Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θηλιά στο λαιμό μας το μη βιώσιμο χρέος!

Γράφει ο Δημήτρης Μιτσικούδης
Πρέπει να τελειώνουμε μαζί του, πριν αυτό μας τελειώσει!
Οί πλέον επιφανείς οικονομολόγοι του πλανήτη συμφωνούν, πως το χρέος μας στο ύψος που έχει φθάσει και με τη πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας οι δανειστές είναι αδύνατο να αποπληρωθεί από εμάς και τις επόμενες γενιές, έστω κι αν ξεπουληθεί ολόκληρη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της χώρας. Η ΕΕ των γραφειοκρατών αποδεικνύεται ότι αδιαφορεί για την ανθρωπιστική κρίση που περνάει η χώρα μας, αδιαφορεί για την μετατροπή της σε αποικία χρέους, την προιούσα γενοκτονία του λαού μας και συντάσσεται με τα συμφέροντα των δανειστών, που  κερδοσκοπούν ασύστολα από την κρίση. Αδιαφορεί για την εφαρμοζόμενη τακτική των Γερμανών, που προκειμένου να λεηλατήσουν μια χώρα - αποικία τους, φρόντιζαν πρώτα να έξοντώσουν τον ιθαγενή πληθυσμό για να μη στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Η μεν συγκυβέρνηση εφαρμόζει τα Μνημόνια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να αναδιαρθρώσει τις κρατικές δομές, να βελτιώσει τη λειτουργία της κρατικής μηχανής και τελικά να πείσει τις αγορές για το αξιόχρεο της χώρας.  Η αντιπολίτευση από την άλλη, πιστεύει πως θα καταφέρει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές καλύτερους όρους αποπληρωμής του χρέους και θα καταφέρει να υποκαταστήσει τα Μνημόνια με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, που ακόμα όμως δεν έχει εκπονήσει...

Και οι δύο κάνουν λάθος: Με έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, ούτε τις κρατικές σου δομές μπορείς να αναδιαρθρώσεις, ούτε τα οικονομικά σου να βελτιώσεις. Οι τοκογλύφοι δανειστές προσχηματικά ενδιαφέρονται για αναδιαρθρώσεις κρατικών δομών, όταν με τις πολιτικές λιτότητας στερούν τις δημόσιες υπηρεσίες από μέσα και προσωπικό που θα τις πραγματοποιήσει. Στόχος τους είναι η λεηλασία της χώρας κι όχι η αποκατάσταση του αξιόχρεου της. Όσο πιο πολύ διαλύσουν τη δημόσια διοίκηση, καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος και εξαθλιώσουν το λαό, τόσο η χώρα θα είναι έρμαιο στα χέρια τους. Μια περιφερειακή χώρα με την γεωπολιτική σημασία και τους εξαιρετικούς φυσικούς πόρους όπως ή πατρίδα μας, δεν πρέπει να παρουσιάζει αντιστάσεις στην επιβολή των σχεδίων τους...

Όμως και ή αντιπολίτευση ζει την ουτοπία της: Οι μηχανισμοί της ΕΕ είναι κυριολεκτικά απρόσβλητοι από οποιοδήποτε ¨πολιτικό ατύχημα¨. Για τον απλούστατο λόγο, πως αυτοί στήθηκαν για να εξυπηρετούν συμφέροντα τραπεζών, πολυεθνικών εταιρειών κι όχι των λαών της ΕΕ. Οχυρωμένοι πίσω από την καλβινιστική τιμωρητική λογική, δε διαπραγματεύονται με τιμωρημένους  λαούς. Χρησιμοποιώντας επίορκους πολιτικούς μας, έχουν δέσει τη χώρα μας στο Αγγλικό δίκαιο, που είναι..θεσμικά υπέρ των δανειστών έτσι που, αν αποφασίσουμε μονομερή διαγραφή του χρέους μας, να είμαστε εκτεθειμένοι στις διεκδικήσεις των δανειστών και μάλιστα ενώπιον των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου!

