Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιωργάλατα – γαργάλατα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Εδώ και πάνω από επτά (7) χρόνια ο εκπεσών Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ξεκίνησε το “φλερτ” του με τη Νέα Δημοκρατία. Φυσικά, για τον κύριο Πρόεδρο, το αίμα νερό δεν γίνεται! Θυμίζουμε στον ίδιο αλλά και στους εναπομείναντες παραπλανηθέντες οπαδούς του ΛΑ.Ο.Σ. ότι από το 2007 είχε ξεκινήσει η μεγάλη του πρεμούρα για να επανενταχθεί στη γαλάζια πολυκατοικία.
Το σύνθημά του τότε ήταν “η γαλάζια πολυκατοικία, τα ρετιρέ και τα υπόγειά της”. Την εποχή εκείνη κάποιοι με υψηλή θεσμική θέση στο κόμμα είχαμε σθεναρά αντισταθεί και εναντιωθεί, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων. Είχαμε αντιδράσει στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΛΑ.Ο.Σ – το ανώτατο θεσμικό όργανο του κόμματος – στην επιδερμική και αναποτελεσματική αναφορά περί προσχώρησης στη “γαλάζια πολυκατοικία”, ενός κατ΄ εξοχήν λαϊκού, Εθνικού και πατριωτικού κόμματος, όπως ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ την εποχή εκείνη, σύμφωνα άλλωστε, και με το καταστατικό του κόμματος.
Αυτή η σθεναρά αντίσταση, έφερε τα αποτελέσματά της και στην προσπάθειά του να περισώσει την υστεροφημία του, είχε προβεί στις δηλώσεις που δύσκολα ξεχνιούνται:
«Η γαλάζια πολυκατοικία γέμισε απόνερα και στα υπόγειά της βγήκαν ποντίκια. Έτσι, εμείς αγοράσαμε μονοκατοικία απέναντι από την γαλάζια πολυκατοικία».
Ωστόσο, ο εκμετρήσας τον πολιτικό του βίο, Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, δυστυχώς δεν το έβαλε “κάτω”. Βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια πως η “γαλάζια πολυκατοικία” δεν “τράβαγε”, έκανε στην εκάστοτε ηγεσία της λεκτικά “κρύα ντους” σε μια προσπάθεια να μην διακόψει απότομα τον διακαή του πόθο. Ούτε όταν η ΝΔ του “άρπαξε” τα αγαπημένα του παιδιά, τους νεοταξίτες, νεοφιλελεύθερους, μνημονιακότερους των Μνημονίων, προδότες του πατριωτικού κινήματος, Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.

Σήμερα όμως, περιθωριοποιημένος στον μικρόκοσμό του, και βλέποντας πως οδηγείται σε ένα θλιβερό πολιτικό τέλος, δίνει γη και ύδωρ στη ΝΔ με κάκιστο επικοινωνιακό τρόπο. Σοφίζεται στην απελπισία του την επιστροφή του στη ΝΔ, κρυπτόμενος πίσω από το δάκτυλό του, και αξιώνοντας πως η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί, εάν η ΝΔ αλλάξει Πολιτική.
Και θα μπορούσε ο καθένας να διαρωτηθεί:
Σας ζήτησε κε Καρατζαφέρη η ΝΔ να της υποδείξετε ποια πολιτική πρέπει να αλλάξει;
Ποια διαφορετική πολιτική εσείς έχετε να προτείνετε;
Γιατί δεν την ανακοινώνετε και αναλώνεστε σε αοριστολογίες και παπαρολογίες;
Η δική μας απάντηση είναι πως η πολιτική σας είναι η καμιά πολιτική! Δηλαδή, δεν έχετε πολιτική διότι τα θεσμικά όργανα του κόμματός σας πλέον, κατά την πρόσφατη διετία ουδέποτε συνεδρίασαν και συνεπώς το κόμμα σας δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη για κανένα ζήτημα που ταλανίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία. Αρκείστε μόνο σε επικεφαλίδες, κενές περιεχομένου που εκστομίζετε με θαυμαστή επιπολαιότητα στα κανάλια που σας καλούν χωρίς άλλους πολιτικούς αντιπάλους – εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους – προετοιμάζοντας την προσχώρησή σας στην πάντα αγαπημένη σας ΝΔ, των εντολοδόχων Γερμανών και λοιπών κερδοσκόπων-τοκογλύφων που απεργάζονται την περαιτέρω διάλυση της πατρίδος μας.
Αυτή η αισχρή σπέκουλα στο πρόσωπό σας, σκοπό έχει να κάμψει τις μεγάλες αντιδράσεις που δέχεστε ήδη από μεγάλο αριθμό στελεχών σας – υπήρξαν παραιτήσεις – και όπως γνωρίζετε ήδη έχει δημιουργηθεί κίνηση αμφισβήτησης στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, να κάμψει πολλές υψηλές φωνές της ΝΔ που δεν θέλουν να σας δουν ούτε ζωγραφιστό να επιστρέφετε στη “γαλάζια πολυκατοικία”. Επί παραδείγματι, προ ημερών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Mega, διατύπωσε την διαφωνία του στον “επαναπατρισμό” βουλευτών και στελεχών που τα προηγούμενα χρόνια τράβηξαν το δικό τους δρόμο. Είπε δε, συγκεκριμένα:
«Δεν είμαι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να καθίσω στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια με αποκαλούσαν “γερμανοτσολιά και φασίστα”».
Οσονούπω, ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης δεν κατάλαβε τίποτε, δεν διδάχθηκε τίποτε, δεν αντελήφθη απολύτως τίποτε από την σύμπραξή του με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην μειοδοτική κυβέρνηση του γνωστού υπαλλήλου της Goldman Sachs, Λουκά Παπαδήμου, για τον οποίο είχε το απύθμενο θράσος να δηλώνει πως ήταν προσωπική επιλογή του! Ποιος τελικά κατάλαβε για ποιον λόγο υπερηφανεύεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης ότι επέλεξε ως Πρωθυπουργό, τον αντισυνταγματικά διορισμένο σφαγέα του Έθνους, ο οποίος με την δική του ψήφο, “έδεσε” χειροπόδαρα το λαό μας στο άρμα των αισχρών Μνημονίων για παραπάνω από πενήντα (50) χρόνια;

