Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουβά ελληνικά ολοκαυτώματα

Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 21/1/2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Αυτή ήταν μία ορθότατη πρωτοβουλία της Κοινωνίας των Εθνών, που θέλησε να τιμήσει το αδικοχαμένο αίμα των Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα κρεματόρια του3ου Ράιχ και τα πεδία θανάτου, τα οποία είχε δημιουργήσει η δολοφονική μηχανή του ναζισμού.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, όλες οι χώρες του κόσμου προβαίνουν σε ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης της φριχτής γενοκτονίας και αποδοκιμασίας των πρακτικών και των θεωριών του εθνικοσοσιαλισμού. Φυσικά, αυτές λαμβάνουν χώρα –μετά πάσης επισημότητας- και στην Ελλάδα.

Η 27η Ιανουαρίου και ο αγώνας των επιζησάντων Εβραίων και των απογόνων τους καλό είναι να διδάξουν και εμάς τους Έλληνες ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το αίμα μας αδικαίωτο και να μην επιτρέπουμε να σβήνει η φλόγα της Ιστορίας, για κανέναν λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η μακραίωνη πορεία μας είναι γεμάτη από ήρωες και μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους για να στείλουν το μήνυμα του πολιτισμού μας στα πέρατα της Γης και για να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό όλων: την Ελευθερία.

Ένας από τους χειρότερους διώκτες μας και μέγας αρχιτέκτων πολλών ολοκαυτωμάτων Ελλήνων είναο δυσώνυμος Κεμάλ Ατατούρκ.
Εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εκτέλεσε με αποτρόπαιο τρόπο την εξολόθρευση εκατομμυρίων Ελλήνων σε Πόντο και Μικρά Ασία. Επίσης είναι ο βασικός υπαίτιος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και πολλών λαών και φυλών της Εγγύς Ανατολής.

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τους Εβραίους στο δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας και επιβίωσης, τότε πρέπει όλοι μαζί, πολίτες, Πολιτεία και ομογένεια, να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον ΟΗΕ και την καταδίκη του ανθρωποκτόνου κεμαλισμού από την παγκόσμια κοινότητα.

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αν το θέλεις αρκετά, και τίποτε δεν χαρίζεται, αν δεν προσπαθήσεις. Το χρωστάμε στους παππούδες μας…

Πηγή «Δημοκρατία»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]