Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράγκος: Ο Σημίτης ήξερε για τις μίζες...


Τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη εμπλέκει ευθέως, στις μίζες για τα εξοπλιστικά, ο αντιστράτηγος σε αποστρατεία Κωνσταντίνος Φράγκος

Σε μια «συνέντευξη-φωτιά» στον Γιάννη Παπαγιάννη, που θα πρέπει ν' απασχολήσει και τις ανακριτικές αρχές, ο στρατηγός Φράγκος, «καρφώνει» τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε τα πάντα, για το «πάρτι των δισεκατομμυρίων» στις αμυντικές προμήθειες, αλλά δεν έκανε τίποτα επειδή φοβόταν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, γιατί μπορούσε να τον ανατρέψει!

Με τη βεβαιότητα του ανθρώπου, που είναι σε θέση να γνωρίζει, αφού βρέθηκε σε επιτελικές θέσεις, μέσα στο Στράτευμα, ενώ στη δεκαετία του `80 υπηρέτησε στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ο κος. Φράγκος υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα αποτελούν την… κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, δεν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο αμαρτωλό κύκλωμα της μίζας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Φράγκου στον Γιάννη Παπαγιάννη έχει ως εξής:

Η αλήθεια για τις μίζες

Παπαγιάννης: Πώς τα βλέπετε αυτά τα πράγματα που ακούγονται; Σας φαίνονται εξωφρενικά τα ποσά όπως φαίνονται σ’ εμάς, δηλαδή να βρεθεί σε λογαριασμό τότε κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα αναπληρωτή κυβερνητικού στελέχους του κυρίου Κάντα 16 εκατομμύρια δολάρια, σήμερα ακούγεται εξωφρενικό, τα λεφτά τότε μπήκαν για εκείνους τους εξοπλισμούς μιλάμε…

Φράγκος: Μερικές μίζες έμπαιναν όταν έκλεινε η υπόθεση.

Παπαγιάννης: Σύμφωνοι. Αυτό να συνέβη μέχρι το 2005; 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δυνατόν να βρεθεί τέτοιο ποσό σε λογαριασμό κυβερνητικού στελέχους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Φράγκος: Δεν είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη. Για τον κ. Κάντα είχαν παρουσιαστεί ερωτήματα με έναν λογαριασμό 500.000€ που είχε βρεθεί στην DRESDEN BANK από τη Siemens. Άλλος λογαριασμός 500.000€ που είχε βρεθεί από το σύστημα «Ερμής» και επίσης είχε αναφερθεί ότι είχαν βρεθεί μερικά δεκάδες εκατομμύριων δραχμών σε μια ελληνική τράπεζα. Απ’ ότι είδα στην απολογία του είπε πολλά και παρέλειψε πολλά και επίσης υπάρχουν εκκρεμότητες στις οποίες είναι μπλεγμένος ο κύριος Κάντας. Είναι σε εξέλιξη αυτές οι υποθέσεις. Μάλιστα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ογκώδες θέμα στο οποίο είναι μπλεγμένος 100% ο κύριος Κάντας, ως Διευθυντής τότε που ήταν για λίγο καιρό– όταν έφυγε ο κύριος Σμπώκος για να πολιτευθεί- ήταν το θέμα των αντισταθμιστικών των Tor M1.

Παπαγιάννης: Η μεγάλη μάσα

Φράγκος: Υπέγραψε ότι έγινε και δεν είχε γίνει τίποτα. Μετά υπάρχουν τα ραντάρ αμερικάνικα, υπάρχουν τα πυροβόλα «Σουζάνα», τα Patriot, είναι μερικές υποθέσεις τις οποίες δεν ανέφερε στην απολογία του.

Παπαγιάννης: Άρα εγώ βγάζω το συμπέρασμα ως αδαής των εξοπλιστικών, ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλες μίζες εκατομμυρίων ευρώ, που δεν έχουν εντοπιστεί.

Φράγκος: Έτσι νομίζω. Ο κύριος Κάντας δεν ήταν εκτελεστικό πρόσωπο μέσα σε αυτό το κύκλωμα. Ο κύριος Κάντας έπαιζε το ρόλο ταμία διοδίων. Δηλαδή έπαιρνε και μικροπράγματα. Δεν ήταν μέσα στον πυρήνα. Ο πυρήνας ήταν...

Παπαγιάννης: Άκης, Σμπώκος…

Φράγκος: Και κανά δυο άλλοι που δεν μπορώ να πω τα ονόματά τους, γιατί δεν έχουν ακόμη κατηγορηθεί.

Παπαγιάννης: Ταμίας με λίγα λόγια

Φράγκος: Ταμίας του εαυτού του. Λέει κάποια στιγμή στην απολογία του ότι όταν πήγαν να υπογραφούν τα άρματα, τα Leoprads, δεν ήταν μέσα, δεν τον είχαν πλησιάσει και πήγε στον κύριο Παπαντωνίου, που είχε αναλάβει ως καινούριος Υπουργός και του λέει «Υπουργέ διαφωνώ μ’ αυτήν την προμήθεια, διότι είναι ακριβά, δεν κάνουν για το στρατό» – αυτός ήταν της αεροπορίας. Όταν είδε αυτή την κίνηση το κύκλωμα ανησύχησε και ομολογεί κι ο ίδιος ότι κατέβαλε 1.300.000€.

Παπαγιάννης: Έκανε το δύσκολο για να φέρει εμπόδια για να έρθει η εταιρεία που φέρνει τα εξοπλιστικά και να τον λαδώσει, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις του.