Πάντως, για τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, στο πλαίσιο της προσεχούς 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται μια τελευταία ευκαιρία – σε μια κρίση συνειδήσεως, εάν βεβαίως έχει – να καταδικάσει δημόσια, χωρίς υπεκφυγές και υποσημειώσεις όπως συνηθίζει να κάνει, την αντεθνική και αντιλαϊκή σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Επιπλέον, να ξεκαθαρίσει επιτέλους, στο λαό της Μακεδονίας μας εάν είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Αυτή τη σύνθετη ονομασία που έχουν ήδη αποδεχθεί οι Σαμαράς – Βενιζέλος από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την επίσημη επίσκεψη σε Αθήνα και Σκόπια του επιτετραμμένου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Να απαντήσει λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας; Εάν ΝΑΙ, τότε άξιος ο μισθός του!
Θα τον προσλάβει ο Σαμαράς, θα του δώσει κάποιο υφυπουργείο που θα δημιουργήσει ειδικά για εκείνον προκειμένου να εκπληρώσει τον διακαή του πόθο, έναν πόθο που του έχει γίνει πραγματικός Εφιάλτης!
Ή δεν είναι έτσι Πρόεδρε Καρατζαφέρη!
Εάν όμως, είναι κατά της σύνθετης ονομασίας, να δηλώσει ευθαρσώς, ποια ονομασία προτείνει για το γειτονικό κρατίδιο της ΠΓΔΜ.
Είμαστε σίγουροι πως δεν θα το πράξει, γιατί όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, δεν έχει κανένα όνομα να προτείνει, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν τον εξυπηρετεί πολιτικά. Δεν τον εξυπηρετεί να εμπλακεί στην ονοματολογία του Μακεδονικού ζητήματος.
Αντίθετα, κάποτε που έπρεπε να αποκομίσει εκλογικά ποσοστά, ως γνήσιος πατριδοκάπηλος, ούρλιαζε τάχατες υπερασπιζόμενος την Μακεδονία μας και ισχυριζόταν πως αγωνίζεται προκειμένου να αποδοθεί στην ΠΓΔΜ το μόνο όνομα που δικαιούται, δηλαδή το Βαρντάσκα!
Μια ονομασία που είχαν τα Σκόπια την εποχή που ήταν στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία!
Και τι ειρωνεία! Αυτή την ονομασία που δεν μπορεί πλέον, να ψελλίσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, την προτείνει μετ΄ επιτάσεως ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μανώλης Γλέζος!

Συμπερασματικά, Γιώργο Καρατζαφέρη είναι αδύνατο να προσφέρεις οτιδήποτε στην πατρίδα μας. Είσαι ένα πολιτικό απολίθωμα. Θα μπορούσες όμως, να προσφέρεις στο κόμμα σου!
Πέρασαν 14 χρόνια από την ίδρυσή του και είσαι συνεχώς ο Πρόεδρός του. Είναι φυσικό να έχεις κουραστεί!
Νομίζουμε πως είναι καιρός να αποσυρθείς προκειμένου το κόμμα να το αναλάβει κάποιο νέο στέλεχος, που προφανώς θα πρέπει να έχει αγνές, πατριωτικές και εθνικές αξίες, που δυστυχώς εσύ έχεις προ πολλού απολέσει!
Αξίες που είχαμε πολλοί όταν πριν από 14 χρόνια ξεκινούσαμε μαζί σου αυτό το υπέροχο ταξίδι!
Που εσύ στη μέση της διαδρομής “πούλησες” σε αλλότρια συμφέροντα. Σε εκείνα τα συμφέροντα που κάποτε κατηγορούσες και αποκήρυττες μετά βδελυγμίας και σήμερα είσαι το οργανάκι τους στο μισητό και καταστροφικό για την χώρα μας παιχνίδι τους, με την παρουσία σου στα τηλεοπτικά μαγαζιά τους και στις καθημερινές φυλλάδες τους!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]