Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: "Να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας"

Αυστηρές προειδοποιήσεις του Πούτιν προς όλους τους... "ενδιαφερόμενους"!
"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την αεροπορική τραγωδία για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς"

Απόλυτες εγγυήσεις προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια η έρευνα των διεθνών εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της τραγικής αεροπορικής τραγωδίας με το μαλαισιανό Boeing ζήτησε για άλλη μια φορά ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένος ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία και δεν είχε επαναλάβει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. 

«Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν άμεσα την αιματοχυσία και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24. 

«Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα συνέβαινε αυτή η τραγωδία εάν είχε διατηρηθεί η εκεχειρία και είχαν σταματήσει οι στρατιωτικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει -και δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη εγωιστικών πολιτικών στόχων. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να διχάζουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνουν» τόνισε ο Πούτιν ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας. 

Ο ρώσος ηγέτης επεσήμανε επίσης για άλλη μια φορά πως η Μόσχα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκπρόσωποι και των δύο πλευρών, ώστε να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση δια της διπλωματικής οδού.


Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχουν εντοπιστεί 251 σοροί των θυμάτων και 66 ανθρώπινα μέλη τα οποία έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμια του μαλαισιανού Boeing και βρίσκονται ήδη σε βαγόνια-ψυγεία στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ. Η περιοχή των ερευνών απλώνεται σε ακτίνα 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με συνεργεία πάνω των 800 ατόμων που εργάζονται για τον εντοπισμό των θυμάτων. 

Στην διάθεση της ερευνητικής επιτροπής του ICAO τα νέα στοιχεία για το μαλαισιανό Boeing

Βίντεο με καταγεγραμμένη την κίνηση των πολιτικών αεροσκαφών πάνω από την Ουκρανία την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος με την πτώση του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας Αερομεταφορών δηλώνει πως κάθε στοιχείο είναι στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για την εξακρίβωση των αιτιών της πτώσης του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή 298 αθώων ανθρώπων.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΕΞ προέρχεται από το Κέντρο Ελέγχου της Εναέριας Κυκλοφορίας του Ροστόφ, περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία. «Έχουμε δορυφορικές εικόνες από μετακινήσεις πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Buk M1 που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, στα νοτιοανατολικά της χώρας» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ.
Στα ρωσικά συστήματα παρακολούθησης έχουν καταγραφεί τέσσερα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής αεράμυνας Buk M1 στην περιοχή της συντριβής, ακριβώς την ημέρα του δυστυχήματος. Το σημείο όπου βρισκόταν το μοιραίο boeing 777 ήταν στην εμβέλεια των ουκρανικών Buk κατά τη στιγμή της συντριβής.
Επίσης ο Καρταπόλοφ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Κιέβου πως δεν υπήρχαν άλλες πτήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς σύμφωνα με το βίντεο, έχει καταγραφεί κι άλλο ιπτάμενο αντικείμενο που φαίνεται καθαρά πως πετά πάνω από τον τόπο της συντριβής για περίπου 4 λεπτά.

Προπαγάνδα το βίντεο που δείχνει μεταφορά ενός συστήματος Buk σε ρωσικό έδαφος

Εξάλλου ο αντιστράτηγος Καρταπόλοφ διαψεύδει κατηγορηματικά το βίντεο που κυκλοφόρησε και φέρεται να δείχνει τη μεταφορά ενός σύστηματος πυραυλικής αντιαεροπορικής αεράμυνας Buk από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος. «Πρόκειται για κατασκευασμένο βίντεο προπαγάνδας σε μια σαφή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Οι εικόνες που ελήφθησαν είναι από την πόλη Κρασνοαρμέισκ, όπως βεβαιώνεται από πινακίδες που φαίνονται καθαρά στο βίντεο. Η Κρασνοαρμέισκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού από τις 11 Μαΐου» επεσήμανε ο Καρταπόλοφ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]