Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αξιωματική αντιπολίτευση Σκοπίων: «Κάθε αλλαγή στο όνομα είναι απαράδεκτη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη - δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ μιας «Άνω» ή «Βόρειας Μακεδονίας» ή ο,τιδήποτε παρόμοιο και κάθε τέτοια αναφορά είναι απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εάν η πρόταση της «Άνω Μακεδονίας» είναι αποδεκτή με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο Ζάεφ- σύμφωνα με το δημοσίευμα- απάντησε:

«Δεν ξέρω αν έχει προταθεί ή έχει πει κάποιος, κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι έχουμε το όνομά μας και δεν μπορούμε να μιλάμε για Άνω, Βόρεια ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι ‘Μακεδόνας’ και έχω τις ίδιες ρίζες όπως κάθε ‘Μακεδόνας’, η οικογένεια μου θα υφίσταται να υπάρχουν ως ‘Μακεδόνες’ σε αυτήν τη χώρα, και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποκλίνει από αυτές τις θέσεις μας.
Ως εκ τούτου κάθε αναφορά πέρα από αυτές τις θέσεις μας είναι απολύτως απαράδεκτες, και αυτή που ανέφερα είναι η θέση του SDSM και των υποστηρικτών του.
Λέμε με σαφήνεια ότι, όσο αφορά το θέμα αν είναι από εμάς αποδεκτό ένα όνομα ως Άνω ή Βόρεια, εκτός από το ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, για εμάς είναι απαράδεκτο».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'Λοκάλνο', ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις σκοπιανές κόκκινες γραμμές είπε:

«Πιστεύω ότι κανένας πολιτικός που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η εθνική μας ταυτότητα, η γλώσσα μας, ο πολιτισμός μας.

Θα διαπραγματευθούμε την αλλαγή του νεολογισμού ΦΙΡΟΜ που χρησιμοποιείται, αλλά δεν θα συζητήσουμε για την αλλαγή του ονόματος και εδώ πρέπει να βρούμε όλες τις πτυχές για την επιτυχία αυτού του έργου», είπε.
Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]