Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα τουρκική πρόκληση με έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία στέλνει και πάλι το σκάφος Barbaros


Συνεχίζει την έμπρακτη αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία, στέλνοντας και πάλι το ερευνητικό σκάφος Barbaros για πραγματοποίηση ερευνών ακόμη και στα όρια των περιοχών όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ορίσει τα οικόπεδα 4,5 και 6.

Με NAVTEX που εξέδωσε την Δευτέρα, η Τουρκία ανήγγειλε την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa και τα δύο συνοδευτικά σκάφη M/V Bravo Supporter και M/V Deep Supporter, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Μαΐου.
Οι συντεταγμένες που καταγράφει η NAVTEX καλύπτουν μία περιοχή δυτικά των ακτών της Κύπρου και δυτικά ακόμη της Πάφου, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και αποτελούν συνέχεια των παράνομων ερευνών που πραγματοποίησε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα η Τουρκία και στην ανατολική πλευρά του νησιού, επικαλύπτοντας τμήμα του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση σημειώνεται τη στιγμή που η Άγκυρα με τη στήριξη και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και παρά τα όσα έχουν συμβεί στο εσωτερικό της, διεκδικεί το άνοιγμα κεφαλαίων ενταξιακών διαπραγματεύσεων από αυτά που κρατά παγωμένα η ΕΕ λόγω του Κυπριακού και καθώς εκδηλώνεται απόλυτα αρνητική στάση από τους τουρκοκύπριους για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]