Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαγίς, το όνειδος της διπλωματίας

Μοιάζει με σκατά, ακούγεται σαν σκατά… ε, μιλάει ο Μπαγίς!
Έργα και ημέρες του χυδαίου υποκειμένου που παριστάνει τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας…
 
Το αναδημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή» (15/10/2013). Με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία του τουρκοφασίστα μεγαλοκοπρίτη στην ελληνική Θράκη, ο συντάκτης θυμάται (και μας θυμίζει) κάποια πρόσφατα λεκτικά (και όχι μόνο) επιτεύγματά του. Πολύ εύγλωττο…

Η νέα περιοδεία Μπαγίς στη Θράκη, πού μας προσέφερε η Κυβέρνηση της Αθήνας εν είδει «ιδιωτικής επίσκεψης», δέν κόμισε κάτι νέο. Στά πλαίσια της τακτικής της Άγκυρας να μένει ανοικτό το «θέμα» μας κουβαλήθηκε στην περιοχή τό πιο ελεεινό υποκείμενο της τουρκικής κυβέρνησης, ο Εγεμέν Μπαγίς. Πήγε σε όλους τους διαλυμένους συλλόγους, είδε τους Σερήφ – Μετέ ως «μουφτήδες», τον δεξιώθηκε η νομικά ανύπαρκτη Συμβουλευτική Επιτροπή (πάλι καλά που δεν πήγαν οι νυν μουσουλμάνοι βουλευτές), γενικά κόπρισε όσο μπόρεσε και ξεκουμπίστηκε. Ποιος όμως είναι ο Μπαγίς; Δώστε εσείς την απάντηση, διαβάζοντας πιο κάτω τις κατά καιρούς δηλώσεις του για διάφορα ζητήματα, ελληνοτουρκικά και όχι. Θυμίζουμε μόνο ότι πρόκειται για τον υπουργό του Ερντογάν σε ευρωπαϊκά θέματα και τον αρχιδιαπραγματευτή της Τουρκίας με την ΕΕ – και όχι για κάποιον δεσμοφύλακα απ’ το… Ζογκουλντάκ.

Μειονότητες: Στο συνέδριο «Διάλογος κοινωνιών μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας» (Πόλη, 30/5/13), όλο θρασύτητα δήλωσε για τη γενναιοδωρία της Τουρκίας: «Εφέτος έχουν αποδοθεί σε μειονοτικά ιδρύματα ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 2 δις $, μεταξύ των οποίων και το ίδιο μου το γραφείο στο Ορτάκιοϊ». Όλα τούτα έγιναν βεβαίως μετά τη δρομολόγηση προσφυγής στο ΕΔΑΔ. Μόνο τότε αποδόθηκαν τα κλοπιμαία, για την αξία των οποίων επαίρεται κιόλας ο τενεκές, που συμμετείχε κι ο ίδιος στη λεηλασία τους!

Ἑλληνική Ἐκκλησία: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται τα τζαμιά αλλά δυστυχώς τα φοβάται, μιλάμε για παράνοια. Και όπως πάντα στην βάση αυτής της παράνοιας βρίσκεται η αντιισλαμική και αντιτουρκική φιλολογία των προκλήσεων της Ελληνικής Εκκλησίας που μέσα από αυτήν συνεχίζει την ύπαρξη της» (2-8-12).

Κύπρος: - Μιλώντας στη Ζαμάν ο Μπαγίς είπε πως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν η Τουρκία είχε στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή και δήλωσε πως «γι’ αυτό υπάρχουν οι στόλοι». «Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν (…) Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται οι στρατιώτες μας στο πολεμικό ναυτικό, γι΄ αυτό στήσαμε αυτόν τον στρατό. Κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι» (Σεπτ. 11)
- Στην Πράγα (Δεκ. 2011) απευθυνόμενος στον Κύπριο πρέσβη Φαεθ. Αναστασίου είπε: «Τα επιχειρήματα μου είναι ισχυρά, εσύ δεν μπορείς να με πείσεις. Φοβάμαι πως θα σε πείσω και μετά θα χάσεις την δουλειά σου, θα σε διώξουν», και στους Ευρωπαίους: «Ένα έθνος μπορεί κατά ανόητο τρόπο να επιχειρεί να θέσει εμπόδια, αλλά οι 26 δεν πρέπει να κοιτούν τις ευκαιρίες να χάνονται¨.
- Ο Μπαγίς στο Δουβλίνο (18-12-12), στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πάλι σε ρεσιτάλ σκαιότητας έναντι του Κύπριου πρεσβευτή (Σταυρινός) που του θύμισε τις υποχρεώσεις που έχει η Τουρκία από το πρόσθετο πρωτόκολλο της συνθήκης της Άγκυρας: «Θα σημειώσεις καλά αυτά που θα πω. Από ποιο σημείο της Κύπρου είσαι εσύ; Αντί να θυμίζετε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, εφαρμόστε αυτά που εσείς έχετε υπογράψει. Σταματήστε τις ανόητες πρακτικές».
- Στη Βουδαπέστη (7-12-12) για την κυπριακή οικονομική κρίση: «Η ρωμιοκυπριακή διοίκηση χρεωκόπησε λόγω του αδιεξόδου με αποτέλεσμα να υποφέρουν λόγω της πολιτικής τους και γιατί είναι κακομαθημένοι…». 
– Για το ίδιο θέμα, στις 26/3/13, νέες ειρωνείες: «Μπορούν να προσφύγουν στο ΔΝΤ για να επωφεληθούν από το δάνειο των 5 δις $ που θα δώσουμε εμείς στο ΔΝΤ. Μάλιστα δεν έχουμε αντίρρηση αν ως νόμισμα αντί του ευρώ χρησιμοποιήσουν κι αυτοί όπως και η KKTC την τουρκική λίρα».