Η επίκληση του ¨επονείδιστου ¨τμήματος του χρέους μας για την μερική, έστω, διαγραφή του, αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου. Πράγματι, χωρίς πρόσβαση στα κρατικά αρχεία της εξουσίας, είναι αδύνατο οποιαδήποτε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) να βρεί και να στοιχειοθετήσει ποσά δανείων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν όχι προς όφελος του λαού αλλά για πλουτισμό των υπευθύνων κυβερνητών που συνήψαν αυτά τα δάνεια, προκειμένου τα τελευταία να χαρακτηριστούν ¨επονείδιστα¨ κι επομένως μη καταβλητέα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αν λάβει δε κανείς υπόψιν του τις δικαστικές διερευνήσεις  που πρέπει να διεξαχθούν προκειμένου να τεκμηριωθούν και να καταλογισθούν, με δικαστικές αποφάσεις, οι όποιες παράνομες συναλλαγές  και συνακόλουθες μίζες, η αποτελεσματικότητα της επίκλησης του ¨επονείδιστου χρέους¨ χάνεται σε βάθος χρόνου. Ως παράδειγμα ενισχυτικό του ισχυρισμού μου ας σκεφτούμε το χρόνο που χρειάστηκαν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να καταλήξουν στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για ποσά που αποτελούν μικρό τμήμα του επονείδιστου χρέους.

Η άλλη δυνατότητα που έχουμε, βάσει του διεθνούς δικαίου, για την μονομερή διαγραφή του χρέους μας είναι η επίκληση της ¨κατάστασης έκτάκτου ανάγκης¨ που βιώνει η χώρα. Εδώ η τεκμηρίωση της φτωχοποίησης του 30% του πληθυσμού, του 28% ανεργίας, των εκατοντάδων χιλιάδων σισιτίων, των χιλιάδων αστέγων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της λεηλασίας των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων,  την αναβίωση ασθενειών όπως η φυματίωση, η λύσσα, η ελονοσία και όπως γράφει η El País η πανούκλα(!), της καταστροφής της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, των χιλιάδων αυτοκτονιών κ.λπ. μπορεί εύκολα να γίνει από τα κρατικά αρχεία που μπορούν να τεθούν στη διάθεση του ΟΗΕ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων διεθνών οργανισμών. Κάτι τέτοιο θα συνταράξει κι ενδεχομένως να αφυπνίσει τους λαούς της ΕΕ, οι οποίοι δεν θα μπορούν να μη συμπαρασταθούν στον αγώνα της χώρας μας για επιβίωση όταν μάλιστα υποσχεθούμε αποπληρωμή του όποιου νομίμου χρέους μας με ρήτρα ανάπτυξης.

Η ήττα μας από ένα πολύ υποδεέστερο αντίπαλο σε έμψυχο υλικό και σε πολεμοφόδια το 1922 στη Μικρά Ασία,  εξ αιτίας του διχασμού μας τότε σε Βενιζελικούς και Βασιλικούς, η χειραγώγησή μας από τους δήθεν, τοτε, συμμάχους μας, ελπίζω να μας διδάξει στα χάλια που βρισκόμαστε σήμερα, πως μόνο η ενότητα λαού και πολιτικών μας δυνάμεων θα αποτρέψει μια τελική ήττα στον οικονομικό πόλεμο που υφίσταται η χώρα μας, με αναξιόπιστους και πάλι συμμάχους - εταίρους!

Ολες οι χώρες της ΕΕ, οι μεγάλες ευρωπαικές τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείς έχουν ετοιμάσει κάποιο σχέδιο αντίδρασης, για τη περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και την ΕΕ. Δεν είναι καιρός να μαζευτούν οι αρχηγοί των δικών μας κομμάτων και να δουν πώς όλοι μαζί θα προετοιμάσουν τον λαό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να εκπονήσουν το εθνικό μας plan B;
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιό σχέδιο να καταρτίσουν, εδώ θα θεωρείται η αμφισβήτηση του... μάρκου έναντι άλλου ως εσχάτη προδοσία σε λίγο.
    Οι περιουσίες πλέον είναι τα χαρτιά, οι κάτοικοι είναι οι ξένοι, τα τρόφιμα είναι τα μεταλλαγμένα και τα παιδιά είναι τα οικιακά ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]