Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διευκολύνσεις προς το Ισραήλ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, Veli Ağbaba, κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Εντογάν, να κλείσει την αντιπυραυλική ασπίδα στη βάση Kürecik στην επαρχία Μαλάτια, επισημαίνοντας ότι ο κύριος λόγος της εγκατάστασης των δορυφορικών κεραιών, στη βάση, είναι για την προστασία του Ισραήλ (και όχι για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν).

Για το θέμα αναφερθήκαμε στο άρθρο «Η Τουρκία παρέχει μυστικά δεδομένα στο Ισραήλ».

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στον τουρκικό τύπο, αναφέρει ο Veli Ağbaba απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό: 

«Εάν είναι ειλικρινής, τότε πρέπει να κλείσει τις εγκαταστάσεις αυτές».
Οι δηλώσεις του Ağbaba, ακολούθησαν εκείνες του γενικού προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλισντάρογλου (φωτό), ο οποίος σε επίσκεψή του στη Σμύρνη προέβη σε έκκληση στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, λέγοντας: 

«Εάν ο Ερντογάν θέλει λύση στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, πρέπει να κλείσει αυτή τη βάση στο Kürecik στη Μαλάτια».
Μάλιστα, ο Ağbaba ισχυρίστηκε σε ομιλία του ότι:

...«ο ρόλος της αντιπυραυλικής ασπίδας έχει συσταθεί στην περιοχή αυτήν όχι για να προστατεύσει την Τουρκία, αλλά τους ιμπεριαλιστές που ωθούν τον πόλεμο».
«Επί τριάμισι χρόνια που έγινε αυτή η εγκατάσταση, έχει χυθεί αίμα. Μας είπαν ότι η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν θα γίνουν εχθροί της Τουρκίας. Όμως ο υπεύθυνος για κάθε παιδί που σκοτώνεται και για κάθε αίμα που χύνεται στη Γάζα είναι το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», γράφει η πηγή.
Πηγή: Εχέδωρος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]