Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Στο στόχαστρο του Ερντογάν οι οπαδοί του Γκιουλέν

Άνοιξε ο Τούρκος πρωθυπουργός τον δρόμο για συλλήψεις των οπαδών του κυριότερου αντιπάλου του, του Ιμάμη Γκιουλέν, μετά την εισαγγελική παραγγελία που ανακοινώθηκε, για να ερευνηθεί  εάν εντός του τουρκικού κράτους λειτουργεί παράνομη οργάνωση. Την έρευνα ξεκίνησε ο εισαγγελέας της Άγκυρας, ο οποίος θεωρείται πιστός στον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν .

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν είχε κάνει προσφάτως λόγο για «παράνομη δομή μέσα στο κράτος» και θεωρεί ότι ο κ. Γκιουλέν είναι αυτός ο οποίος υποκίνησε τις υποθέσεις για τη διαφθορά των τούρκων μελών της κυβέρνησης, που τον ανάγκασαν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Ο κ. Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, δεν μετέχει σε κανένα κομματικό σχηματισμό, αλλά θεωρείται ότι έχει μεγάλη επιρροή σε θεσμούς- κλειδιά χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο του που διαθέτει από ιδιωτικά σχολεία ως μέσα ενημέρωσης. Αν και υπήρξε υποστηρικτής του κ. Ερντογάν, διαφωνούσε κατά καιρούς με αυτόν σε διάφορα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, αλλά οι σχέσεις τους «πάγωσαν» όταν ο κ. Ερντογάν κινήθηκε για να κλείσει τα σχολεία του Χιζμέτ, του θρησκευτικού τάγματος του Γκιουλέν.

Θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά το κύμα διαδηλώσεων που ξέσπασε στην Τουρκία, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται συνεχώς με την αστυνομία και να ζητούν την παραίτησή του, κάλεσε τους τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του, στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας», όπως τον χαρακτήρισε και των κέντρων που υποστηρίζονται από το εξωτερικό (σ.σ. υπονοεί κυρίως τις ΗΠΑ), που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στη τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]