Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα άκρα η σύγκρουση Ερντογάν – Γκιουλέν

Αναμένεται ισχυρή κλιμάκωση μέχρις τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν υπό το καθεστώς βίας και πιθανότατα νοθείας

Για εθνική προδοσία κατηγόρησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη θρησκευτική αδελφότητα που διοικεί ο Γκιουλέν, ως «οργάνωση η οποία προτίμησε να γίνει υποχείριο αντιπάλων της Τουρκίας, εξυπηρετώντας σκοτεινά κέντρα».

Όπως ανέφερε, προκαλεί το γεγονός ότι «ένα κίνημα, μία οργάνωση τηρεί τόσο εχθρική στάση απέναντι στην ίδια τη χώρα της» και πρόσθεσε ότι «το ισλάμ δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός»…

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την οργάνωση του Γκιουλέν ότι συμπεριφέρεται σαν πολιτικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία της βρίσκεται σε διάσταση με τη βάση της.
«Παρά τους καλόπιστους αδελφούς μας που κίνητρό τους είναι η επιθυμία τους για προσφορά, η οργάνωση επέλεξε να γίνει υποχείριο των αντιπάλων της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει και να κερδίσει πολιτικά τη βάση του Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι η εν λόγω οργάνωση «εξυπηρετεί παγκόσμια σκοτεινά κέντρα».

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η πολιτική ένταση στην Τουρκία, πέραν από τη δημόσια σύγκρουση Ερντογάν – Γκιουλέν, αποκαλύπτεται και από τα κλιμακούμενα επεισόδια βίας με στόχο υποψηφίους των δημοτικών εκλογών.
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του Μουσταφά Σαριγκιούλ, νυν δημάρχου της περιφέρειας Σισλί και υποψηφίου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης με το κεμαλιστικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, ένας σύμβουλος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης. Για την επίθεση οι τούρκοι εθνικιστές κατηγόρησαν τους κούρδους αυτονομιστές.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου, υπό τη βαριά πολιτική σκιά των αποκαλύψεων για διαφθορά υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες στάθηκαν αφορμή για να έλθει στην επιφάνεια ο υποβόσκων πόλεμος της ισλαμιστικής κυβέρνησης με τη θρησκευτική αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος οδήγησε, μεταξύ άλλων, στο ξήλωμα εκατοντάδων αξιωματικών της αστυνομίας και μελών του δικαστικού σώματος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]