Φράχτης στον Έβρο: Τον Αύγουστο του 2011: «Είναι περίεργο και ανησυχητικό ότι η Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης ξοδεύει τόσα χρήματα για ένα τέτοιο σχέδιο, και ότι θα ήταν λάθος αυτό το σχέδιο να εκληφθεί από την Τουρκία ότι την εξοβελίζει από την Ευρώπη (…) Ειδικοί δεν πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να σταματήσει τους μετανάστες». Και τον Φεβρουάριο του 2012: «Η Ευρώπη πρόσφατα πλήρωσε το κόστος των τειχών. Είναι ανάγκη όλοι να εργάζονται για την κατασκευή γεφυρών ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις, πολιτισμούς και χώρες¨. Γι’ αυτό το ασκέρι τους αγοράζει γέφυρες ζεύξης ποταμού, φαίνεται…

Μακεδονία: Στά Σκόπια τον Μάρτιο τοῦ 2011: «Μα θα άλλαζα το όνομα μου επειδή το ζητήσατε εσείς; Ή θα αλλάζατε το όνομα σας επειδή το ζήτησα εγώ; Αυτά τα εδάφη αποκαλούνται Μακεδονία. (…) Η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να εισέλθει η Μακεδονία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Συρία: «Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας είναι σε σημείο που μπορεί να εξαφανίσει την Συρία μέσα σε μερικές ώρες» (5-10-12)

Αρμενική Γενοκτονία: - Με βάση την Neue Zürcher Zeitung η εισαγγελία της Ζυρίχης άρχισε έρευνα σε βάρος του Μπαγίς για την δήλωση «Αρμενική γενοκτονία δεν υπήρξε. Ορίστε, ας έρθουν να με συλλάβουν», μετά από καταγγελία της Αρμενικής κοινότητας της Ελβετίας. (5-2-2012)
- Όταν ανακοινώθηκε πως η αρμενική γενοκτονία θα μπει στη γαλλική εκπαίδευση (27-8-12), δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα σημείο ντροπής στην ιστορία μας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τους προγόνους μας. Μακάρι να ήταν σαφής η ιστορία όλων των χωρών σαν τη δική μας»
- Όταν ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε ότι «η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται (και) στην οθωμανική κληρονομιά», κατέφυγε και πάλι στην τουρκική του αβρότητα: «Ο κύριος Γιούνκερ έκανε μια γκάφα που δεν έχει καμία σχέση με τις ιστορικές πραγματικότητες. Θα ήταν καλύτερα να μελετήσει λιγάκι τις πολιτικές του οθωμανικού κράτους. Αλλά εάν συνεχίσουν να κάνουν τέτοια ιστορικά λάθη, η οικονομία της ΕΕ θα συνεχίσει να τρώει οθωμανικά χαστούκια»

Τι άλλο να πούμε; Πριν κλείσουμε, καμαρώστε απλώς τον λεγάμενο (στη 2η φωτογραφία) στην (αυτοφερόμενη ως) Σύνοδο «Ηγετών της Αλλαγής» (Πόλη, 14-3-11), παρέα με ποιους νομίζετε; Με τον Ελ Χασίμι (κατηγορούμενο ως επικεφαλής Ιρακινών δολοφόνων) και τον διαβόητο Χασίμ Θάτσι (που τυγχάνει «αρχινονός» στο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και ανθρώπινων οργάνων)!
Και ένα τελευταίο: όταν τον Μάρτιο του 2012 μίλησε για πιθανή ένωση της Κατεχόμενης Κύπρου με την Τουρκία, η τουρκοκυπριακή «Αφρίκα» είχε τη γλοιώδη του σκατόφατσα πρωτοσέλιδο κι από κάτω ένα μεγαλοπρεπές «Άι σιχτίρ!» (3η φωτογραφία). Εμείς βρίσκουμε αυτό το σχόλιο επαρκέστατο, οπότε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]