Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βούλιαξε το πλοίο με τα καλάσνικοφ στη Ρόδο!

Βούλιαξε στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου (όπου ήταν δεσμευμένο) το «διάσημο» πλοίο «Nour M” που μετέφερε τα 20.000 καλάσνικοφ, που τελικά είχε μόνο σφαίρες, που κανείς δεν ήξερε που πήγαινε, και μετά την τυχαία αποκάλυψη του πολεμικού του φορτίου επισκιάσθηκε από ένα πέπλο σιωπής.

Δεν γνωρίζουμε εάν η περίπτωση του πλοίου ανήκει στην ειδικότερη κατηγορία «της σημαίας που την παίρνει ο άνεμος», αλλά σίγουρα αποτελεί από μόνο του μία άλλη ειδική κατηγορία, όπου «βυθίζεται η αλήθεια» και, κυρίως, «πνίγονται» οι σχέσεις οιουδήποτε με το πλοίο και το θανατηφόρο φορτίο του.

Η συγκεκριμένη «βύθιση», σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, έγινε με τρόπο «μαγικό», αφού ξαφνικά το πλοίο λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να κρατηθεί από τους κάβους του, άρχισε να «μπατάρει» και βυθίστηκε πριν προλάβουν οι λιμενικές αρχές να κάνουν οτιδήποτε (άραγε είχε τελειώσει η επίσημη καταμέτρηση του περιεχομένου του ή μήπως… δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν οι εργασίες επίσημης καταγραφής του;)

Η βύθιση του συγκεκριμένου πλοίου απείλησε και άλλα σκάφη που ήταν κοντά του.
Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, αν είναι εγκληματική ενέργεια, αν είναι ενέργεια ξένων υπηρεσιών ή αν τελικά ο άνεμος και τα κύματα αποφάσισαν να «τελειώσουν» οριστικά και αμετάκλητα με ένα πλοίο που κουβαλούσε πολλές «φουρτούνες».

Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και είχαν αδειάσει οι δεξαμενές καυσίμων του, προκειμένου να μην υπάρξει και θαλάσσια μόλυνση (κηλίδα) που θα δημιουργήσει πλείστα όσα άλλα προβλήματα στο λιμάνι...


Oι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την Ροδιακή Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]