Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Σχέδιο Β’» ζητάνε οι Τούρκοι από τις ΗΠΑ για τη Συρία…

Μεγάλη και μη δυνάμενη να συγκαλυφθεί είναι η τουρκική δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας και πιο συγκεκριμένα τη συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας για τα χημικά όπλα του καθεστώτος Άσαντ. Η δυσαρέσκεια της χώρας αποτυπώνεται στις δηλώσεις τόσο του Ερντογάν όσο και του Νταβούτογλου.

Σε μια όμως προσπάθεια ταχείας προσαρμογής της πολιτικής στις τετελεσμένες εξελίξεις, ο Νταβούτογλου ζήτησε από τις ΗΠΑ να προετοιμαστεί «Σχέδιο Β’», ώστε σε περίπτωση που η συμφωνία με τη Ρωσία καταρρεύσει, η απάντηση να έρθει γρήγορα και με αποφασιστικότητα.

Σε μια πιο «πονηρή» όμως ανάγνωση της τελευταίας αυτής εξέλιξης στην τουρκική εξωτερική πολιτική, θα μπορούσε κανείς να συμπληρώσει, ότι εάν υπήρχε έναν τέτοιο σχέδιο που θα καθόριζε τις προϋποθέσεις για την εξαπόλυση στρατιωτικού πλήγματος κατά της Συρίας, τότε θα ήταν ευκολότερο να αναζητήσει κανείς τον τρόπο να ωθήσει στη κατεύθυνση της ενεργοποίησής του. 
Προβοκάτσια το λένε αλλιώς.

Πηγή: Defence-Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]