Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρουμανία επιλέγει τη Δύση και επιτίθεται στον Πούτιν...

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας φοβάται την αποκατάσταση της ΕΣΣΔ αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο «άρρωστο με αυτήν την ιδέα» 

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας δήλωσε ότι φοβάται, την πιθανή υλοποίηση σχεδίου από μέρους της Ρωσίας, της ζώνης επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ και υπογράμμισε ότι ο Πούτιν είναι «άρρωστος με αυτή την ιδέα».

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας ομολόγησε τους ενδόμυχους φόβους του, για την αποκατάσταση της σφαίρας επιρροής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε επίσημη συγκέντρωση. Συγκεκριμένα μιλώντας στην ετήσια συνάντηση ρουμάνων διπλωματών στο Βουκουρέστι, ο Τραϊάν Μπασέσκου, δήλωσε ότι «ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν είναι άρρωστος, εάν νομίζει ότι μπορεί να επαναφέρει το καθεστώς της ΕΣΣΔ στην ανατολική Ευρώπη» και ζήτησε επειγόντως την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη χώρα.

«Πρέπει να υπάρχει κάποια θεραπεία καταστολής για να κατασταλούν οι ιδέες ενός «ασθενούς» ο οποίος σκέφτεται να αποκαταστήσει τη ζώνη επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ θα κινηθεί και θα εγγυηθεί την εφαρμογή του άρθρου 5 της Συνθήκης της συμμαχίας (οποιαδήποτε επίθεση σε χώρα μέλους του ΝΑΤΟ θεωρείται ότι είναι επίθεση σε ολόκληρη την συμμαχία), κάτι που δεν θα πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ρουμανίας στο πρακτορείο Moldnews.

Ενώ ο Μπασέσκου πρόσθεσε ότι, σήμερα δεν υπάρχει καμία απειλή για τη Ρουμανία, « αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια παράλογη κατάσταση, όπως αποδείχθηκε. Ο παραλογισμός ναι, μπορεί να υπάρχει».

Ο Μπασέσκου προέτρεψε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να αποστείλουν όπλα στον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο, εναντίον των «στασιαστών» όπως αποκάλεσε τους ρωσόφωνους του Donbass. Επίσης, δήλωσε ειρωνικά ότι το Κίεβο έστειλε στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία «εκατοντάδες κράνη που έλαβαν από εμάς», υπονοώντας ότι η Δύση στέλνει στην Ουκρανία μόνο μη-θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό, καταλήγει το ρουμανικό δημοσίευμα.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος εξέφρασε τους φόβους που υπάρχουν στην κυβέρνηση του, για τυχόν επέκταση των συγκρούσεων στην Μολδαβία, με αφορμή την Υπερδειστερία, λόγω και της παρουσίας εκεί της ρωσικής ταξιαρχίας πεζικού, που αριθμεί 1800 άτομα.

Πάντως η στιγμή της αλήθειας για τη Μολδαβία πλησιάζει ταχύτατα. Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Iurie Leanca επιθυμεί σύνδεση με την ΕΕ, αλλά, όπως όλοι οι προκάτοχοί της, έχουν δεσμευτεί για την «επανένωση της Μολδαβίας» μέσω της «επανένταξης» της Υπερδνειστερίας.

Υπενθυμίζεται όμως ότι από τον Απρίλιο 2014, ο Πρόεδρος Β. Πούτιν n συνομιλώντας τότε, με τον αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα και την γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, τους δήλωσε την πιθανότητα από μέρους του υλοποίησης «στρατιωτικού αποκλεισμού» της Υπερδνειστερίας, σε περίπτωση που η «φωτιά» της Ουκρανίας καταφθάσει στην περιοχή. Το τι μέλει γενέσθαι θα φανεί στην πορεία, και γιατί ο ρουμάνος πρόεδρος πραγματοποιεί τέτοιου είδους δηλώσεις, αυτήν την δεδομένη στιγμή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]