Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενώ οι μίζες συνεχίζονται...

Του Στάθη 

Απατεώνες καθ’ έξιν. Ακόμα κι όταν αυτή η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα προσφέρει στα θύματά της ένα ψίχουλο πίσω απ’ το καρβέλι που τους έφαγε, και πάλι εξαπατά. Παράδειγμα το επίδομα των 200 (ολόκληρων) ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους! Είναι τόσες οι προϋποθέσεις που βάζουν οι γκαουλάιτερ της Μέρκελ προκειμένου να χορηγήσουν τα 200 ψίχουλα, συγγνώμην τα 200 ευρώ, ώστε ελάχιστοι τελικά απ’ τους εκατοντάδες χιλιάδες θα το λάβουν.

Τα ίδια με τον νέο νόμο για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων. Ο νόμος δεν έχει πάει ακόμα στις τράπεζες με το ίδιο πείσμα που δεν πήγαινε το βουνό στον Μωάμεθ. Στο μεταξύ οι προθεσμίες τρέχουν. Κι όταν ο νόμος φθάσει στις τράπεζες, αν αυτές, καθώς κάτι τέτοια τα συνηθίζουν, αργήσουν λιγάκι να «αντιληφθούν» την άφιξή του, το χαρτομάνι, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να τους προσκομίσουν τα θύματά τους, θα έχει γίνει βουνό. Οπως το βουνό που δεν πήγαινε στον Μωάμεθ, καθώς και οι τράπεζες δεν πηγαίνουν στις ρυθμίσεις.

Δύο μόνον παραδείγματα εξαπάτησης, διότι υπάρχουν κι άλλα πολλά! Και αναρωτιέται κανείς: έχει αποβλακωθεί τόσον η κυβέρνηση, ώστε, προκειμένου να κερδίσει την πρώτη εντύπωση, να ρισκάρει την οργή όσων, πολύ γρήγορα άλλωστε, θα διαπιστώσουν ότι έχουν για μιαν ακόμη φορά εξαπατηθεί; Οχι, δεν πρόκειται περί αποβλάκωσης. Ούτε καν περί της αμηχανίας εκείνων που γνωρίζουν πόσον καταστροφική είναι η πολιτική τους. Δεν πρόκειται για την απελπισία εκείνων που πνίγονται και πιάνονται απ’ τα μαλλιά τους, αλλά για καθαρή απατεωνιά. Η κυβέρνηση αυτή κάνει ό,τι όλοι οι απατεώνες, αγοράζει χρόνο.

Ολοι οι αριθμοί που δίδονται στη δημοσιότητα είναι ψευδείς. Κι όταν δεν είναι ψευδείς, κάτι ψευδές υποκρύπτουν, από κάτι ψευδές προέρχονται. Το πρωτογενές πλεόνασμα. Οταν έχει κάνει στάση πληρωμών το Δημόσιο, εμφανίζει ως πλεόνασμα τα δικά μας λεφτά. Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πάλι με δικά μας λεφτά.  
Η κυβέρνηση αυτή εξαπατά τους πάντες όχι εξ απαλών ονύχων, αλλά ήδη πριν καν γεννηθεί. Διότι με ψεύδη ο κ. Σαμαράς υπεξαίρεσε την ψήφο του λαού, στα ψεύδη φλόμωσε εν συνεχεία το Κοινοβούλιο, ψέματα λέει ακόμα κι όταν δεν μιλάει. Μόλις προσφάτως ο κ. Σαμαράς είδε φως στο βάθος του τούνελ,είδε το τέλος των μέτρων, την αρχή της ανάκαμψης (μόνον το νέο Μνημόνιο που ’ρχεται δεν βλέπει), είδε αγγέλους πράσινους με κοκκαλένιες μύτες, είδε το success story σε επανάληψη και αργή κίνηση, είδε και τι δεν είδε, αναγκάζοντας τον SPIEGEL να τον ειρωνευθεί: «ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος».
Είναι αυτός ο εσμός, ανδρείκελα κι επικυρίαρχοι ομού, τόσον ανάλγητοι που να βρίσκουν ακόμα και «τα λάθη που έκαναν, σωστά»!!!

Κοροϊδεύουμε τη Χρυσή Αυγή που λέει ότι δεν έχει σχέση με τον Χίτλερ και δεν οργιζόμαστε που ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι δεν έχει σχέση με τις αυτοκτονίες. Οχι μόνον έχει σχέση με τις αυτοκτονίες, αλλά «συνυπεύθυνη σ’ αυτές τις αυτοκτονίες είναι και η κυρία Μέρκελ» καθώς δήλωσε στην εφημερίδα Der Tagesspiegel η βουλευτής του Die Linke, κυρία Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Πουλάνε ψέματα και τρέλα.

Λέει, επί παραδείγματι, ο κ. Στουρνάρας ότι ο φόρος ακινήτων μειώθηκε για φέτος εν σχέσει με πέρυσι. Μα, χρυσέ μου, ο φόρος αυτός υποτίθεται ότι θα ήταν έκτακτος και έγινε μόνιμος. Επομένως,αν μειώθηκε κατά το 1/10 η δαπάνη του νοικοκυριού εν σχέσει με όσα πλήρωσε για μια χρονιά, θα επιβαρυνθεί με τα 9/10 εσαεί. Δεν βγαίνει άκρη! ούτε με την τρέλα, ούτε με το ψέμα.

Ομως, αν όλα αυτά κι άλλα χίλια χιλιάκις επαίσχυντα αφορούν στην κυβέρνηση και τα έργα της, σε μας τι αφορά; Αν όλοι αυτοί που στήνονται στις ουρές για το επίδομα ανεργίας που δεν θα λάβουν,αν όσοι στήνονται στις τράπεζες για ρυθμίσεις που δεν θα γίνουν ή αν γίνουν θα είναι εναντίον τους,αν εκείνοι που στέκονται στις ουρές στις εφορίες για να ρυθμίσουν πώς θα τους φάνε το υστέρημα οι μιζαδόροι, αν όσοι κάνουν ουρές στα συσσίτια, ή περιμένουν να τους επανασυνδέσει το ρεύμα η ΔΕΗ του Αγίου Αδώνιδος (ότε εορτάζεται η οσία αλήθεια), αν όλες αυτές οι ουρές των κατατρεγμένων και των καταραμένων συμπαρατάσσονταν σε μια ωραία φάλαγγα, θα έκαναν μια ξεγυρισμένη διαδήλωση.

Κι αν αυτή η διαδήλωση ήταν αποφασισμένη να πολεμήσει «υπό σκιάν», όλος αυτός ο εσμός, ανδρείκελα κι επικυρίαρχοι ομού, θα έπαιρναν τον δρόμο για τα Σούσα, one way ticket.

Διότι, καλέ μου Μήτσο, καλή μου Μαρία, καλέ μου Θανάση και καλέ μου Στάθη, όταν σηκώνεσαι απ’ τον καναπέ για να σταθείς στις ουρές, αλλά δεν σηκώνεσαι απ’ τον καναπέ για να πας στις διαδηλώσεις, τότε βρίσκει ο Σαμαροστουρναρομέρκελ και τα κάνει...

*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]