση.

Έτσι, άρχισε να απομακρύνεται από τους παλαιούς του «συντρόφους», τους οποίους όμως συκοφαντούσε και κατηγορούσε υπογείως στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να βρει ερείσματα.
Για το λόγο αυτό, σε αντιπαράθεση με τον Κ.Α., και όχι από πραγματική πεποίθηση, αποφάσισε τότε να συστρατευτεί με τους παπανδρεϊκούς του Κινήματος, γεγονός που τον βοήθησε αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΥΠ από τον πρέσβη Κ. Μπίκα, να πραγματοποιήσει γρηγορότερα από ότι και ο ίδιος περίμενε, τους στόχους του.

Ακολούθησε μία ταραγμένη περίοδος, με αμφιλεγόμενες συμμαχίες, εκλογές και στημένες συνελεύσεις, με σκοπό να κατηγορηθεί ο πρώην συνδικαλιστής πρόεδρος Κ.Α. για διάφορες παρανομίες και παραλείψεις, ακόμα και για… κατασκοπεία(!) γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του από τα συνδικαλιστικά όργανα. Στο τέλος δε, τέθηκε σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, που ένα σατανικό μυαλό είχε εφεύρει, στο όνομα της δήθεν κάθαρσης, προκειμένου να φύγουν από τη μέση κάποια πρόσωπα και να μπουν στη θέση τους κάποια άλλα, βολικότερα.

Από ΠΑΣΟΚοι , ΣΥΡΙΖΑίοι!
Την περίοδο αυτή «έπεφταν» βροχή και για ψύλλου πήδημα οι ΕΔΕ στην ΕΥΠ, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να μην προλαβαίνουν να τις φέρνουν σε πέρας και να τις αφήνουν παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση. Και ξεκίνησαν έτσι τα έργα και οι ημέρες του πράκτορα ΘΒ ή μάλλον ΘΣ στην ΕΥΠ, αλλά και τα βάσανα του τεχνοκράτη νέου διοικητή, Θ. Δραβίλλα, που δεν πίστευε στα μάτια του από αυτά που βρήκε σαν «προίκα» στην ΕΥΠ. Το χαρτομάνι, τις υποθέσεις, τις ΕΔΕ, τα δικαστήρια, το πλειοψηφούν και διχασμένο πασοκικό προσωπικό και μία ισχνή και «στη γωνία» δεξιά συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως έπραξαν οι περισσότεροι πράσινοι συνδικαλιστές με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Α. Σαμαρά και της ηγεσίας του κόμματός τους από τον Β. Βενιζέλο, ο ΘΣ και η ομάδα του αυτομόλησαν πάραυτα στο ΣΥΡΙΖΑ, «φιλώντας κατουρημένες ποδιές» προκειμένου να γίνουν δεκτοί από το γραφείο του Α. Τσίπρα, ενώ προσπάθησαν να οικειοποιηθούν ως αποκλειστικά δική τους την προσπάθεια Δραβίλλα να εξαιρεθεί –αρχικά- η ΕΥΠ από την επιβολή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

