Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμιά συνταγή δεν μπορεί να σώσει το κατοχικό καθεστώς

«Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα»: Αυτή είναι η «διαλεκτική» της καθεστωτικής πολιτικής, μια «διαλεκτική» που αλέθει κόμματα και πρόσωπα του καθεστώτος, ιδιαίτερα όταν αυτό βρίσκεται σε οικτρό αδιέξοδο, σε σήψη κατάρρευσης.
Σήμερα, ιδιαίτερα κάθε εκλογικός μηχανισμός, κάθε χρώματος και μεταμφίεσης (δηλαδή και οι μηχανισμοί με τις «αριστερές» ετικέτες),
είναι εξαρτημένος ΠΛΗΡΩΣ από τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας και δεν έχει ούτε τη σχετική «ανεξαρτησία» και «αυτονομία» που διέθεταν τα καθεστωτικά κόμματα του παρελθόντος.

Ακόμα, όμως, και τότε μπροστά σε συνθήκες «Έκτακτων Αναγκών» (κινδύνων για το καθεστώς) η σχετική κομματική «αυτονομία» χανόταν και οι «αντίπαλοι» γινόντουσαν μια συσκευασία, γιατί αυτό πρόσταζαν τα μεγάλα αφεντικά: Η ιστορία βρίθει από τέτοιες περιπτώσεις…

Σήμερα, ιδιαίτερα, ΕΝΤΟΣ του κατοχικού πλαισίου του 4ου Ράιχ, δεν υπάρχουν ούτε μικρά περιθώρια «ελιγμών ανεξαρτησίας» από τα κόμματα-εκλογικούς μηχανισμούς: Από τα κόμματα που αποδέχονται αυτό το κατοχικό πλαίσιο, το νομιμοποιούν και λειτουργούν με τους κανόνες της «νομιμότητάς» του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανεξαρτησία, κάθε είδους (εθνική ανεξαρτησία, κομματική ανεξαρτησία, ανεξαρτησία ιδεών και πράξης) μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ του πλαισίου της ευρω-χούντας.

ΕΝΤΟΣ του ευρω-χουντικού πλαισίου υπάρχουν και λειτουργούν ΜΟΝΟ τα ανδρείκελα των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), με ποικίλες μεταμφιέσεις και μάσκες…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ εκτός του κατοχικού πλαισίου μπορεί να υπάρξει και να λειτουργήσει και εκλογικά, ΜΟΝΟ όταν στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ λαϊκές δυνάμεις, όταν αποτελεί «εξάρτημα» αυτών των οργανωμένων και αγωνιστικών δυνάμεων.

Χωρίς τον οργανωμένο (αυτό-οργανωμένο) λαϊκό παράγοντα, χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που να ξεκινάει και να στηρίζεται στο «πεζοδρόμιο», ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί να υπάρξει: Όταν στηρίζεσαι μόνο στο ψηφοδέλτιο, δεν είσαι Αριστερά, είσαι ένας εκλογικός μηχανισμός υποταγμένος πλήρως στους θεσμούς και τη «νομιμότητα» του καθεστώτος, είσαι απλώς «αριστερά» του καθεστώτος…

Με βάση όλα αυτά, τα οποία αποτελούν αλφαβητικές αλήθειες της πολιτικής επιστήμης, αναπτύξαμε, σε προηγούμενο κείμενό μας, την άποψη: Μια συμμαχία, συγκυβέρνηση, «αριστεράς» και «δεξιάς», δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αντίθετα είναι μία από τις εναλλακτικές λύσεις που σχεδιάζουν και προωθούν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Τα αδιέξοδα, η αποσύνθεση και η κατάρρευση του καθεστώτος καθιστά πιο επιτακτική την ΑΝΑΓΚΗ αναπαλαίωσής του και ανασύστασης του πολιτικού χάρτη. Μέσα σ’ αυτήν την καθεστωτική αναγκαιότητα χορεύουν οι πάντες, όλα τα κόμματα αυτού του καθεστώτος, είτε το θέλουν, είτε όχι: Διότι μπορεί κάποιοι να μη το θέλουν γιατί θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων (στην καλύτερη περίπτωση).