Φράγκος: Εξέφραζε τις εθνικές ανησυχίες του και μετά ερχόταν η κακοποίηση. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου, το οποίο λέει ο ίδιος ότι το εισέπραξε, αποδίδει το 0,1% της σύμβασης. Η σύμβαση ήταν 1,7 δις. Αν υπολογίσουμε, ότι η ταρίφα ήταν 3% δηλαδή 50 εκατομμύρια, φανταστείτε τι έπεσε πιο πάνω.

Παπαγιάννης: Όλα αυτά τα εξοπλιστικά τα οποία αγοράστηκαν σε κάποιες περιόδους, ειδικά σε εκείνες τις περιόδους, ήταν απαραίτητα για την κοινωνία, για το στρατό για την ασφάλεια της χώρας; Ή ήταν υπερβολική δαπάνη η οποία υπερκοστολογήθηκε και τώρα που ήρθε το ταμείο λένε «κυρίες και κύριοι πώς να μην χρεοκοπήσετε. Δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα στα Ολυμπιακά έργα, χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που δεν χρειάζονταν… Ήταν απαραίτητα όλα αυτά τα εξοπλιστικά;

Φράγκος: Τα εξοπλιστικά είναι από 28 έως 32 δισεκατομμύρια μετρημένα. Οι αγορές. Από ‘κει και πέρα αυτά ανήκουν σε κατηγορίες. Η μία είναι ότι οπωσδήποτε έπρεπε να αποκτηθούν. Τα μαχητικά αεροπλάνα, ασχέτως αν ψάξει κανείς και βρει μίζες, έπρεπε να αποκτηθούν. Σε μια άλλη κατηγορία τώρα, γι’ αυτά που δεν έπρεπε να αποκτηθούν κι όλα έγιναν στο φτερό. Η αγορά έγινε για λόγους εξασφαλίσεως μίζας. Μερικές φορές γινόταν πλειοδοτικός διαγωνισμός μίζας…

Παπαγιάννης: Ανάλογα με την προσφορά έπαιρνες τη δουλειά.

Φράγκος: Αυτά λοιπόν που δεν έπρεπε να αποκτηθούν. Η απόκτηση άλλων ήταν αμφιλεγόμενη, αν δηλαδή θα ικανοποιήσουν την αποστολή τους. Δεν υπήρχε δείγμα πατριωτισμού. Ό,τι ήθελε έκανε ο καθένας. Υπήρχε κύκλωμα. Όλοι έτρωγαν. Όταν ένας Κάντας πλησιάζει τα 20 εκατομμύρια, φανταστείτε τι γινόταν πιο πέρα. Δεν επόπτευε κανένας.

Παπαγιάννης: Υπήρχε pay- roll για δημοσιογράφους;

Φράγκος: Τα pay – rolls υπήρχαν για ανθρώπους και για δημοσιογράφους. Άλλοι για να χειροκροτούν κι άλλοι για να σιωπούν. Σας πληροφορώ δε ότι υπήρχαν Μέσα και δημοσιογραφικά συγκροτήματα που ενδιαφέρονταν… Πολιτικές εφημερίδες κάνουν προπαγάνδα.

Παπαγιάννης: Ο Σημίτης θα μπορούσε να υποπτευθεί ότι ο Άκης τα έπαιρνε;

Φράγκος: Ο Σημίτης με πλήρη ευθύνη των όσων θα πω γιατί έχω στοιχεία στα χέρια μου, γνώριζε καλά. Ο Σημίτης, το έχει ομολογήσει, έτρεμε τον Άκη, ήταν έτοιμος να τον ανατρέψει. Ο Άκης ήταν παντοδύναμος και επιπλέον διέθετε το χρυσίον για να έχει δικούς του βουλευτές.

Παπαγιάννης: Ελπίζω να μην έπεσε μίζα προς τα εκεί.

Φράγκος: Κι εγώ ελπίζω. Αλλά δεν διάβαζε εφημερίδες;

Παπαγιάννης: Ο Τσοχατζόπουλος γιατί ξέπεσε τόσο πολύ κι έγινε καουμπόη του χρήματος;

Φράγκος: Υπάρχει η λατρεία του χρήματος, η αλαζονεία, η φιλαργυρία

Θα πέσουν κεφάλια τώρα  κ.Πρόεδρε  της Δημοκρατίας ;

Πηγή εφημ. KontraNewsΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Σωπα !!! Ρε Φραγκο !
  Αλήθεια η κόρη σου η λαθρολαχνα που βρίσκεται ;
  Εσυ σαν στρατηγός πάλι δεν πήρες χαμπάρι ρε βλαμη τίποτα εκει μεσα στο πενταγωνο ; Τώρα που ο κοσμος τοχει τούμπανο ....μιλάτε και εσείς οι....μπουκωμενοι .
  Ξέρουμε και ξέρουμε πολυ καλα ποιοι πρόδωσαν .
  Εσένα ποιος Ελληνοφωνος σε έβαλε στρατηγό......είπαμε ;
  Δεν περιμέναμε εσάς για να αγανάκτησσουμε και να ψηφίσουμε εμφύλιακα δεξια και αριστερα ......
  Οι άγρυπνοι φρουροί σας παρακολουθούν χρόνια τώρα .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποτε θα μαθουμε τις μιζες που πεφτουν σημερα;

   Διαγραφή
  2. Ο αναφερόμενος στην ανάρτηση είναι ο Κωνσταντίνος Φράγκος, υποστράτηγος ε.α. Μην τον μπλέκεται με τον πρώην ΥΠΑΜ του Πικραμένου, Φραγκούλη Φράγκο.
   Για του λόγου το αληθές δείτε ποιος είναι ο Κ.Φράγκος στο video
   http://attikanea.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9483.html
   ΦΙΛΙΚΑ

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]