Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να μιλάνε με ένα κράτος δολοφόνο

Γράφει η Φανούλα Αργυρού 

Εν μια νυχτί ξεσκεπάστηκε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που μαστίζει τη Τουρκία εδώ και χρόνια. Από το καιρό του μ. Τουργκούτ Οζάλ και τις συναλλαγές του με τον Α. Ναδίρ, της Τανσού  Τσιλέρ και τις δικές της διασυνδέσεις για λαθρεμπόρια μέχρι σήμερα με την νυν κυβέρνηση Ερτογάν,  οι ξένες μυστικές υπηρεσίες κατέγραφαν σίγουρα και καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα.

Η σιωπή βέβαια δεν είναι πάντα χρυσός. Χρησιμοποιείται μέχρι τη στιγμή που δεν πάει άλλο. Για μια χώρα βυθισμένη στη διαφθορά, στην αντιδημοκρατικότητα, στη βαρβαρότητα, στις στερήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχει στις φυλακές της το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων στο κόσμο, που είναι κατακτητής και εισβολέας  με 40,000 στρατό εισβολής και κατοχής σε μια άλλη χώρα και διαλαλεί ξεδιάντροπα τις φιλοδοξίες της να επαναφέρει την οθωμανική αυτοκρατορία πίσω τον 21ο αιώνα ήταν επόμενο ότι θα ερχόταν η ημέρα της … αποκάλυψης! Ο Θεός βρήκε τρόπο να τη προσγειώσει ανώμαλα.  Όπως λένε « God works in many mysteriousways”…

Αποκαλύφθηκαν λοιπόν οι κρυφές συναλλαγές της Τουρκίας με το Ιράν και η νέα της φιλο-Ιρανική στρατηγική με μεγαλύτερους στόχους… Και με Τούρκους αξιωματούχους να λέγεται ότι εισέπραξαν £40 εκατομμύρια λίρες σε δωροδοκίες για να βοηθούν το Ιράν να μεταφέρνει λαθραία δισεκατομμύρια δολάρια αποφεύγοντας τις κυρώσεις εναντίον του, σύμφωνα με έρευνα της τουρκικής Αστυνομίας για τη διαφθορά. Και πάει λέγοντας το σκάνδαλο, με γιούς αξιωματούχων να εγκαταλείπουν την Τουρκία, περιλαμβανομένου και του γιού του ιδίου του πρωθυπουργού Τ. Ερτογάν για να αποφύγουν τις συλλήψεις.

Ενώ όμως η τουρκική κυβέρνηση βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από το δυτικό Τύπο και ΜΜΕ με άρθρα, αποκαλύψεις, αναλύσεις για τα τεκταινόμενα στη Τουρκία και τη διαφθορά, τους ξένους επενδυτές να ξεφορτώνονται όσα όσα τις μετοχές και επενδύσεις τους σε τουρκικά ιδρύματα (πράγμα που δεν γινόταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες),   τι παρατηρείται στη Κύπρο; 
Αντί να τύχουν αυτά τα γεγονότα άμεσης εκμετάλλευσης από τη δική μας πλευρά (προτού βρεθούμε με μια νέα χειρότερη για το Κυπριακό τουρκική κυβέρνηση)  τη για 40 χρόνια θύμα  της κατοχικής Τουρκίας, και τόσο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και οι οργανώσεις των ομογενών Βρετανίας και Αμερικής να τρέξουν να προβάλουν το θέμα της Κύπρου ως θέμα εισβολής και κατοχής –ειδικά στην ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – εγκαταλείποντας την ΤΟΥΡΚΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ διάλυση της χώρας με την ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, συνεχίζουν με μια ελεεινή και κατάπτυστη σιωπή, την δουλοπρεπή και ανάξια πολιτική τους επιμένοντας στις τουρκο-βρετανικές απαιτήσεις!  
Ουσιαστικά είναι ίσως οι μόνοι,  χέρι με χέρι με τους επίσημους Βρετανούς,  που  συμπαραστέκονται στην Τουρκία!

Αντί τώρα που δίδεται μια χρυσή ευκαιρία να καλύψουν έστω και μετά από 40 χρόνια τις αναξιότητές των και να φωνάζουν με όλη τη δύναμή τους ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, απαιτούμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, οι επικίνδυνοι πλέον αυτοί νάνοι της πολιτικής που μαστίζουν τη δική μας ελεύθερη όση έμεινε πατρίδα, μια κατάσταση που αποτελεί το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, συνεχίζουν να δίδουν άλλοθι τόσο στα δικά τους αμαρτήματα όσο και της ίδιας της κατοχικής Τουρκίας με την επιμονή τους σε τουρκική λύση!

Δεν σκέφτονται ούτε στιγμή ότι πρέπει και ΜΠΟΡΟΥΝ να εκμεταλλευθούν τη κατάσταση στη Τουρκία και σχέσεις με το Ιράν για να προωθήσουν την απελευθέρωση της Κύπρου. Δεν  διανοούνται καν ότι αν ήταν η Κύπρος που είχε προβεί σε κρυφές συναλλαγές βοηθώντας το Ιράν να σπάσει τις κυρώσεις  θα την είχαν ήδη βομβαρδίσει με  βαλλιστικούς πυραύλους όλοι εκείνοι που την θέλουν υποταγμένη στην Τουρκία και στις επεκτατικές της διαθέσεις με τουρκο-βρετανικές απαιτήσεις και υποδείξεις για τη ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία… Η μόνη τους έννοια ήταν και παραμένει η  μικροπρεπής συνέχιση της κομματοκρατίας των ημικρατικών,  για την διατήρηση των δικών τους φέουδων και φιλοδοξιών, ζώντας στο δικό τους οικογενειακό μικρόκοσμο της ασχετοσύνης…

΄Οπως και στην  Ελλάδα, με τους Ελλαδίτες αποτυχημένους και ξοφλημένους πολιτικούς και εγκληματίες τραπεζίτες που άφησαν τουρκικές τράπεζες να ανοίξουν παραρτήματα στην Ελλάδα. Για να κατάσχουν σήμερα τις περιουσίες Ελλήνων αδελφών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αποπληρωμές χρεών εφαρμόζοντας την επεκτατική πολιτική της ΄Αγκυρας εις βάρος της Ελλάδας μέσω τραπεζών… ΄Οπως συμβαίνει και στην Κύπρο όπου, λόγω της ανικανότητας των κυπριακών κυβερνήσεων, άβουλης Βουλής και κομματικών φέουδων, η Τουρκία μέσω της ψευτοεπιτροπής στα κατεχόμενα περνά στο χέρι της ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα. Νομιμοποιώντας την παρουσία της και ενισχύοντας την επεκτατική της πολιτική προδιαγραμμένη από το 1956…

Με τους νάνους της πολιτικής στα ελεύθερα και ενόσω η Ελλάδας αναλαμβάνει ξανά την προεδρία της ΕΕ, να φωνάζουν σαν κουρτισμένα γραμμόφωνα,  επιμένουμε και  ‘ζητούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας’!


Η Φανούλα Αργυρού ερευνήτρια και συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]