Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Σοβαρό επεισόδιο στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ
Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Καραμπάχ, σκοτώνοντας ένα Νορβηγό Λοχία της ειρηνευτικής αποστολής 
Καθημερινό φαινόμενο οι στρατιωτικές "αψιμαχίες"

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων PanARMENIAN.Net στρατιώτες του στρατού Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να διεισδύσουν στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου, σκοτώνοντας έναν νορβηγό υπαξιωματικό του στρατού, τον λοχία Armen Hovhannisyan.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του αρμενικού στρατού, οι επιθέσεις, των αζέρων στρατιωτών από τα ΒΑ και τα ΝΑ εναντίον της γραμμής επαφής στην ίδια περιοχή, αποκρούσθηκαν, με πολλές απώλειες για την πλευρά των Αζέρων.

Το νορβηγικό ΥΠΑΜ εξέφρασε τα συλλυπητήριά στην οικογένεια Hovhannisyan τονίζοντας ότι σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της περιοχής του Αρτσάχ Bako Sahakyan εξέδωσε διάταγμα για να τιμήσει τον νορβηγό Hovhannisyan με πολεμικό μετάλλιο για το θάρρος που επέδειξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, μετά θάνατον.

«Αυτή η πράξη αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε στην Αρμενική Εθνική Συνέλευση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρμενίας Eduard Sharmazanov.

Σχόλιο: Μακριά από τα «μάτια» των διεθνών ΜΜΕ εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχουν καθημερινά στρατιωτικά επεισόδια μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων με κανονικές πολεμικές συμπλοκές με τραυματίες και πολλές φορές και νεκρούς αμάχους.
Η κατάσταση ασφαλείας αυτήν την στιγμή σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες στο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι άκρως επικίνδυνη και μυρίζει «μπαρούτι».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]