Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν "κοιτάζει" προς την Ελλάδα

Όσο πάει το κακό σφίγγει…. και ο Τούρκος σουλατσάρει από Έβρο σε Κύπρο

Τελικά η ανθρωπότητα στο πρόσωπο του κ. Ερντογάν "απέκτησε" έναν νέον "διάσημο γεωγράφο" και μάλιστα πρωτοποριακό εκτός από τον πιθανώς χριστιανικής και Ελληνικής καταγωγής γνωστό Τούρκο Piri Reis.

Τι ανακάλυψε ο αθεόφοβος; Ότι η Θράκη είναι Θεσσαλονίκη! Και το δήλωσε μπροστά σε στρατιωτικούς. Καλά τόσο μπουνταλάδες είναι; Ή για κάτι άλλο ετοιμάζεται ο μπουνταλάς;

Ο "Σουλτάνος" μίλησε και είπε σε επίσκεψή του στην Κεσάνη/Keşan, μόλις 20 χλμ από τον Έβρο, όπου εδρεύει ένας από τους επίλεκτους σχηματισμούς της 1ης Στρατιάς, η 4η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, με αφορμή μια αθλητική εκδήλωση.
 «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη”
Του "κάθισαν" οι συγκυρίες και τα πρόσωπα και τα λέει. Όταν την ίδια στιγμή στην  αιματοποτισμένη  και μαρτυρική Κύπρο βγαίνει ένας ψυχρός και εύλαλος τεχνοκράτης και μας "κουφαίνει".
 Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε χαρακτηριστικά:  
“Η Εθνική Φρουρά δεν μπορεί να στηρίζεται από το κράτος. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν και δεν προέκυψε πρόσφατα λόγω της κρίσης. Το κόστος της Εθνικής Φρουράς ήταν πάντοτε δυσανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους”.
Και τα πετρέλαια κύριε τι θα γίνουν; Ποιος θα τα φυλάει;

Και όλα αυτά τη στιγμή που το Barbaros “σουλατσάρει” εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων εδώ και μια εβδομάδα με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων! Και ενώ  ο Ερντογάν σουλατσάρει στις όχθες του Έβρου!

Σφίγγουν-σφίγγουν το ζωνάρι γύρω από την Ελλάδα αλλά στο τέλος θα τους πιάσει πολιτικό "κόψιμο", να με συμπαθάτε για την έκφραση γιατί είναι η μόνη που ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση.

Άραγε οι ιστορικές τραγωδίες μας δίδαξαν η απλώς δίδαξαν τους εχθρούς  να ενεργούν εναντίον μας σε κρίσιμες στιγμές της Εθνικής Πορείας;

 Κύπρος 1967. Μέσα στον ίδιο χρόνο (1967) ξέσπασε η γνωστή κρίση της Κοφίνου που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη ελληνική υποχώρηση. Λίγο πιο πριν όμως, τον Ιούνη του 1967, ξέσπασε ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος, που ο αντίκτυπός του έφτασε μέχρι την Κύπρο. Τον Ιούλιο οι Τουρκοκύπριοι, εκτελώντας προφανώς οδηγίες της Άγκυρας, προκάλεσαν ένταση με απρόκλητη ένοπλη επίθεση κατά ανύποπτων Ελληνοκυπρίων που έκαναν τα ψώνια τους στη δημοτική αγορά της Πάφου. Το αιματηρό αυτό επεισόδιο είχε ένα σκοπό: να εκτιμηθεί η αντίδραση των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Αθηνών μετά την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα. Οι Ελληνοκύπριοι ανταπέδωσαν κτύπημα.

Το Σεπτέμβρη, έγινε η φαιδρή συνάντηση στον Έβρο και στα μέσα του Νοέμβρη του 1967 ξέσπασε η κρίση της Κοφίνου.

Όταν η μάχη στην Κοφίνου άρχισε 31 του Οκτώβρη του 1967, ο Μακάριος φέρεται σαν να είπε στον υπουργό του Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία, πως: “Στην Αθήνα επιθυμούν πάρα πολύ να γίνει αυτή η επιχείρηση. Είναι δε βέβαιοι πως δε θα υπάρξουν επιπτώσεις…”.