Φυσικά μια τέτοια διαδικασία επιβάλλεται στην κατάλληλη στιγμή, ύστερα από μεγάλες σκηνοθεσίες «έκτακτων αναγκών» που ΑΠΑΙΤΟΥΝ «συναίνεση».

Το έδαφος, βεβαίως προλειαίνεται με τη διαρροή σεναρίων, με πλύση εγκεφάλου και ποικίλες σκηνοθεσίες: Περί «διαφθοράς», «τρομοκρατίας» κ.λπ…

Σε αυτή τη διαδικασία λειτουργούν και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των «νταβάδων» καθώς και οι σκοπιμότητες των κομματικών συμφερόντων.

Η ορμητική κατάρρευση
των μηχανισμών του κυβερνητικού οικοδομήματος και ο προδιαγραφόμενος εκλογικός καταποντισμός και της ΝΔ (μετά τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ) βάζουν στην ημερησία διάταξη, δίπλα στα σχέδια της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ («αριστεράς» και «δεξιάς»), ΚΑΙ τα σχέδια εκλογικής διάσωσης της ΝΔ και αναχαίτισης της εκλογικής επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από αυτήν την άποψη το αιφνιδιαστικό, πυρετικό και τελετουργικό άνοιγμα της «ατζέντας» περί «συγκυβέρνησης», δεν έχει μόνο το χαρακτήρα ιδεολογικής πλύσης και πολιτικής προετοιμασίας, αλλά κυρίως το χαρακτήρα να ανακοπεί η εκλογική διόγκωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια: Προλειαίνεται το έδαφος για τον «ιστορικό συμβιβασμό» (λες και δεν υπήρξε στο παρελθόν τέτοιος εκτρωματικός «συμβιβασμός») και ταυτόχρονα επιχειρείται η εκλογική αναχαίτιση του ΣΥΡΙΖΑ και η όξυνση του διπολικού σκηνικού της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ.

Γι αυτό και τα νέα κύματα του ψεύδους, που ξεπηδούν και αυτά με ορμή από τους «οχετούς» των «νταβάδων» και τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ. 


Πηγή Ρεσάλτο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, απαιτείται επανορισμός των κλασικών βασικών πολιτικών ρευμάτων προκειμένου να γίνει συνθετικά κάτι από κοινού (κατ' αρχάς, ως βασικό πλαίσιο και πάντα στην λαική πλατφόρμα που ενδιαφέρει περισσότερο).
  Φυσικά, η.... αντιπαράθεση θα υπάρχει ως αναγκαίο καλό ελέγχου, σύνθεσης και αλλαγής πλεύσεων.
  Απ' αυτήν την στοιχειώδη... όσμωση, θα προέλθουν νέα πολιτικά πρόσωπα, απαλλαγμένα από άχρηστα ιδεολογικά βαρίδια του παρελθόντος (όχι τα ιστορικά, που είναι και προσωπικές θεμιτές αντιλήψεις).
  Αυτά όλα απαιτούν από την "νέα αριστερά" να επανατοποθετηθή στο θέμα της οικονομικής εκτίμησης της συγκεκριμένης πατρίδας και των φυσικών φορέων της (νόμιμοι πολίτες της χώρας) και η "νέα δεξιά" να κάνει το ίδιο στο απαραβίαστο των "συνόρων" των συμφερόντων των ασθενεστέρων.
  Στην πράξη σήμερα, όλα είναι συγκεχυμένα και ο "αριστερός" πλούσιος είναι συνηθέστερος του δεξιού πένητα.
  Δεν γίνεται σε αυτό αναφορά, αλλά στην ιδεολογική ζύμωση που πρέπει να είναι αποτελεσματικά λογική, για να είναι και αποδεκτή εν αρχή από τους "παίκτες", σε μια απαραίτητη βασική πολιτική ενότητα που θα την εγγυάται ένα σαφέστερο σύνταγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]