Λίγο καιρό αργότερα, βγήκε στο φως μία περίεργη και σκοτεινή ιστορία, απόρροια για άλλη μία φορά του παλαιού ενδοπασοκικού συνδικαλιστικού πολέμου, αφού μετά από καταγγελία γνωστής συνδικαλίστριας, της Ε.Λ., στον ανακριτή Δ. Φούκα, αποκαλύφθηκε η ανάμειξη του ΘΣ και της φίλης του ΑΠ, στα τέλη του 2005, στη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ προς τον τότε Γραμματέα του Κινήματος Μ. Καρχιμάκη. Η έρευνα του ανακριτή συνεχίζεται, ενώ τόσο στον ΘΣ όσο και στην ΑΠ, επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Γλυκά μάτια» και προς τη ΝΔ
Τα περασμένα Χριστούγεννα ο ΘΣ μεγαλούργησε για άλλη μία φορά, αφού προσκάλεσε σε δείπνο, στο σπίτι της έτερης φίλης του στο Χαλάνδρι, τον Τάκη Μπαλτάκο και μία παρεούλα συνδικαλιστών και στελεχών της ΕΥΠ, επίσημα για να τους βοηθήσει, άκουσον-άκουσον, να μην στελεχωθεί η Υπηρεσία από ακροδεξιά στοιχεία και να προωθήσει προς έγκριση στην κυβέρνηση το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο.
Ο ανεπίσημος στόχος της πρόσκλησης ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση τη διοίκηση Δραβίλλα, η οποία ανθίσταται σθεναρά στο να αφήσει τους συνδικαλιστές να «συνδιοικήσουν», όπως ήταν μαθημένοι τόσα χρόνια, αλλά και να αποκτήσει ενδοκυβερνητικό σύμμαχο στο Γολγοθά του με τη Δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα κ. Φούκα.

Ιταμή στάση
Στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές, ο ΘΣ, στα πλαίσια «περιοδείας» του στην Β.Ελλάδα, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε από την Τροχαία Λάρισας για υπερβολική ταχύτητα, απευθύνθηκε προκλητικά, με ακατάλληλους χαρακτηρισμούς και αποκαλύπτοντας την ιδιότητά του: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» στο όργανο της Τάξης, ενώ μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, απαίτησε από υψηλά ιστάμενο στην Υπηρεσία, που λέγεται ότι παραδόξως τον υποστηρίζει, να του σβήσει την κλήση. Το δε βράδυ των συνδικαλιστικών εκλογών, μπήκε στον χώρο όπου φυλασσόταν η κάλπη, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Πολλά στελέχη της ΕΥΠ αναρωτιώνται πλέον μήπως έχει έρθει η ώρα ο κύριος αυτός, θλιβερό κατάλοιπο μιάς άλλης, μαύρης εποχής, ανεπάγγελτών, παλαιοκομματικών, να βρεθεί προ των ευθυνών του;
Οι σημερινές του δράσεις εξαντλούνται σε μία προσπάθεια εξέγερσης του προσωπικού και εκφοβισμού του, ενάντια στην αξιολόγηση με το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσής της με απολύσεις. Πρόκειται βεβαίως για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για μία υπηρεσία σαν την ΕΥΠ.

Ερωτήματα
Για πόσο ακόμα θα τον ανέχεται και δεν θα τον αφήνει ατιμώρητο η διοίκηση Δραβίλλα;
Δεν θα έπρεπε μετά και την δίωξη Φούκα και μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, να εκπέσει του αξιώματος του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων;
Οι κ.κ. υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης, δεν θα έπρεπε να τον έχουν θέσει αμέσως σε αργία, όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο υπάλληλο, που θα κατηγορείτο για τέτοιου είδους διαρροές;
Πού ακούστηκαν περιοριστικοί όροι σε υπαλλήλους υπηρεσιών ασφάλειας και να είναι ακόμη στη θέση τους;
Ο ίδιος διατείνεται, βεβαίως, προκλητικά ότι «πρόκειται για συνωμοσία και για να μην τον έχουν «ακουμπήσει» μέχρι τώρα, όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν σύντομα».

Πηγή εφημ. “Κυριακάτικη KontraNews”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Από ΠΑΣΟκοι, ΣΥΡΙΖΑίοι..."
    Κάτι σαν τους χαμαιλέοντες δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, ΡΕ ΑΤΙΜΑ WIKILEAKS ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTA TA SKOTWNEIS OTAN EINAI MIKRA... AN TA AFISEIS KAI MEGALWSOUN XEXNA TO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα σκοτώνεις. Άλλο τα κάνεις. Αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα. Εξάλλου, ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει μιά δουλειά, έστω και καθυστερημένα

      Διαγραφή
    2. ΟΡΘΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]