Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα καταδίκη για τον προξενικό αρχιφασίστα από την Ξάνθη!

Σε νέα ποινή (8μηνη φυλάκιση) καταδικάστηκε ο φανατικός τουρκόψυχος Τζεγκίζ Ομέρ, που εκδίδει την ξανθιώτικη «Μιλλέτ»…
 
Το γράφαμε και σε περσινό δημοσίευμά μας εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για άλλο ένα (από τα δεκάδες) επιτεύγματα του σεσημασμένου αρχιφασίστα και αρχιλακέ του τουρκικού προξενείου Τζεγκίζ Ομέρ, που παριστάνει τον δημοσιογράφο στη γειτονική Ξάνθη. 
Ο λόγος για άρθρο, με το οποίο ο εκδότης της εμετικής (και πολλαπλώς υποκείμενης σε ποινικές διώξεις και καταδίκες, όπως π.χ. για την υπόθεση Χαράς Νικοπούλου) τουρκοφυλλάδας «Μιλλέτ» προέβαινε τότε σε υπεράσπιση των παράνομων μειονοτικών νηπιαγωγείων και καλούσε τον κόσμο της μειονότητας να γράψει στα παπούτσια του τους νόμους της ελληνικής πολιτείας και να στέλνει τα παιδιά του σε αυτά και όχι στα νόμιμα δημόσια.

Το θέμα τότε είχε πάρει διαστάσεις και προκάλεσε την παρέμβαση του γνωστού δικηγόρου της Ξάνθης Στέργιου Γιαλάογλου, που δεν είναι μόνο κορυφαίος στον νομικό χώρο, αλλά και πολύ ευαίσθητος στα εθνικά θέματα. Η καταγγελία του Γιαλάογλου ανάγκασε την Εισαγγελία Ξάνθης να ασχοληθεί με το θέμα και να ασκήσει δίωξη στον Ομέρ με βάση το άρθρο 182 του Ποινικού Κώδικα (για διέγερση της κοινής γνώμης και υποκίνηση σε ταραχές μέσω του τύπου).

Στην εκδίκαση μάλιστα της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης (6 Δεκεμβρίου 2013), ο Τζεγκίζ Ομέρ δεν εμφανίστηκε καν. Η δικαιολογία που ψέλλισαν οι δικηγόροι του ήταν πως βρισκόταν στο εξωτερικό – μια δικαιολογία όμως που δεν έγινε δεκτή και έτσι εκδικάστηκε η υπόθεση ερήμην. Ο λεγάμενος λοιπόν καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση κατ΄εφαρμογή του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα (με τριετή αναστολή).

Άλλη μια ποινή συνεπώς για τον προκλητικό – και επί πολλά χρόνια εντελώς ασύδοτο – τουρκοφασίστα (θυμίζουμε πως κάποτε είχε φτάσει ατιμώρητος να απειλεί εμμέσως τη ζωή των αντιφρονούντων Πομάκων ή ακόμη και τον βουλευτή Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη, επειδή μιλούσε ενάντια στο Προξενείο). 
Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως έχει αρχίσει να κάνει συλλογή από ποινές (έστω και θεωρητικά βέβαια, γιατί στην πράξη συνεχίζει να κυκλοφοράει ελεύθερος). 
Εμείς φυσικά τού ευχόμαστε «και εις ανώτερα»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]