Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ωθεί σε στρατιωτική εμπλοκή την Συρία

  • Η Τουρκία κατέρριψε ελικόπτερο της Συρίας
  • Σκοπός της Άγκυρας η δημιουργία θερμού επεισοδίου με επίθεση της Συρίας σε τουρκικό έδαφος ή τουρκικό αεροπλάνο
Συριακό ελικόπτερο κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αφού, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Τη Δευτέρα στις 14.20 το απόγευμα, ένα ελικόπτερο τύπου Mi-17, το οποίο ανήκει στη Συρία, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην περιοχή Γκουβέτσι στην επαρχία Χατάι κατά δύο χιλιόμετρα», δήλωσε ο κ. Αρίντς στην Άγκυρα, μετά από τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Προηγούμενες αναφορές σημείωναν πως το ελικόπτερο εξερράγη στον αέρα και ότι η έκρηξη ήταν ορατή από την περιοχή Χατάι Γιαλανταγί. 

Δύο πιλότοι φέρεται να εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος πριν την έκρηξη, αλλά έχασαν τη ζωή τους από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μετά την προσγείωση τους με ασφάλεια στο έδαφος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan. 

Οι άνδρες του πληρώματος του συριακού ελικοπτέρου είναι όλοι τους νεκροί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.


«Του έγιναν επανειλημμένες συστάσεις από την αεράμυνά μας και, όταν η παραβίαση συνεχίστηκε, τα αεροπλάνα μας το έπληξαν στις 14.25 με πύραυλο, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει σε συριακό έδαφος», πρόσθεσε, δημιουργώνας πλήθος ερωτηματικών για το πως είναι δυνατόν ελικόπτερο που βάλλεται από πύραυλο να πέφτει μερικά χιλιόμετρα μακριά...
Μετά από αυτή την εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να έχει απορίες σχετικά με τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας όχι μόνο στα όσα συμβαίνουν στην Συρία, αλλά και στα όσα επιθυμούν κάποιοι πολέμαρχοι της Δύσης να συμβούν για να εξαναγκαστεί το ΝΑΤΟ (ή και οι ΗΠΑ) να παρέμβουν προκειμένου να επιβάλουν ποινές στη Συρία, μέσω βομβαρδισμών και καταστροφής στρατιωτικών στόχων αλλά και άλλων κρατικών υποδομών.

Η απορία που εμείς εκφράζουμε, είναι στο κατά πόσο νομιμοποιείται η Ελλάδα να καταρρίπτει από τούδε και στο εξής τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, για τα οποία η Αθήνα θα θεωρεί ότι παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο εθνικό χώρο.

Μήπως θα έπρεπε κάποιοι στην Άγκυρα να είναι περισσότερο προσεκτικοί μέσα στην αγωνία και το πάθος τους να δημιουργήσουν νέες εκατόμβες νεκρών; Μήπως κάποιοι στην Τουρκία θα πρέπει να αναλογιστούν τον πραγματικό κίνδυνο που ελοχεύει στην γειτονιά τους και που απειλεί με άμεση μεταφορά των πολεμικών επιχειρήσεων εντός του τουρκικού εδάφους;

Παρά την τελευταία εξόφθαλμη επιθετική ενέργεια της Άγκυρας προς την Συρία, όλοι περιμένουμε την τουρκική προβοκάτσια που θα γίνει εντός της Τουρκίας. Κι αυτό επειδή ο Άσαντ δεν πρόκειται να "τσιμπήσει" σε τέτοιου είδους δολώματα που αντανακλούν την ποιότητα της νοημοσύνης των δημιουργών τους. Η μεγάλη προβοκάτσια (που πιστεύουμε ότι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα) δυστυχώς θα έχει νεκρούς Τούρκους πολίτες και θα χρεωθεί μέσω των κατάλληλων οδών στην Δαμασκό...



Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κάποιοι θα θυμούνται το τουρκικό που κατέβασαν οι Σύριοι και μπορεί να μιλήσουν για ρεβάνς Ερντογάν, αλλά τίποτα δεν κάνει αυτός αν δεν έχει την έγκριση της "φιλης". Πολύ εύλογη η απορία σας για τον εναέριο χώρο μας, αλλά στη Συρία αποδεικνύεται καθημερινά ότι αντίθετα από εμάς, έχουν ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]