Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας πει κάποιος στον Τσίπρα να μαζευτεί με τις απειλές…

Επιτέλους, κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ ας φροντίσει να ενημερώσει τον άπειρο στη διεθνή πραγματικότητα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να εκτοξεύει μπαρούφες περί «επενδυτών που θα χάσουν τα λεφτά τους» εάν επιχειρήσουν να αγοράσουν όσα αποκρατικοποιούνται στην Ελλάδα.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του, εκτός εάν όντως το παιδί δεν καταλαβαίνει, οπότε το πρόβλημα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο. Να του πουν οι «σοφοί» του κόμματος, αυτοί τέλος πάντων που έχουν βάλει ένσημα, έστω στα πανεπιστήμια και στη θεωρητική αντιμετώπιση των ζητημάτων της οικονομίας, τι συμβαίνει στον κόσμο για να μην εκπλαγεί δυσάρεστα.

Οφείλουν να τον προστατεύσουν και αυτόν και τον Έλληνα φορολογούμενο για το ποιες είναι οι συνέπειες των ανέξοδων – σε αυτή τη φάση – απειλών που εκτοξεύει προς κάθε πλευρά, αφού δεν θα βάλει αυτό από την τσέπη του τις καταδίκες που θα αρχίσει να εισπράττει σωρηδόν η χώρα από τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα που έχουν θεσπιστεί για να προστατεύουν από κάθε λογής λαϊκιστές, όσους διακρίνουν μια επενδυτική ευκαιρία και επενδύσουν τα χρήματά τους σε κάποια χώρα.

Και όταν σε καταδικάσουν, δεν υπάρχει ο κουτσαβακισμός που αποπνέουν οι δηλώσεις ορισμένων που νομίζουν ότι βρίσκονται μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμα κι αν πει με «εθνική υπερηφάνεια «δεν πλερώνω ρε», να ξέρει ότι ακολουθούν κατασχέσεις στο εξωτερικό, όπου το ρεζίλεμα της χώρας θα είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας από τα όποια χρήματα χαθούν.

Το κορόιδεμα του κόσμου θα πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απύθμενες βλακείες χωρίς κανείς να αντιδρά. Ας πει κάποιος στον Αλέξη Τσίπρα που – καλώς – φιλοδοξεί να μας κυβερνήσει, ότι ο κόσμος περιμένει από αυτόν να κομίζει κάτι καινούργιο. Αντί όμως αυτού, μέχρι στιγμής, αυτό που κομίζει αποκλειστικά, είναι η επανάληψη της διχαστικής ρητορικής της δεκαετίας του 1980 που τόσα δεινά συσσώρευσαν στη χώρα, τα αποτελέσματα της παρανοϊκής «εκπαίδευσης» του κόσμου που τον οδήγησαν να πείθεται από κάθε λογής παράλογες εξαγγελίες, τα βιώνουμε στο πετσί μας.

Τη δεκαετία του 1980 όμως, οι κυβερνώντες κορόιδευαν τον κόσμο και τον τάιζαν με δανεικά, τον έβαζαν μαζικά στο δημόσιο το οποίο γέμισε κηφήνες και εφηύραν διαδικασίες για να δικαιολογούν τον κόσμο που είχαν προσλάβει κάνοντας δύσκολη τη ζωή στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τον οποίο διέφθειραν οι απατεώνες πολιτικοί που τα έπιαναν από όλες τις μεριές και ήξερες ότι για να επιβιώσεις έπρεπε να «λαδώσεις».

Όταν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο, έκοβαν χρήμα (πληθωρισμός, θυμόμαστε τα επιτόκια πάνω από το 20% και τις γιαγιάδες να νομίζουν ότι πλούτιζαν;), υποτιμούσαν το νόμισμα και εξαιτίας της αγραμματοσύνης που επικρατούσε σε μεγάλες μάζες του πληθυσμού, εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι τους ευεργετούσαν, ενώ τους τα έδιναν από τη μία τσέπη και τους τα έπαιρναν από την άλλη. Τώρα όμως, αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Οπότε, εάν σκοπεύει να μας επιστρέψει στη δραχμή, ας μας το πει ξεκάθαρα να το γνωρίζουμε και να το αξιολογήσουμε.

Στο κεντρικό θέμα της ημέρας, αναφέρουμε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν εκτροχιαστεί και οι αντισυμβαλλόμενες του ελληνικού δημοσίου εταιρίες, καταδικάζουν τη χώρα να πληρώνει αποζημιώσεις, επειδή οι πολιτικοί διαχειριστές έχουν αποδειχτεί ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκτελέσουν τις συμβάσεις που υπέγραψε το κράτος! Και αντί να πιάσει αυτό το ζήτημα ο Τσίπρας και αν τους ρίξει στο καναβάτσο, συναγωνίζεται μην και φανεί ότι θα του πάρουν το βραβείο του μεγαλύτερου διαζυγίου με τη λογική… Έλεος κύριοι.

Πηγή Defence-Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]