Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανίκανη να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις, η δυτική προπαγάνδα...

Δεν σεβάστηκαν τη ζωή τους, θα σεβαστούν τη μνήμη τους;  

Του Χρήστου Α. Καπούτση

Όταν είναι περισσότερες από μία οι απαντήσεις στην ίδια ερώτηση, σύμφωνα με τη μαθηματική λογική, είτε δεν υπάρχει,  είτε δεν την έχουμε βρει ακόμη,  τη σωστή απάντηση.  Ποιος έδωσε την εντολή να φύγει ο πύραυλος και να καταρρίψει το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών και να χάσουν τη ζωή τους 298 άνθρωποι; 
Την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία της πτήσης του μοιραίου Boeing777 των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολουθεί, ο σκληρός πόλεμος της προπαγάνδας, όπου ΟΛΟΙ οι πιθανοί εμπλεκόμενοι, αποποιούνται των ευθυνών τους και αλληλοκατηγορούνται.Δεν σεβάστηκαν τη ζωή των 298 ψυχών, θα σεβαστούν τη μνήμη τους;  Οι πραγματικοί ένοχοι, δεν αντέχουν το βάρος της ευθύνης για την αεροπορική τραγωδία και την κατακραυγή της Διεθνούς Κοινής Γνώμης και κρύβονται. 

Το  ερώτημα,  ποιος είναι εκείνος που εκτόξευσε τον πύραυλο , δηλαδή αν είναι ουκρανός ή ρώσος στρατιωτικός ή ακόμη και ρωσόφιλος αντάρτης και προκάλεσε την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών και τη νέα πολύνεκρη τραγωδία, πολύ δύσκολα θα απαντηθεί.  Υπάρχουν σοβαρές και μάλλον ανυπέρβλητες δυσκολίες, που σχετίζονται κυρίως με πολιτικές σκοπιμότητες Στρατηγικού χαρακτήρα ισχυρών κρατών, έτσι ώστε, κάθε ανακοίνωση και εκτίμηση να αμφισβητείται.

Πιθανότερα, θα υπάρξουν περισσότερες από μια «τεκμηριωμένες» απαντήσεις, που φυσικά θα εμπεριέχουν και προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες , άρα θα απέχουν, λίγο ή πολύ,  από την πραγματικότητα, από την αντικειμενική αλήθεια. Οι ενεχόμενοι, θεωρητικά, δυνητικά και λογικά, θα παρουσιάζουν την δική τους υποκειμενική αλήθεια, που ωστόσο, θα συγκρούεται με την αλήθεια των άλλων...

Η μία εκδοχή είναι το αεροσκάφος , να έχει κατατριφθεί από αντιαεροπορικό – αντιπυραυλικό  σύστημα μεσαίου βεληνεκούς BUK-M1, που είναι ρωσικής κατασκευής. Τα αντιαεροπορικά  συστήματα BUK-M1 έχουν ακτίνας δράσης 40- 45 χλμ., δραστικό βεληνεκές μέχρι 26 χιλιόμετρα και ποσοστό ευστοχίας, της τάξεως του 95% σε στόχο που κάνει ελιγμούς (μαχητικά αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου Κρούζ) και 100% σε στόχο με σταθερή πορεία (επιβατικό αεροσκάφος).
Το επιβατικό αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών πετούσε σε ύφος 10.500 μέτρων, άρα ήταν μέσα  στο δραστικό βεληνεκές  των ανεπτυγμένων και επιχειρησιακά ενεργών  αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων στην εμπόλεμη περιοχή της Ουκρανίας.
Ποιοι διαθέτουν το παραπάνω αντιαεροπορικό οπλικό σύστημαBUK-M1: Ο Στρατός της Ουκρανίας και φυσικά, ο στρατός της Ρωσίας. ΟΧΙ όμως οι  ρωσόφιλοι αντάρτες του Ντονέσκ. Η ενεργοποίηση αυτού του αντιαεροπορικού συστήματος  απαιτεί πολυπρόσωπο και καλά εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό. Και αυτό το προσωπικό μπορεί να είναι, είτε ρώσοι, είτε ουκρανοί στρατιωτικοί.

Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογηθεί, γιατί το Κίεβο, οι ελεγκτές του εναερίου χώρου της Ουκρανίας, γιατί  επέλεξαν   τον αεροδιάδρομο για την πτήση του μοιραίου Boeing 777 , που περνούσε πάνω από εμπόλεμη ζώνη στην ΑΝ. Ουκρανία; Ή ακόμη γιατί, ο Διεθνής Οργανισμός για τη Ασφάλεια των Αεροπορικών πτήσεων, δεν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών στον ενάρετο χώρο της Α. Ουκρανίας , όταν είναι γνωστό,  ότι σε αυτή την περιοχή έχουναναπτυχτεί αντιαεροπορικά συστήματα με δραστικό βεληνεκές μεγαλύτερο από το μέγιστο ύψος πτήσης επιβατικού αεροσκάφους;

