Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν. Μεσόγειος: Η κρίση "φεύγει", η ένταση αυξάνεται, το "τυχαίο γεγονός" έρχεται...

Ένα ακόμη πολεμικό πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα αποπλεύσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου για τη Μεσόγειο Θάλασσα, - ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλοίαρχος 1ης τάξεως Βιατσεσλάβ Τρουχατσόφ.

«Το πλήρωμα του μεγάλου αποβατικού πλοίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Yamal ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για να αποπλεύσει προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα αποπλεύσει από τη Σεβαστούπολη στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Τρουχατσόφ.

Τώρα στη λεκάνη της Μεσογείου βρίσκονται 10 ρωσικά πολεμικά σκάφη. Και αναμένεται να αυξηθούν σε πολλά περισσότερα. Ποιός είπε ότι η κρίση τελείωσε; Μπορεί να πάγωσε για λίγο, όμως οι διαθέσεις για πόλεμο παραμένουν, παρά τις ό,ποιες αιτιάσεις για ειρήνη από την πλευρα του Λευκού Οίκου. 

Για πολλούς μπορεί να είναι αποδεκτό (και είναι απολύτως λογικοφανές) πως μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία δεν συνάδει με την λογική, ούτε εκφράζει άμεσα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην περιοχή, επειδή οι ΗΠΑ βρίσκονται επί δεκαετίες στον συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο ελέγχουν επαρκώς μέσω χρήσιμων κρατών - εργαλείων που ενίοτε αναλαμβάνουν διάφορους ρόλους. 
Όμως για τις ΗΠΑ ένας πόλεμος στη Συρία σήμερα είναι θέμα γοήτρου, στήριξης της γεωπολιτικής της ισχύος, αλλά και τόνωσης - στήριξης της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας, ενώ θα στηρίξει έμμεσα την αμερικανική καταρρέουσα οικονομία. 

Και αυτός ο πόλεμος θα συμβεί είτε ο Ομπάμα είναι πραγματικός ειρηνιστής είτε όχι, αφού τον επιθυμούν τα μέχρι σήμερα τα "κράτη - εργαλεία" (αραβικές χώρες και Τουρκία). 
Η αποφυγή του πολέμου που απαιτούν οι "σύμμαχοι" των ΗΠΑ, θα στρέψει αυτομάτως αυτά τα "κράτη - εργαλεία" σε άλλα χέρια και αυτό θα σημάνει αυτομάτως μία πρωτοφανή ήττα των ΗΠΑ στο επίπεδο της γεωπολιτικής, ενώ θα καταστρέψει ολοσχερώς τα σχέδια για επίθεση στο Ιράν, περικύκλωση της Ρωσίας (από τη νότια πλευρά) και αμερικανική στρατιωτική προσέγγιση (έμμεση απειλή) της Κίνας. 

Αναμένοντας ένα "τυχαίο γεγονός" (κοιτώντας προς την πλευρά της Τουρκίας), ίσως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο. Και αυτό είναι κάτι που το απαιτεί το Σύνταγμα από την εκάστοτε κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατόν για τους πολίτες της χώρας...

Παναγιώτης Χρηστίδης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]