Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το Νόμπελ Ειρήνης πρέπει να βραβευτεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να προταθεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτή η πληροφορία κυκλοφόρησε σε σειρά ρωσικών και ξένων ΜΜΕ. Στην επιτροπή Νόμπελ αυτές τις αναφορές ούτε επιβεβαίωσαν, ούτε διέψευσαν, σημειώνοντας μόνο, ότι «τα ονόματα των υποψηφίων κρατούνται μυστικά».

Η πρόταση να εξεταστεί η υποψηφιότητα του Ρώσου προέδρου για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης έχει ήδη σταλεί στην επιτροπή Νόμπελ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υποστηρίζει σειρά ΜΜΕ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η επίσημη επιστολή με αναλυτική αιτιολόγηση αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτή ανήκει στον πρόεδρου του Πανρωσικού Ταμείου Εκπαίδευσης Σεργκέι Κομκόφ. Σχολιάζει αυτήν την πληροφορία ο ειδικός αυτού του ταμείου Ολέγκ Σεργκέγιεφ:

- Την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος του Πανρωσικού Ταμείου Εκπαίδευσης Σεργκέι Κομκόφ πρότεινε την ιδέα για απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο τερματισμός του πολέμου στο Αφγανιστάν είχε σημειωθεί με το βραβείο Νόμπελ στον Γκορμπατσόφ, ενώ ο Ομπάμα επίσης έλαβε το βραβείο για τις ειρηνευτικές του πρωτοβουλίες. Ο Πούτιν πέτυχε μία πνευματική πρόοδο στη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία των Ρώσων επιστημόνων, για τη συμβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διευθέτηση της συριακής κρίσης όλο και περισσότερο μιλούν στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, ήδη ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με αίτημα, το περιεχόμενο του οποίου είναι παρόμοιο με την επιστολή του Κομκόφ. Στους δρόμους της Ρώμης εμφανίστηκαν αφίσες με την απεικόνιση του Ρώσου προέδρου και τη φράση «Είμαι με τον Πούτιν». Η θέση του Ρώσου προέδρου είναι πολύ δημοφιλής, ενώ ο ίδιος ο Πούτιν συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, λέει ο ανταποκριτής της Asia Times και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ομπάμα δημιουργεί το Παγκοσμιοστάν» (Obama Does Globalistan) Πέπε Εσκομπάρ.

- Θα ήθελα να γίνει σε όλο τον κόσμο ένα δημοψήφισμα για αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα κέρδιζε, χωρίς καν να προσπαθήσει για αυτό.

Στην ίδια την επιτροπή Νόμπελ τις αναφορές για την υποψηφιότητα του Πούτιν για την απονομή του βραβείου Ειρήνης δεν σχολιάζουν. Και σημειώνουν, ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες για τους υποψήφιους κρατούνται μυστικές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν όχι νωρίτερα από τις 11 Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η πληροφορία που εμφανίστηκε αποδειχθεί αληθινή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σίγουρα δεν θα βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης φέτος, αφού η παραλαβή των αιτήσεων είχε λήξει το Φεβρουάριο. Αλλά αν θα βραβευτεί του χρόνου – αυτό θα το δείξει ο χρόνος και το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση γύρω από τη Συρία.



-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εχει καμία αξία αυτό το Νόμπελ ;
    Αφού και ο ο μπαμιας έχει ένα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, να σου δώσουν ένα βραβείο που πήρε κάποιος κάποιος τόσο ειρηνιστής όσο ο Ομπάμα είναι μάλλον προσβολή παρά τιμή. Και ένας Ρώσος μαθηματικός αρνήθηκε πρόσφατα ένα Νόμπελ, νομίζω (όχι το ειρήνης...)

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]