Φυσικά,  αλλάζει εντελώς το «τοπίο», αν το επιβατικό αεροσκάφος έχει καταρριφθεί από πύραυλο αέρος-αέρος, δηλαδή από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος. Πάντως,  μαχητικά αεροσκάφη, δεν διαθέτουν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές  της ΑΝ. Ουκρανίας, αλλά μόνο η Ουκρανική ΠολεμικήΑεροπορία, τα οποία πετούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Δεν έχει καταγραφεί παραβίαση του Εθνικού εναέριου  χώρου της Ουκρανίας, από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ούτε η Κυβέρνηση του Κιέβου, άλλα ούτε και το Κρεμλίνο , η ρωσική πολιτική ηγεσία,  θα έδιναν ποτέ εντολή κατάρριψης ενός επιβατικού αεροσκάφους με 300 επιβάτες. Είναι εντελώς αδιανόητο αυτό το , έτσι και αλλιώς, ακραίο ενδεχόμενο.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του λάθους. Οι  χειριστές των αντιαεροπορικών όπλων,  να εκτίμησαν λανθασμένα,  ότι το επιβατικό αεροσκάφος, είναι βομβαρδιστικό αεροσκάφος, ή ρωσικό επιβατικό αλλά με ρώσους κατασκόπους και το κατέρριψαν.  Ή χτύπησαν το λάθος αεροσκάφος, αφού μισή ώρα μετά τη συντριβή του, περνούσε από το ίδιο σημεία το προεδρικό αεροσκάφος της Ρωσίας με επιβάτη τον Πρόεδρο ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ.

Το ενδεχόμενο,  οι ρώσοι να πέρασαν λάθρα τα ουκρανικά σύνορα με το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα BUK-M1, για να ενισχύσουν τους ρωσόφιλους αντάρτες και να κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφους εκ λάθους, νομίζοντας ότι είναι ουκρανικό μεταγωγικό ή μαχητικό αεροσκάφος, φυσικά και δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά μάλλον έχει αρκετές λογικές αδυναμίες.

O «πόλεμος» των ανακοινώσεων

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν η κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους να έγινε από φιλορώσουςαυτονομιστές με τη συνδρομή της Ρωσίας. «Λόγω του σύνθετου τεχνικού χαρακτήρα του πυραύλου εδάφους- αέρος SA-11, είναι απίθανο οι αντάρτες να μπορούσαν μόνοι τους να χειριστούν αποτελεσματικά το σύστημα. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί τεχνική βοήθεια από ρωσικό προσωπικό στον χειρισμό του συστήματος», ανέφερε η ΣαμάνθαΠάουερ, πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. 

«Όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα γύρω από την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταδεικνύουν πως υπαίτιοι είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές και το πυραυλικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε παραδόθηκε στα χέρια τους από τη Ρωσία», δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. Και ζητά από τη Ρωσία να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις των συμμάχων της, να επιτρέψει την πρόσβαση στο σημείο και τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.

Επίσης, «Eντελώς απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, το γεγονός ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών ...καταρρίφθηκε, πιθανόν από τους φιλορώσους αυτονομιστές, σε συνομιλία που είχε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Ρωσίας, ΒλάντιμιρΠούτιν.  «Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είναι υπεύθυνοι και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν η Ρωσία θέλει να ρίξει την ευθύνη σε άλλους, πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστες και πειστικές αποδείξεις», αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ έπειτα από μία τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Βέβαια, αν οι ηγέτες της Δύσης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα,  ότι ένοχος για την κατάρριψη του αεροσκάφους είναι είτε η Μόσχα, είτε οι ρωσόφωνοι αντάρτες, τότε τί είδους διεθνή έρευνα ετοιμάζουν; 

Το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» μετέδωσε στην αγγλική του υπηρεσία ότι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλες δυτικές χώρες βιάστηκαν να καταλήξουν σε συμπεράσματα αποδίδοντας στους αντάρτες την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου και κατηγορώντας τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τη βία.«Η κατηγορία είναι προφανώς βιαστική, καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι δεν γνωρίζουν προς το παρόν ποιος ευθύνεται για την επίθεση στο επιβατικό αεροσκάφος»», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Παράλληλα, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες μεταξύ ανταρτών, που τους εμφανίζουν να επιβεβαιώνουν την κατάρριψη. Η Μόσχα αμφισβητεί την εγκυρότητα των συνομιλιών.

Στον αντίποδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν πυραυλική δραστηριότητα του Ουκρανικού Στρατού, νότια του Ντονέτσκ την ώρα της συντριβής του επιβατικού Αεροσκάφους.

Και ακόμη το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας θέτει  και κάποια ερωτήματα και ζητά απαντήσεις από το Κίεβο, ή από κάποια Διεθνή επιτροπή, όπως:

1.Μπορεί άραγε το επίσημο Κίεβο να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες χρήσης των συστημάτων Buk-M1 στην περιοχή των εχθροπραξιών και κυρίως, γιατί αυτά τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί, εφόσον οι πολιτοφύλακες δεν έχουν αεροπλάνα;

2. Είναι έτοιμοι οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να παρουσιάσουν στους διεθνείς εμπειρογνώμονες έγγραφα απογραφής των πυραύλων τύπου «αέρος-αέρος» και «εδάφους-αέρος» από το οπλοστάσιο των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων;

3. Γιατί οι Ουκρανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επέτρεψαν την απόκλιση του αεροπλάνου προς το βορρά, προς την πλευρά της ούτως καλούμενης «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», την οποία διεξάγει το Κίεβο εναντίον του λαού των νοτιοανατολικών επαρχιών της χώρας του; 

Ποιοι θα απαντήσουν; Το Κίεβο, το Λονδίνο ή η Ουάσιγκτον;

Πηγή Analyst For Change


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]