Επιθυμούσαν, λοιπόν, πάρα πολύ στην Αθήνα να γίνει η επιχείρηση; Πιο πριν, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος φέρεται σαν να δήλωσε στο Σπύρο Κυπριανού πως: “Το πιο μεγάλο σφάλμα που διέπραξε η Ελλάς, ήταν η αποστολή εις Κύπρον της μεραρχίας, από τον Παπανδρέου… Πρέπει να εξευρεθεί  τρόπος για να φύγει η μεραρχία από την Κύπρο…”.  Πραγματικά, αμέσως μετά την κρίση, η μεραρχία έφυγε

Η ιστορική συνέχεια είχε αίμα και δάκρυ και πολλή μα πάρα πολλή προδοσία…
Τι ζόρι όμως έχει ο Τούρκος και σουλατσάρει αυτές τις μέρες στα σύνορα του Ελληνικού ζωτικού χώρου;  Μήπως δεν αισθάνεται άνετα στην Κωνσταντινούπολη και πήρε των ομματιών του και θέλει τουρισμό στην Θράκη που ονειρεύεται ότι φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη;

Η κρυφή αλλά διαφαινόμενη σαφώς από καιρό διαμάχη μεταξύ της ισλαμικής κυβερνήσεως Ερντογάν και του μέχρι πρόσφατα ακόμη υποστηρικτή του Φετουλάχ Γκιουλέν και του κινήματός του, που συχνά είχε χαρακτηρισθεί ως το «βαθύ κράτος της κυβερνήσεως του ΑΚΡ», ήλθε πλέον για τα καλά στην επιφάνεια μετά την πρόσφατα γνωστοποιηθείσα πρόθεση του Ερντογάν να κλείσει τα περίφημα «φροντιστήρια» του κινήματος Γκιουλέν που προετοίμαζαν σπουδαστές για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια και μία σχεδόν ταυτόχρονη και εντυπωσιακή αποκάλυψη σχετικά με τις πραγματικές διαθέσεις του Ερντογάν για τον άλλοτε βασικό υποστηρικτή του.

Ειδικότερα, περίπου την ίδια περίοδο και συγκεκριμένως στις 28 Νοεμβρίου μία αποκάλυψη του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Μπαρανσού στην εφημερίδα «Taraf» έδωσε μια απρόσμενη διάσταση στη διαμάχη Ερντογάν – Γκιουλέν με τη δημοσιοποίηση ενός εγγράφου που αφορούσε μια απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το κίνημα Γκιουλέν, η οποία ελήφθη την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ήδη ο Ερντογάν.

Το έγγραφο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με ημερομηνία 25 Αυγούστου 2004, είχε ως τίτλο «Μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν» και όπως ήταν φυσικό η δημοσιοποίησή του από την «Taraf» προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, λόγω της ισχυρής επιρροής και πολυάριθμων οπαδών του Γκιουλέν στη χώρα. 
Οπως αναφέρει το άρθρο του Μπαρανσού στην «Taraf», «Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τον Αύγουστο του 2004 η κυβέρνηση έλαβε γνώση μιας γνωμοδοτικής αποφάσεως “για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσεως εναντίον του κινήματος”» με τίτλο τον αναφερόμενο παραπάνω. (…) 

Η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αναφέρει: “Νομοθετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν με την εισαγωγή αυστηρών κυρώσεων και για ένα σχέδιο δράσεως που πρέπει να εκπονηθεί με σκοπό να μπει φραγμός στις δραστηριότητες των Νουρτζού (σ.σ.: ιδεολογική αφετηρία-ρεύμα του κινήματος Γκιουλέν) και τις δραστηριότητες των ιδρυμάτων που ανήκουν στον όμιλο Φετουλάχ Γκιουλέν" 08.12.2013 Μάνος Ηλιάδης 

Οθωμανικοί μεγαλοιδεατισμοί και το πολιτικό άλγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας αποκαλύπτουν πριν την ώρα τους μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές συνόρων που πιθανώς να έχουν ήδη αποφασισθεί, αλλά περιμένουν το εναρκτήριο λάκτισμα από την τεχνητή δημιουργία νέων διεθνών δεδομένων για να δρομολογηθούν με σειρά.
Όμως του Τούρκου του τρέχουν τα σάλια και βιάζεται και ενώ το σπίτι του μοιάζει με μπαρουτο-αποθήκη  το μυαλό του είναι πάντα στο "πλιάτσικο".

Μπορεί να μας εξαθλίωσαν ύπουλα  αλλά ο απλός Λαός της Ελλάδος που τέτοιες δηλώσεις τον ξυπνούν απότομα κάνει τους λογαριασμούς του και έχει πάρα πολλούς από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, τον ξεριζωμό της Πόλης, την Κύπρο, τα Ίμια και "τους περιμένει όλους στην γωνία".
Τώρα όμως, "ήρθε η ώρα που η τουρκική αλεπού από τις εξυπνάδες  θα πιαστεί στα τέσσαρα ποδάρια της" (γέροντας Παΐσιος)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]