Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συντριπτικό αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χαμάς

Η ισραηλινή αεροπορία (IDF) με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση κατέστρεψε οπλισμό που προορίζονταν για την Χαμάς στο Σουδάν

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε πριν μερικές ώρες, κεραυνοβόλα επιχείρηση εξουδετερώνοντας «στόχους» ενδιαφέροντος της Χαμάς στο Σουδάν.

Συγκριμένα η εφημερίδα Al-Arabi ανέφερε ότι ο στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής ήταν η καταστροφή αποθηκών οπλισμού που προορίζονταν για τη Χαμάς. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η σουδανική κυβέρνηση αρνείται την πραγματοποίηση της «επιχείρησης» , προκειμένου να μην αποκαλύψει τους στενότατους δεσμούς της με την Χαμάς.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σουδάν Μπασίρ, με κύριο θέμα τον εφοδιασμό της οργάνωσης με νέα σύγχρονα όπλα και πυραύλους .
Από την άλλη πλευρά η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να εξοπλίζεται πυρετωδώς και για αυτό πραγματοποιεί νέες αγορές πυραύλων από τις ΗΠΑ.

Για το σκοπό αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε απόφαση για την έγκριση πώλησης στο Ισραήλ, 600 πυραύλων αέρος- αέρος AIM-9X Sidewinder Block II, μαζί με τον συναφή εξοπλισμό, ανταλλακτικά, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη, με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 544 εκατ. δολάρια . Ο Οργανισμός Συνεργασίας Άμυνας και ασφάλειας έδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση και κοινοποίηση στο Κογκρέσο αυτής της πιθανής πώλησης στις 14 Ιουλίου 2014.

Ο κύριος ανάδοχος της πώλησης θα είναι η εταιρεία Raytheon Missile Systems Company που εδρεύει στο Tucson της Αριζόνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]