Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία περιμένει ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Γράφει η Παρθένα Τσαμουρίδου

Η Ρωσία έχει ανέβει πολύ και θεαματικά. Δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, στη δεκαετία της παρακμής, του 1990. Η πτώση της ΕΕΣΔ του Δεκέμβριο του 1991 έφερε τη Ρωσία στο χείλος του γκρεμού. Εκατομμύρια ρώσους σε μία ζωντανή, καθημερινή κόλαση.
1991, πτώση μίας αυτοκρατορίας και πλανητικής υπερδύναμης, παράδοσης της εξουσίας από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στον Μπόρις Γιέλτσιν.
1993, πραξικόπημα και βομβαρδισμός της Δούμας (ρωσικής Βουλής).
Ολόκληρη την οκταετία 1991 – 1999 σκληρά μέτρα (θεραπεία «σοκ»), με συνταγή ΔΝΤ.
Ρώσοι: στη μέθη…
Ρωσίδες: στην πορνεία…

Η έλευση του Βλαντιμίρ Πούτιν, το καλοκαίρι του 1999 και η άνοδός του στην προεδρία, τον Δεκέμβριο του 1999, τα άλλαξαν όλα! Μέσα σε χρόνο ρεκόρ η ρωσική κοινωνία τακτοποιήθηκε. Οι οικονομικοί ολιγάρχες εξοντώθηκαν. Τα μέτρα σοκ σταμάτησαν. Το ΔΝΤ έφυγε.
Η Ρωσία μπήκε πάλι στο διεθνές παιχνίδι, σαν υπερδύναμη, και προσχώρησε στους G-8 του κόσμου. Συνέχισε το διαστημικό της πρόγραμμα από το σημείο από το οποίο το είχε κάποτε απότομα σταματήσει. Το βιοτικό επίπεδο του ρωσικού λαού ανέβηκε πιο ψηλά από πριν…

Ήταν μία πορεία με αγκάθια. Ο Πούτιν αντιμετώπισε την απειλή της τρομοκρατίας. Βασικά, της τρομοκρατίας των ισλαμιστών Τσετσένων.
Το καλοκαίρι του 1999 βόμβες κατέστρεψαν τελειωτικά ολόκληρα συγκροτήματα οικοδομών, σκοτώνοντας αμέτρητους ανυποψίαστους κατοίκους τους…
Ο φθινόπωρο του 2002 ένα θέατρο στη Μόσχα έγινε τόπος ομηρίας πολλών ανθρώπων, με πολλά θύματα αθώους πολίτες, αλλά και τρομοκράτες…
Τον Σεπτέμβριο του 2004, στο Μπεσλάν, τρομοκράτες πήραν για ομήρους μικρά παιδιά σε σχολείο, με αποτέλεσμα μία μεγάλη τραγωδία…
Και το καλοκαίρι του 2010 κάηκε η ευρύτερη περιοχή της Μόσχας από μία βιβλική πυρκαγιά που πολλοί σύγκριναν με τις πληγές της «Αποκάλυψης»…

Ο Πούτιν άντεξε! Τώρα οι Ρώσοι φοβούνται ότι οι εχθροί τους για την παγκόσμια κυριαρχία, οι Αμερικανοί, δεν θα αφήσουν τα πράγματα να συνεχίζουν να κυλούν ευνοϊκά για τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ εξοργίστηκαν από την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, τα φθινόπωρο του 2013, όπου ο Πούτιν απέτρεψε το αμερικανικό χτύπημα κατά του Άσαντ. Τώρα οι ΗΠΑ θα ήθελαν μία εκδίκηση, αλλά και να εξοβελίσουν τη Ρωσία από τη θέση της παγκόσμιας υπερδύναμης που απενέκτησε.

Κάποιοι αναμένουν ακόμα και μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, που θα λυγίσει το ρωσικό έθνος. Το συγκρίνουν με την αμερικανική 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο της Ουάσινγκτον. Εκείνη η ενέργεια άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν μία «σταυροφορία» κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Υπάρχουν πολλά εθνικά σύμβολα των ρώσων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως το 2001 ολόκληρος ο κόσμος κοίταζε έντρομος στους δέκτες των τηλεοράσεων τα σοκαριστικά βίντεο από τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να επαναληφθεί στην ίδια κλίμακα και στη Ρωσία.
Είναι μάλιστα γεγονός ότι η Ρωσία έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερα και πολύ πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα από ότι οι ΗΠΑ. Είναι ο στόχος Νο1 της παγκόσμιας ισλαμιστικής τρομοκρατίας!

Και στη Ρωσία, ειδικότερα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν πολλά κτίρια – σύμβολα του ρωσικού πολιτισμού. Υπάρχουν πανέμορφες και μεγαλοπρεπείς ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες. Όλα αυτά δυνητικά είναι στόχοι. Πολύς κόσμος μαζεύεται σε τέτοια πολυσύχναστα μέρη και άρα τα θύματα θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες. Με ένα πολλαπλό χτύπημα αλα 11η Σεπτεμβρίου. Στη Ρωσία το αναφέρουν και το φοβούνται. Γιατί πάντα ένα ανεξέλεγκτο χτύπημα είναι απολύτως απρόβλεπτο…

Πηγή Ελεύθερη Ώρα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]