Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί τα μαζεύουν και φεύγουν οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες


  • Ετοιμάζονται να χαιρετήσουν δύο ακόμα μεγάλες εισηγμένες  
  • Ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ελληνικές εταιρείες μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό
Και τώρα, ποιος έχει σειρά; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί την επιχειρηματική κοινότητα, μετά την ανακοίνωση της Βιοχάλκο ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο, για φορολογικούς και όχι μόνο λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι αντίστοιχο προγραμματίζεται και από τις διοικήσεις δύο ακόμα, μεγάλων, εισηγμένων στο ΧΑ επιχειρήσεων, οι οποίες εξετάζουν τη συγκεκριμένη προοπτική εδώ και πολύ καιρό. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ανάλογη διαδρομή ακολούθησαν εταιρείες του μεγέθους της Coca Cola και της ΦΑΓΕ, χωρίς ωστόσο η αλυσίδα να τελειώνει εδώ.

Γιατί, όμως, οι διοικήσεις των ελληνικών “βαριών χαρτιών” παίρνουν αυτή τη μεγάλη απόφαση; 

Εκτός του φορολογικού, που είναι ένας καλός λόγος, αφού οι συντελεστές στο εξωτερικό είναι πολύ πιο φιλικοί σε σχέση με την Ελλάδα, υπάρχει και ο λόγος του δανεισμού. 

Εδώ και καιρό, οι ελληνικές εταιρείες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα γκισέ ακόμα και των ξένων τραπεζών, καθώς ο,τιδήποτε ελληνικό θεωρείται από τις τελευταίες “καμένο”.  

Μεταφέροντας την έδρα στο εξωτερικό, αυτό το οποίο καταφέρνουν είναι να επανασυνδέονται με τις παραδοσιακές “γραμμές δανεισμού” τους, στην προσπάθεια που κάνουν για να επιβιώσουν.

Πηγή: Βόρεια


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]