Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον πρόστυχο ρόλο της Τουρκίας

Άσχημο νέο στο δρόμο του Ερντογάν προς τις Βρυξέλλες 

Βελγίδα μάνα που ήρθε την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να πάει να βρει τα παιδιά της που πήγαν για την τζιχάντ στην Συρία, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο και ακολούθως απελάθηκε. Μετά από το περιστατικό ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία πως ενθαρρύνει το πέρασμα μαχητών προς την Συρία.

Απελάθηκε από την Τουρκία μια Βελγίδα μάνα που είχε έρθει για να προβεί σε προσπάθειες για να σώσει τα δύο της παιδιά – ηλικίας 16 και 24 ετών- που είχαν πάει για τζιχάντ στην Συρία. Η μητέρα αυτή πέταξε από Βέλγιο προς Κωνσταντινούπολη στις 18 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ την σταμάτησαν , την έριξαν σε ένα κελί και αργότερα την απέλασαν.
Το περιστατικό είχε μεγάλη απήχηση στο Βέλγιο και οι εφημερίδες μετέφεραν το θέμα στα πρωτοσέλιδα τους. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον βελγικό τύπο, η μητέρα αυτή πριν να πάει στην Τουρκία έμαθε πως τα παιδιά της βρίσκονται σε συριακή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και πήγε στην Τουρκία για να προσφύγει στις τουρκικές αρχές για να βρουν τα παιδιά της.

¨Χωρίς καμμία ανακοίνωση την έστειλαν πίσω¨
Ο δικηγόρος της μητέρας ο Αλέξις Ντεσβάεφ ανέφερε πως η πελάτης του στάλθηκε πίσω στο Βέλγιο με το πρώτο αεροπλάνο, χωρίς να της γίνει καμμία ανακοίνωση. Ο Ντεσβάεφ συνέχισε λέγοντας : Ποιο είναι το συμφέρον των τουρκικών αρχών που επέτρεψαν στα μικρά παιδιά να περάσουν από τα εδάφη τους για να πάνε να πολεμήσουν στην Συρία, αλλά παρεμπόδισαν την πελάτισσα μου ; Ελπίζουμε πως το βελγικό υπουργείο εξωτερικών θα ζητήσει μια ανακοίνωση από τους Τούρκους αρμοδίους για αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα εμείς θα ζητήσουμε πληροφορίες σχετικά με το πότε και πως θα μπορέσει η μητέρα να δει τα παιδιά της.

 Βαριές κατηγορίες από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών
Σε δηλώσεις που έκανε στην βελγική τηλεόραση ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέρ Ρέιντερς απεύθυνε βαριές κατηγορίες κατά της Τουρκίας. Ο Βέλγος υπουργός ανέφερε πως οι τουρκικές αρχές δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να παρεμποδίσουν το πέρασμα μαχητών στην Συρία και είπε πως ¨Αντίθετα, τους ενθαρρύνουν, τους στηρίζουν και διευκολύνουν το πέρασμα τους¨.

Τον Ερντογάν τον περιμένουν οι μητέρες στις Βρυξέλλες !
Η στήριξη της Τουρκίας στις ομάδες των οπαδών της τζιχάντ δεν φέρνει θύματα μόνο σε οικογένειες στην Τουρκία αλλά και σε οικογένειες στην Ευρώπη. Τον πρωθυπουργό Ερντογάν που πήγε χτες στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με αξιωματούχους της Ε.Ε., τον περιμένουν και οι μητέρες που αναζητούν τα παιδιά τους που πήγαν για την τζιχάντ στην Συρία.
Haber.sol.org 20/1/2014

Μετάφραση Τουρκικά Νέα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. EAN NOMIZOUME POS I KOLOMOGGOLIKI TOURKIA KAI TO SKILOLOI TIS EUROPIS ANIKI STOUS PARTHENOUS EIMAITHA GELASMENI . SIMERA MBOROUME NAEUHARISTISOUME TOUS EUROPEOUS ETEROUS MAS OS PROS TIN IPOSTIRIXI KAI EPANENOSI TIS KYPROU TIN EPILISI TON EUROPAIKON ANATOLIKON SINORON TOU AIGEOU TIN PROOTHISI TON MOUSOULMANON PROTIS EUROPI KAI EPIPLEON EUHARISTOUME TOUS AHRISTOUS EUROPEOUS ETEROUSMAS GIATIS KATHIMERINES ANAHETISIS TON TOURKIKON AEROPORIKON PARAVIASEON TOU EUROPAIKOU ENAERIOU HOROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]